Långfredag 2006

Det är minsann skillnad på en modern Långfredag och en Långfredag för låt säga 50 år sedan. Min svärfar berättade att när han var barn fick han inte ens starta sin moped på gården hemmavid på Långfredagen, det skulle vara tyst som i graven, inget fick skötas, inget fick höras, radion spelade i stort sett sorgemusik fram till klockan 18, sedan var även det "underhållningen" förbi och knäpptyst. Stackars svärfar fick le sin moppe flera kilometer innan han vågade sig på att starta den.

Så då till den moderna Långfredagen. Detta året samlades vi hos mina föräldrar med gravida systern + pojkvän, vi, mina svärisar. Ds flickvän M kom lite senare...hon jobbar på Väla och där hade det varit knökfullt med folk hela dagen!
Vi åt gott och drack öl och snaps. Trevlig stämning med berättelser, skratt och tjim! O fick tag i mormors penséer och ryckte upp dom ur sina krukor, plockade dom på blad och kastade dom på bakgården. Men sen fick han tag i en kvast och sopade vackert omkring där ute. ;o)

Min far är en riktig samlare. Han samlar på saker från orter som ligger honom varmt om hjärtat, tex har han en otrolig samling vykort från Landskrona med omnejd. Då talar jag inte om "hälsingnar från Borstahusen"-kort från 1976, utan rariterter från slutet av 1800-talet och framåt. Fantastiskt att aitta och försöka klura ut vilken byggnad det är som finns på kortet. Att dessutom sedan läsa skriften på baksidan - det är nästan det roligaste!
Nåväl, min far hade en morbror som var bosatt på en liten gård i södra Halland. Han var ogift och hade inga barn. Han annonserade efter en hushållerska och fick efter ett tag napp. Det var Maja som kom till gården och blev husmor där. Det belv väl aldrig riktigt offentligt men Maja var nog allt lite mer än bara husmor åt morbrodern...dom blev så att säga lite mer intima med varandra.
När morbrodern dog fanns inga arvingar och då föll lotten på kusinbarnen, dvs min far och hans kusiner, att åka iväg till gården i Halland för att ta hand om lösöret efter morbror. Ojojoj, det var en syn utan dess like. Skitigt och dant! Inget speciellt av värde att spara, tyckte far...innan han av en slump råkade så tag på ett fotoalbum. I detta album fanns en fotoserie av en spritt språngande naken kvinna i olika poser tagna i trädgården! :-O Vi snackar hängbröst, lurviga busken utspridd kring ljumskar och ben, rejäl mage och som lök på laxen en riktig bonnabränna med bruna armar och hals och resten av kroppen kritvit! Poserna var inte av det blyga slaget heller, uten där ligger Maja på rygg och benen pekar på varsitt håll så att man serrakt in i "sparbössan", eller den bilden där hon sitter på huk i en trädgårdsstol och knäna pekar åt varsitt håll! HAhahaha, gud vad vi har garvat åt dess bilder! Dom är från kring 50-60-talet och är svartvita. Ett av dom har nog legat morbror varmt om hjärtat, det har nämligen förstorats upp till låt säga 13*18.
Iallafall tyckte väl far att det skulle livas upp riktigt ordentligt nu när det var Långfredag och allt. Därmed blev det visning av Maja i källaren igår till gästernas stora lycka! Påsken 2006 - den går i Majas teckan! ;o)

Fortsatt trevlig Påsk!

Tjena!

Kommentarer
Postat av: Marika

*S* gott som vanligt när jag läser din blogg C!!!
Helt underbar berättelse om Maja!! *hahaha* ja dom kunde på den tiden oxså ;o)

GLAD PÅSK önskar vi er därhemma!!
Mika med resten

Postat av: Millan

hahahaha..stackars Maja..tänk om hon vetat att hela busken med vidhängande bröst visades för er långredagen 2006....

2006-04-15 @ 17:29:06
URL: http://quarter65.blogg.se
Postat av: Karin

Ja jisses......men hon var nog lycklig, denna Maja. Och lyckligt ovetande om vad som hände efter hennes frånfälle.......tur det....

2006-04-18 @ 07:56:37
URL: http://koepe

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback