Har jag gått och blivit monarkist eller??

Körde till LA idag för att hålla ett spinningpass (...där jag skulle få äran att ha en special guest, nämligen kamraten C! :o) )
Såg på flera ställen runt om på min färd på ca 2 mil att flertalet flaggstänger hade inte hissat flaggan idag - va fasen?? Det är ju för tusan Knugens 60-årsdag!!! Skulle inte folk ha lite kolla på det, eller?? Jag kände mej faktiskt riktigt irriterad över tomma stänger, fesna vimplar och t om en MEGAvimpel i Landskrona Bois färger...på Kungens födelsedag...nääää! Skäms!
Jag hör till dom som verkligen tycker om när den Svenska flaggan vajar högt där uppe i luften! Jag blir varm inombords och får ett leende på läpparna. Det känns mäktigt att se vår fana på det sättet!
Tänk att 2 av mina 3 barn är födda på en flaggdag. E på nyårsdag och O på Victorias namnsdag. Förhoppningsvis kommer det att födas en kungaarvinge på Ds födelsedag och vips blir även det en flaggdag! :o)

Ikväll blir det en sprakande brasa strax nedanför vårt nya hus kl 19,30
OM vädret tillåter går vi dit tillsammans med våra vänner, om inte blir det att stanna hemma!

Trevlig Valborg!

Tidig lördagsmorgon...

Undrar i mitt stilla sinne när sovmorgnarna ska börja dyka upp här i huset igen??
Här vaknar junior runt 06 och är pigg och full av upptäckarlust! Resten av huset befinner sig då i dvala...
Det är ju tex fantastiskt att man kan skruva loss glödlamporna från föräldrarnas sänglampor, eller för att inte snacka om vilket fart det blir om man håller sig i föräldrarnas sänggavel och sedan tar sats och hoppar och hoppar och hoppar och landrar på mammas huvud - hoppsan! Hmmm, garderoben som tänder en lampa så fort man lyckats öppna den är ju sååå spännande! Men...bäst av allt...när någon glömt stänga toadörren så att man kan härja fritt med toaborsten och dra igång kranen på full speed = lycka för en 2-åring!
Sååå, i skrivande stund känns det som man varit uppe i en halv dag...och på min önskelista, allra högst upp, på den allra första platsen ligger en SOVMORGON som allra, allra högsta önskan!

Vill åxå skriva att det som jag älskar allra mest i hela världen är mina förtjusande ungar - trots mogonterrorn! ;o)

Howdy!

Helgen stundar

Ska bli gott med helg - en långhelg dessutom!
Ska packa ner vinterkläder i flyttlådor, det kan man väl vara rätt säker på att inte behöva använda mer på denna sidan sommaren iaf! Soligt och gott idag - gillar!
Idag ska jag o barnen till syrran och hennes kille. Han har fyllt 30 och har lite fest idag. Har inte något speciellt förhållande till denna människa och är inte helt förtjust i honom och eller i hans fasoner to be honest, men får lov att gilla läget för syrrans skull - that's it! R jobbar eftermiddag i dag, fredag och allt. Kan väl vänta hem honom senare i kväll.

I morgon ska barnen ha uppvisning på sin gympa, ett litet nätt program med tjolahoppsan-steg och vimpelviftning. En redskapsbana blir det som avslutning. Pratade om IKEA på eftermiddagen. Dom har öppet till 20 i morgon och har en del skojiga Familyerbjudande mellan 17-20.

På söndag ska jag ha pass kl 11. Kamraten C är tecknad och det ska bli skoj att se vad hon gillar spinning! Antagligen kommer hon att spy galla på mej när passet äntligen är över, men man ska veta att det ÄR jättejobbigt de första gångerna, för att inte påstå att det är som en nära-döden-upplevelse! Ska snickra ihop ett trevligt easypass för min väns skull, promise you babe!
På kvällen kommer goda vänner och vi ska kolla majbålet på kvällen. Funderar på grillning om vädret är ok, det är ju så jäkla smarrigt! :o)

På måndag ska jag till frissan. Undrar om hon håller fast vid att jag ska blonda till mej igen...nu när sommaren är på gång bleks mitt hår ganska mycket och då känns det onödigt med en mörkare färgning...hmmm, det tål att tänkas på. Jag som alltid varit blond, blev i höstas plötsligt brunett! En skojig förvandling som jag trivts jättebra med! Ja, som sagt...jag får fundera...

En sak till...Just looooove Svenska B och fröken E! Gick med ett leende från lektionen idag. Varför? Jag vet inte...vet bara att jag verkligen gillar lektionerna och dess innehåll! :o)

Hoppas er helg blir superduperbra!
Hugs to ya all, my friends!

SÅLT!!!

Japp, nu är huset sålt! Påskrivet och klart för två timmar sedan! *skönt*
En dansk man gav oss 25000:- extra på utg.budet om vi skrev idag och vi antog budet. Ville ju ha en snabb affär och tydligen hade de andra dragit sig ur. Passade ju oss som handen i hansken!
Så, idag är jag en nöjd oc´h glad husägare! :o)

Tjena!

Var på IKEA igår

Såg en superfin soffa som skulle passa i nya hemmet, vi kommer att behöva en till soffa.
Vi kommer ju att få ett stort vardagsrum PLUS gillestuga, där TVn och nuvarande soffa ska vara.
Ikea hade soffveckor fram till den 7/5 och denna var nedsatt med 2000:- *NAJS* :o)

Tjabba!

Såg en läskig varelse på TV igår

Fy, ögonen brann på varelsen, munnen log en listigt leende samtidigt som det blev en massa underliga saker sagda ur munne på varelsen, varelsen pratade gullegull-språk och varelsen kändes otroligt läskig! Vem talar jag om? Ja, Carola...och Malous intervju med henne. Fasen, hon har ju en röst som är magisk men hennes personlighet är fan i mej superläbbig alltså!
Undrar om hon är så jäkla PÅ hela tiden, alltså bland vänner, kollegor, barn...?
MEN man kommer ju inte ifrån att hon är MAGISK som sångerska...vi kommer att ha en STOR chans med henne i Aten, det är jag övertygad om! Om hon bara ville lägga ner sitt tjafs om Gud och Jesus...:o/

Howdy!

Idag ska jag SKUBBA!

Shhhhhhy! Säg det inte till någon...;o)
Har samhällsprov nu på morgonen, men har förhandlat med läraren L om att skriva det senare. Förberedelserna inför provet har varit knappa...jobbat på lovet, visningsstylat hela hemmet, rensat i garderober och hittat saker som bara blivit undanstuvade...är det inte typiskt, "äh, jag sätter det i garderoben så länge" och plötsligt har "så länge" blivit flera år!
Så i allafall ska jag och preggosyrran ut på vift - mot Väla och IKEA, najs, najs! :o)

Vet inte om jag skrev det tidigare, men budet som lades igår kom från Dansken och lades direkt på visningen. När R hämtade nyckeln igår berättade mäklaren att det verkade som nästan alla på visningen (6 olika intressenter) var beredda att lägga på utgångsbudet. :-O Hon skulle ringa runt till dem alla idag och kolla läget...vi vill ju ha en snabb affär och så är det här i byn. I o m att nästan på inga hus blir till salu här så blir det snabba affärer.
Huuuu, det är ju SÅ spännande, näst intill ooooooooooolidligt!

Tjena!

Dryyyyga timmar på Centan...

Ojojoj, att ett par timmar kan gå SÅ sakta, det visste jag inte! Fjärilar i magen hela eftermiddagen, okoncentrerad på shopping...tur att jag visste anledningen, annars hade jag blivit orolig! ;o)
Så kom äntligen samtalet från vår mäklare...nu var visningen klar.
Det hade gått bra, alla hade kommit som skulle komma.
Och...bud på utgångspriset direkt - Wham bam, thank you mam! *happy*
Känns jäkligt skönt!
Hoppas nu bara att det är rätt människor som lagt bud.
Mitt änglasamvete vill sälja till barnfamiljen som bor i en 3:a i ett inte alltför roligt område, men den lille rackaren med horn och eldgaffel som sitter på axeln säger: -Sälj till danske som var och tittade, dom ger hur mycket som helst för ett hus i Sverige!
Brrr! *skakar på huvudet* Hoppas på ett antal tio-tusingar till i budgivning i alla fall! ;o)

Shoppingresultat för den nyfikne:
Ett par Lee-jeans till moi
Två par gympaskor till barnen
En juste väska till denne
Fyra snygga kaffeglas (dom vita, Camilla...) till familjen
Ett läppglans till E
En ansiktsmask till denne - gurksort ;o)
Dessutom la jag undan en vårjacka på MQ, en röd...tur att jag inte köpte den idag, för nu vill jag ha en begie i stället! :o) Ska inköpas i morgon...Peak...snorigt dyr, men med födelsedagsbidrag och en rabattkupong blidde det lite billigare!

So Long, See Ya honeypies!

Visning idag

Ja, så var det visning av huset idag. Lite nervöst...tänk om ingen vill ha det?? :-O
JAg springer här och piffar och pyntar till det sista. Har håla nu så det passade ju fint! :o)

Familjen är utkörda ur huset mellan 14-18 så jag tror vi tar en tripp till CenterSyd alternativt något annat shoppingvänligt område. Det får nog bli en McD meny till middag idag!

SeeYa folket!
Kram från damen med dammvippan! ;o)

Idag fyller Denne Bloggaren år!

Japp, så är det! Ännu ett steg mot 40-års gränsen...vadå?? 40 ÅR!?! Huuuga, jaja, det är lååångt dit, så jag softar här på 36:an ett tag! ;o)

SeeYa!

Min mans blogg:

www.hunter1970.blogg.se
Kommer antagligen mest att handla om jakt, men kanske en och annan historia om hans fru och barn! Vem vet?? ;o)

Spinningpasset i CD-spelaren...

När jag kör till träningen från Svalöv till Landskrona bukar jag köra igenom mitt spinningpass i bilens Cd-spelare. Så gjorde jag som vanligt igår oxå. Men igår ville det sig så illa att min Cd-spelare vägrade att putta ut skivan igen när jag tryckte på eject...vad fasen nu då?? Jag tryckte och tryckte på knappen och spelran slog om till radio i ett par sekunder sedan gick skivan igång på låt 1, så var det gång på gång! Just snyggt, jag ska hålla pass om 9 minuter och passets låtar är FAST i min bil! :-O Vad att göra??? Ja, jag fick ta ett annat förbränningspass i min samling, ett som jag själv tycker är sådär bra i låtval och tempoval, men det var idel leende bland motionärerna på passet och det är ju sant att låtarna var ju nya för dom! Ja, det blev ganska lyckat trots allt, man får ju skoja till det lite och berätta det olyckliga som inträffat!

Vidare till Cd-spelaren...jag försökte med lite olika kvinnliga "laga-sätt":
*Trycka 73241658 gånger på eject-knappen
*Stänga av motorn och starta bilen igen
*Måtte inte R läsa detta, men jag försökte pilla med ytterligare en skiva i springan där man matar in skivan...
*Se desperat ut, utan resultat...
Men icke ett enda av dessa sätt kunde få ut min skiva! :o(
Till sist på hemfärden gjorde jag det drag som som förlöste skivan till sist - jag stängde av strereon! Och VIPS så matades min skiva ut så snart jag startade stereon igen! Ah, att det var så enkelt! Jag hade ju redan börjat räkna på verkstadens timpeng för reperation...Thank GOD för On/Off-knappen! :o)

I kväll blir det racerläsning av läxa tills i morgon - svenska + religion!

Howdy, all you people out there!


Ett plus och ett minus

För att starta med plus:
Jag skrev VG på matteprovet - tack för den ja! Små slarvfel som irriterar mej efteråt...men snälla J-I har ändå gett mej ett halvt poäng för uträkningen - juste!
För att fortsätta med minus:
Det gick inget vidare för Bois igår mot Örebro...förlust med 0-1. Helt orättvist! Bois visade klasskillnad men kunde inte få in bollen i mål. Jag brukar inte skylla på domaren, men denne gjorde inget bra jobb...dömde hårt i vissa situationer för att fria i nästa om än värre situation! ja, så är det tyvärr...blir det lägre division för laget hänger domarens kvalité med ner - that's it!

Man förundras över vissa människors intelligens...
Örebro spelade i röda dressar med vita byxor som är deras bortadress. Dom är annars vita och svarta, precis som Bois.
Örebroklacken skränade bort mot Boisklacken -"Era jäääävla danskar, de e baaaara danskar!"
I slutminuterna när det såg ut att bli seger för Örebro klämde klacken helt sonika i med -"vi er rööööööde, vi er hviiiiide, vi sår sammen side om side..." Dubbeltänkande eller No Brain - No Pain???

Tjabba folket!


I går var vi i nya huset på visit

Åh, det kommer att bli SÅ bra där! Känns som ett gediget hus med rejäla ytor, ett och annat att göra förstås, men så är det väl...jag har ju inte precis den där smaken som ett fripastorspar i 60-års åldern har, dvs panel, panel, panel...mörka fönster/dörrar, tapeter/färger från 90-talet... :o/
Vi kommer nog att starta ett badrumsprojekt på en gång. Det befintliga har pastorn varit duktig nog att klinka och kakla på egen hand. Fallet till brunnen är felaktigt och besiktningsmannen tipsade R, vid genomgången av protokollet, att han nog INTE hade använt rummet som våtrum...ållrajt! Tror INTE att vi gör det heller. Vid en titt in där igår (fick låtsas vara kissnödig) kunde noteras att det inte fanns några skarvar som slöt ihop golvet med väggen så att säga. Tack och lov har pastorsparet endast använt duschen i källaren för tvagning. Inget badkar eller dusch har blivit insatt i badrummet på ov - thank GOD! Det var kanske GOD som tänkte på de kommande husägarna och beslöt att pastorsparet skulle vänta med badkar/dusch i det utrymmet. *tittar snett uppåt och sänder en tacksam tanke*
En vägg eller ett par stycken kommer att rätas ut så att bla badrum och två sovrum blir större. Sen är det målning och golv som ska till för att vi ska få vår inredningssmak tillgodosedd.
Vi gick på rundvandring i trädgården bland vinbärsbuskar, hallonbuskar, björnbärsbuskar, äppelträd och örtplantor. :o) *gillar*
Rhododenrohn fanns det på ett par ställen - gillar. Stensatt altan där vi funderar på att sätta någon form av vindskydd för att rama in... Kvällssol på altansidan...hur göttit är inte det, så säg! Gillar verkligen!!
En damm och rosor - ogillar skarpt - väck, väck, väck på en endaste gång!
Gillar inte rosor i trädgåren, min egen alltså, andra får gääärna ha, men jag tycker det är mest skit. Vacket - javisst, men inte mer än så! Om Mommy läser detta får hon MER än gärna ta hand om rosenplantor till sin lilla nätta trädgård! ;o) Och givetvis ni andra, ni är såklart välkomna att plocka rosbuskar hos med i juni! :o) P, du kanske behöver en och annan ros i Paradiset?! Eller kamraten A, en rosbuske till nyanlagda trädgådren skulle kanske vara på sin plats?! :o)
På baksidan av huset vätter trädgåren mot en gröning med 2 lekplatser. Om man sitter på altanen ser men barnen tydligt på ett antal meters avstånd - grejt! Ungarna hann knappt av bilen igår förrän dom rusade mot gungorna! Det känns så härligt!
I källaren finns en kassett i öppna spisen. Jag kände hur mysfaktorn steg när jag funderade på hösten i nya huset. En sprakande brasa, levande ljus, lite gott vin, en bra film på TV och kvällen är gjord! *längtar* Jag har väl nämt att min man är eldningsfantast?! Det är nästan slagsmål hemma hos svärisarna när det är dags att tända brasa i deras spis. R och svärfar får likadan blick i ögonen när det är dags. Vedträ efter vedträ läggs in i spisen med omsorg - det är en hel vetenskap! Så, det blir Rs del att sköta och det kommer han med nöje att göra - I'm sure!

Så, nu ska jag tillbaka till studiernas värld igen.
Har idag haft samhäll med läraren L som kom hem från Tokyo i gårkväll. Har har hälsat på sin som med familj.
I morgon blir det matte med läraren J-I, hoppas på att proven är färdigrättade, vidare historia med läraren L...hoppas inte på det provet tillbaka...där körde jag nog rejält, tyvärr...men men, även solen har sina fläckar...man har rätt att misslyckas!

Hasta la vista babes!
I'll be back!

PS!!!
Otroligt viktig dag för alla Landskrona-anhängare idag! BOIS har premiär mot Örebro ikväll på IP kl 19. Har ännu inte bestämt om jag ska gå eller inte...är minsann bra sugen på lite fotboll! Heja BOIS!!

R & O kör eltraktor

R & O kör eltraktor
Kolla vilka coola killar! Jag tror att den stora killen gillade det här minst lika mycket som den lille! :o)

Fröken E på Påskfest

Fröken E
Kamraten C rensade sina barns garderob och hittade denna vackra klänning. E blev förtjust och ville absolut ha den när hon skulle på Påskfest på dagis! My beauty!

Familjen Rs grillningsresultat...

Familjen Rs grillningsresultat...
Familjen R från Lomma fick tydligen tag i nåt måndagsex  av engångsgrill och såhär blev resultatet...Say no more! ;o)
Vi andra var hyggliga nog att låna ut en bit av grillen till den stackars utsvultna familjen! ;o)


Våren ÄR här!

Jamen det är ju så ljuvligt! Värmen, lökarna som trängt sig genom jorden, alla grannar som plötsligt återuppstår efter vinterdvalan och mina näst intill rosaröda kinder - ALLT tyder på att våren ääääntligen ÄR här! Ah så gudomligt!
Gårdagen startade med tidig morgon med Mr.O. Han var ändå juste och sov ända till kl 07. Hyggligt för att vara han kan jag berätta!
Vidare till mitt pass kl 11.00. Halvfullt bara, lite trist men ok ändå.
Raskt i bilen och hem till Svalöv, in i duschen och sen iväg till Skånes Djurpark. Skånemamma-träff med mitt härliga gäng. Familjeträff den här gången, 5 av 6 familjer samlade - härligt!

Måste berätta om detta härliga gäng och hur vi träffades.
Jo, vi har en sak gemensamt och därav har vi träffats. Vi hade alla beräknad föärlossning i december månad 2001. Vi häckade på samma sajt på nätet, nämligen denna:
www.alltforforaldrar.se  Där höll vi till i ankomstgrupp 0112. Man skrev liksom "in sig" och presenterade sig allt eftersom. Kamraten L och jag hade bf 24/12 och hade stora planer på att fira jul tillsammans på BB. Ta du med sill, så tar jag skinkan skrev vi till varandra. Ls dotter E kom den 27/12 och min E kom den 1/1, så vi träffades aldrig på BB...Ls E kom med raketfart på någon timme...min E kom efter 2 dygns väntan...så olika det kan bli!
Vår ankomstgrupp finns fortfarande kvar och är aktiv varje dag. Denna sida är rikstäckande och vi har träffats på sk. storträffar under åren som gått, senast i somras strax utanför Växjö då en av familjerna öppnade sitt hem för oss alla. Äntligen träffade vi M med familj som var hemma från Malaysia. Härligt möte! Mycket trevligt och intressant att träffa ansiktet bakom ett nickname.

Hur som helst bestämde vi oss för att ha en Skåneträff si sådär ett par månader efter barnen var födda. Sagt och gjort, första träffen var i Lund på Kulturen den 11/2 2002. Då träffades "kärnan" av gänget. Därefter hade vi ett antal träffar där man kom och gick, men kärnan bestod. Tillsist var vi 6 sammansvetsade mammor med barn som träffades minst en gång i månaden och så är det än idag! :o)
Det finns inget sällskap som jag känner mej så bekväm i som detta gäng. Här är vi alla som vi är, här tycker vi alla som vi vill, tillsammans mår vi bra! Åh, jag är så stolt och glad att tillhöra detta underbara sällskap! Det är fantastiskt att träffas så mitt i livet och inse hur mycket vi egentligen har gemensamt och hur lite vi egentligen har gemensamt och ändå funkar vi så bra! It''s magic! :o)
Gänget består av Me, myself and I, A från Lomma, L från Foresta, K från Näsum, M från Dösjebro och L från Malmö.

Tack alla söta mammor och barn för en underbar dag tillsammans igår!
Kramar till er alla envar!

Snygg allittration:

Välkommen till Videgatan 6, Wimans villa på Västervång! ;o)


Mallig mamma skryter

Igår när vi körde hem från mina föräldrar så var det lite sådär halvmörkt. Man kunde se mörka moln mot en något ljusare himmel som bakgrund. Då sa min söta lilla E:
-Titta på det molnet, det liknar Sydamerika!
Resten av passagerarna i bilen hejjade till, ja utom O som inte var så intresserad precis...;o)
-Sydamerika, frågade vi henne??
-Ja, svarade hon helt självklart. Sydamerika är brunt, tillade hon.
Ehh, jaha...okej...Vi började räkna upp världsdelar och hon fyllde på och berättade vilken färg var och en hade.
-M sa, man brukar väl höra att jorden-runt-resande säger att dom åkt genom de fem världsdelarna?
Vi räknade och fick 8 (??) världsdelar!
Då sa E med bestämd ton:
-Det finns SJU världsdelar!
-Nää, sa vi, det måste bli 8 med Arktis.
E stod på sig och vidhöll att det var SJU delar det handlade om - inget annat!
Plöstligt får D en snilleblixt och säger att Arktis inte räknas som en världsdel, utan det är bara Antarktis som räknas dit och vips blev det sant - det finns SJU världsdelar, varken mer eller mindre! :o)

Ibland häpnar jag över Es kunskaper, hon har full koll på saker och ting!
Mycket av hennes intresse ligger antagligen i att på hennes dagis finns en alldeles underbar fröken som är skapt för att arbeta med barn! Hennes nyfikenhet och nyutbildning inom Montessoripedagogiken smittar av sig på barnen, det är jag övertygad om! *gillar*

Mommy är mallig idag! :o)


Långfredag 2006

Det är minsann skillnad på en modern Långfredag och en Långfredag för låt säga 50 år sedan. Min svärfar berättade att när han var barn fick han inte ens starta sin moped på gården hemmavid på Långfredagen, det skulle vara tyst som i graven, inget fick skötas, inget fick höras, radion spelade i stort sett sorgemusik fram till klockan 18, sedan var även det "underhållningen" förbi och knäpptyst. Stackars svärfar fick le sin moppe flera kilometer innan han vågade sig på att starta den.

Så då till den moderna Långfredagen. Detta året samlades vi hos mina föräldrar med gravida systern + pojkvän, vi, mina svärisar. Ds flickvän M kom lite senare...hon jobbar på Väla och där hade det varit knökfullt med folk hela dagen!
Vi åt gott och drack öl och snaps. Trevlig stämning med berättelser, skratt och tjim! O fick tag i mormors penséer och ryckte upp dom ur sina krukor, plockade dom på blad och kastade dom på bakgården. Men sen fick han tag i en kvast och sopade vackert omkring där ute. ;o)

Min far är en riktig samlare. Han samlar på saker från orter som ligger honom varmt om hjärtat, tex har han en otrolig samling vykort från Landskrona med omnejd. Då talar jag inte om "hälsingnar från Borstahusen"-kort från 1976, utan rariterter från slutet av 1800-talet och framåt. Fantastiskt att aitta och försöka klura ut vilken byggnad det är som finns på kortet. Att dessutom sedan läsa skriften på baksidan - det är nästan det roligaste!
Nåväl, min far hade en morbror som var bosatt på en liten gård i södra Halland. Han var ogift och hade inga barn. Han annonserade efter en hushållerska och fick efter ett tag napp. Det var Maja som kom till gården och blev husmor där. Det belv väl aldrig riktigt offentligt men Maja var nog allt lite mer än bara husmor åt morbrodern...dom blev så att säga lite mer intima med varandra.
När morbrodern dog fanns inga arvingar och då föll lotten på kusinbarnen, dvs min far och hans kusiner, att åka iväg till gården i Halland för att ta hand om lösöret efter morbror. Ojojoj, det var en syn utan dess like. Skitigt och dant! Inget speciellt av värde att spara, tyckte far...innan han av en slump råkade så tag på ett fotoalbum. I detta album fanns en fotoserie av en spritt språngande naken kvinna i olika poser tagna i trädgården! :-O Vi snackar hängbröst, lurviga busken utspridd kring ljumskar och ben, rejäl mage och som lök på laxen en riktig bonnabränna med bruna armar och hals och resten av kroppen kritvit! Poserna var inte av det blyga slaget heller, uten där ligger Maja på rygg och benen pekar på varsitt håll så att man serrakt in i "sparbössan", eller den bilden där hon sitter på huk i en trädgårdsstol och knäna pekar åt varsitt håll! HAhahaha, gud vad vi har garvat åt dess bilder! Dom är från kring 50-60-talet och är svartvita. Ett av dom har nog legat morbror varmt om hjärtat, det har nämligen förstorats upp till låt säga 13*18.
Iallafall tyckte väl far att det skulle livas upp riktigt ordentligt nu när det var Långfredag och allt. Därmed blev det visning av Maja i källaren igår till gästernas stora lycka! Påsken 2006 - den går i Majas teckan! ;o)

Fortsatt trevlig Påsk!

Tjena!

Hittade lite skojigheter...

Sydsvenska Dagbladet:
  Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)

Ölands bladet:

Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)

Dagen:

Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)


Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på Finlandsfärjor??)


Vårt hus är nu på nätet!

Kolla på www.hemnet.se välj Svalövs kommun, Svalöv, Svalegatan 42. Japp, där har ni det! JAg tycker själv det ser rätt juste ut faktiskt! :o)

Nu har jag sökt mej ett nytt jobb!

Jag kommer att söka, söka, söka. Nya jobb hela tiden! Får jag ett nej, kommer jag att söka, söka, söka vidare! No more waist of time på Haldex för min del! Läs tidigare blogg idag och ni förstår PRECIS vad jag menar!
Håll tummarna för mej!

Tjabba!

På mitt jobb...

Ja, vad ska man säga...jag står vid en lina dagen igenom och sätter ihop komponenter till en automatisk bromshävarm. Jag fullkomligt stinker olja och är kletig om mina kläder av smörjfett. Jag meckar med maskiner på linan som vägrar fungera som de ska och om de inte fungerar finns det alltid någon fiffig hemmagjord lösning på problemet. Varför inte vifta med ett kvastskaft framför en sensor när ett svängbord inte fungerar, så säg? Samma saker att trycka på vid stopp i maskinen: stoppa, rigga, indexering ner, kvittera, spärra - grön lampa, sätt igång automatik och fortsätt att köra! Jepp, där har ni den vanligaste kombinationen av knapptryckning vid röd lampa, alltså stopp i maskinen.
Jag jobbar med ett gäng av blandad sort. En som varit där sedan nittonhundrafrösihjäl = lika länge som jag ungefär, en man från forna jogoslavien som låter skitförbannad när han pratar FAST att han skämtar och skojar...underlig kombination..., en kille som är upplänning och är rätt lugn, en lite smårund ickesvensk kille som verkar rätt ny, en kille som inte tar jobbet så blodigt utan gör sitt jobb men utan intresse och sist en storögd, lång, slank och yvhårig blondin som vickar på rumpan så att det nästan blir sjögång på verkstan! (Karin! Detta MÅSTE bara vara "Lolita"???) Hon måste vara typ polska eller från öst i allafall. Hon pratar exakt som Ulla-Bella, ni vet, jaaaaa, min sekreterare! Jaaaaa, du ha bbaaauuuuus nu, håår du, du har bbaaaaauuuus. Åjjjsan, glemde du att bussa, jaaaaa, det är sånt som kan heeeenda! *ler* Hon limmar som fan på killen utan intresse för jobbet...tycker jag iaf, hon är jämt kring honom och smajlar upp sig. Dom står efter varandra på linan och det är ju såklart extra mysigt! ;o)
Han från nittonhundrafrösihjäl är den mest självgode man kan tänka sig...öhhh, så drygt! Är såklart världsmästare i allt...från jobbet till cykla Vätternrundan till campa med husvagn till ro till att fostra barn till att reta upp folk till det ena och till det andra. Bank, bank slår sig på bröstet och klappar sig på axeln - ojojoj vad jag är bra säger han säker morgon, middag och kväll till sig själv! Han bor i samma by som mej, jag har inte stött på honom så många gånger...tack o lov...en riktig drygis! Spelar boule med pensionärerna i byn...fyller 40 nästa år...en kris eller??
Ja ja, jag tycker att det ska bli SKÖÖÖNT att komma tillbaka till skolan igen och fortsätta utvecklas och lära mej mer! Tiden har sannerligen stått still i gruvan...blickstill...*ryser*!

SeeYa!
Davs!

Tjosan hejsan!

Så var jag på plats i bloggvärlden igen! Sorry om jag svikit er under några dagar, men det har som vanligt i mitt liv varit fullt upp!
I helgen har vi städat och fixat i huset inför fotograferingen i måndags. Tänkte piffa till entrén med lite penséer men vädret bjöd upp till åska, regn och hagel, så jag lade ner projektet och spar penséerna till visningen istället. Mellan skurarna rusade jag nerför gatan och fick tag i lite björkris som jag satt påskfjädrar i, så lite pynt blev det iaf.
Mäklaren kom och fotade igår, annonser kommer i en tidning i morgon och i en annan på söndag. På nätet bör huset finnas på
www.hemnet.se under dagen.
Mäklaren frågade vad vi tänkt i utgångspris och R svarade att han la det på henne att bestämma...ja, man får ju inte gå ut för lågt sa hon och dubblade taxeringsvärdet = 1.250 000:- i utgångspris!!! Jag tror jag svimmar! Vi gav 738 000:- för 4½ år sedan och har lagt i 100 000:- i det! Hoppla! :-O
Så, nu blir det samling av intressenter och visning om ca två veckor - spännande! :o)

Tjena!

Herre jävlar...

Vilket jäkla kneg alltså! Jag har inte varit i produktionen på säkert 15 år. Kommer in och gör mitt jobb som om jag gick hem i fredags! :-O Snacka om utveckling - NOT! Uhhh, jag kommer flitigt att söka andra jobb snarast!
Hittade förresten ett, som butiksmedarbetare på MIO möbler - gillar! Kommer att tveklöst att söka det!

Q-träff i kväll, loppis med systeryster i morgon, feja inför fotograferingen på söndag. Så ser min helg ut!

Fred på jorden!

Howdy!

Besiktningen...

Den gick jättebra! En bit på dörrkarmen är murken, väl synligt. Algbeläggning på det vitmålade utomhus, lätt att tvätta bort, en liten spricka i våtrumstapeten, lätt åtgätdat. Fö var huset i mkt bra skick tyckte bes.mannen. :o) Skönt att allt var ok! Nu ska det bara ut till försäljning oxå...på måndag kommer mäklaren och fotar! *kul*

Hör och häpna!

Tandtrollet var med på båda proven idag!! Är det inte märkligt, först syns hon inte till på två veckor, sedan dyker hon upp som gubben i lådan till proven. Hmm, strange...jag menar, det är ju lektionerna som ger något, man kán fråga om man undrar över något.
Undrar hur det gick för kursaren J idag. Hon får blockeringar varje gång det är prov och satt idag i ett enskillt rum och skrev. Hoppas det underlättade för henne så att hon klarade av provet. Måste vara skit med sådanan låsningar...stackarn!

Nu blir det godis, R är iväg och handlar! ;o)

Lite uppgifter till morgondagen:

1. Var så snälla och håll tummarna för vår besiktning i morgon!
2. Glöm inte att tänka på mej när jag är i gruvan och jobbar.

:o)

Tack å hej!
Hugs to ya!

Dunk dunk på bröstet!

Så, nu var det klart - matteprovet i morse och historiaprovet nu i eftermiddags! :oP Matten kändes ok, fixade det ganska bra tyckte jag. Historian...*suckar* den var fanimej TUNG! Missade poäng på två 10p frågor, franska revolutionen och tysklands enande...ja, vad fasen, skit samma, nu är proven gjorda och jag har gjort det bästa jag kan på båda! Söta kamraten C kom hit strax innan historian och körde lite genomgång med mej...trampa höga knän och klappa på knäna och skriv en åtta...det var nåt trix som hennes dotter lärt henne...mja, jag testade inte det på provet iaf. ;o)

Ska träna i kväll, har inget pass mer denna veckan.
Imorgon kommer besiktningsmannen och ska checka vårt hus, innan det går till försäljning. Hoppas allt är ok nu så att vi inte står och faller på något! :-O
Jag städade och sorterade ut från tvättstugan i går och mitt i dammsugningen började lilla Nilfisken att RYKA och osa brännt - HJÄÄÄLP! Snabbt som ögat fick jag sladden ur väggen och stog sedan utan dammsugare, mitt i röran! R fick knalla till grannen och låna deras. Får väl kolla på ÖB om jag hittar nån billig variant så länge, får ju centraldammsugare sen i nya huset. :o)

I morgon o på fredag ska jag knega. Gääääsp, börje klockan 6,30...shit det är ju då jag går upp annars...voine, voine! Jaja, det är bara på dagar...denna veckan.

På fredag är det dax för Q-träff hos P. Skoj, skoj. Hoppas många sluter upp denna gången!

Nu ska jag göra grönkålssoppa!

Tjabba tjena hallå, vi säger så!
Howdy!

Verkligenheten närmar sig...

Fick ett samtal från min kamrat C nr 2 (jag har lyckan att ha 2 st kamrater C *L*) i går. Hon jobbar som arbetsledare på mitt jobb. Dock ej på min avdelning, utan i produktionen. Jag har förgäves försökt nå någon som kan ge mej ett JA till att jobba extra nu på påsklovet, men min chef är i Thailand, ställföreträdande, eller nästa människa i trappan, vet inte vem, jag är..."skulle undersöka och komma tillbaka" ...förra veckan, mailade fd chefen...inget svar. Tänkte att nu skiter jag fan i det och tar lov istället! Men så ringde då kamraten C nr 2 och erbjöd mej 6 dagars jobb i produktionen. Jag tackade ja direkt, förmiddagsskift och allt = jag kan hålla pass om kvällarna = bra, bra, bra! Så, nu ska jag tillbaka och fejsa the reallity - livet i bunkern! Ha, jaja, det ger mej förhoppningsvis en rejäl spark i ändan och en kick att söka mej vidare till andra jobb...men än så länge är det ok att gå in extra så här.

Avtalade med läraren L att jag skriver historiaprovet i morgon istället för idag. Kände att jag inte var ordentligt förberedd idag. Skriver matteprov i morgon 8-10 och historia 12.45-15. Så får det bli!

Vi grejar och fixar till här hemma, jag har köpt en massa grejer på lokala present och pynt butiken som jag ska använda i flyttstyligen. :o) På torsdag kommer besiktningsmannen och på måndag kommer mäklaren och fotar, sen är det igång! Lovar att lägga ut länk på huset när det finns på nätet...vem vet...kanske finns det någon spekulant bland mina bloggläsare! ;o)

Höll pass igår, konditionspass. Endast tre cylkar tomma = skoj!! Solade i dom nya rören efter passet. Stängde ner när fem minuter återstod, får ta det lugnt...vill inte bli överbrun nu på vårkanten! Får ta del av receptionistens resedagbok via mail, kul! Ah, så skönt dom har det i Thailand nu...åkte i lördags och blir borta i 14 dgr. *Vill oxå resa, slappa och njuta av la dolce vita* Man det får komma senare...nu är det jobb, studa, student, flytt...innan det över huvudtaget blir tal om någon resa!

Så, nu väntar kaffe, fika och historiapluggning!

Ha det gott my friends!
Big hugs to ya all!


Undrar om tandtrollet...

Har inte sett henenn på varesig matten eller historian på ett tag. Hm, har hon hoppat av tro? Vi har ju prov i båda ämnena på onsdag, fast jag har bett om att få skriva historia i morgon. Två prov på en dag är liiite mastigt minsann! Men...undrar...HAR hon hoppat av? Ja, det återstår att se om en timme.


Dagen idag...

Glömde visst bort att vi inte har historia nu på morgonkvisten, så jag börjar inte förrän 11,40 - naaaajs! Då hinner jag med att studa lite i lugn och ro, ja, barnen är förstås på dagis eftersom jag glömt bort att det var hemstudier på hi idag...jaja, så fick det bli.
Idag ska vi ha genomgång på matten inför kommande prov på onsdag. Hu, jag gjorde repetitionsuppgifterna i går. Fick kläm på det tillslut, men det ÄR trögt i mitt huvud när det gäller matte...iaf när det går ytterligare ett steg i problemlösning...det har verkligen aldrig legat för mej. Minns när jag gick i skolan och grät när min pappa försökte förklara division för mej i liggande stolen när vi i skolan räknade division i trappan...verkligen knäckande!

Ska hålla pass ikväll, sp. kondition. Hoppas på god uppslutning. Passet som är mest poppis är förbränningspasset på onsdagar som oftast är fullbokat - vilken kick man får som instruktör när alla cyklarna är besuttna av ivriga motionärer - skitkoj alltså! :o)
Funderar på att sola idag oxå, nya rör sen förra veckan, så det räcker antagligen med 10 minuter i grillen så ser man ut att ha semestrat i Thailand i 3 veckor! ;o) Alltid lurar man nån...*L*

Kurr i magen och historia att läsa!
SeeYa in space my friends!

Davs, som dansken säger!

Helgen...

...den har gått i flyttstylingens tecken. Ha, här målas det på "ska ta sen"- projekt. Nya tavlor har inhandlats idag på IKEA. Fräschas till i vrår och hörn. Mycket ljus, inga familjefoto...mmm, det blir nog bra.
Har varit på barnloppis här i byn och sålt/köpt lite av varje. Trodde jag skullle få betala till när det var dax att hämta ut pengarna´(lokalhyra+provosion på försäljningen tas ut) men det blev minsann över, ett par hundra tom! :o) Köpta söta babykläder till systerysters bebbe, fräscha bodys, obetydligt använda för 5:-!! Man kan ju inte låta bli alltså! Hittade lite mer idag, ett fint aktivitetstäcke som prasslar och hade en liten tuta. ;o) 20 spänn, tack för det - Fischer Price och allt!
Ikväll är det läxläsning, främst på matten då vi ska repetera i morgon inför provet på onsdag. Har historiaprov på tisdag och måste studa för det oxå... :oP Mmmm, har man inget att göra, kan man alltid börja på Komvux...jag garanterar att man får MASSOR att göra, ALLT på en gång!

Har bara ätit skräpmat idag, först McD sedan kebabrulle i kväll. Inte bra!

Pratade med kamraten C som gjorde högskoleprovet i lördags. Hon lät likadan som när hon gjort sitt första matteprov i höstas. Uppjagad innan och helt slut efteråt! Hu, det verkar ha varit skitsvårt! JAg bangade, men gör det kanske till hösten istället...vi får se.

Såg Jägarna igår på TV3, fasen vad bra den filmen är!
På tal om det, vi fick stanna för en älgko och hennes två kalvar på väg till Helsingborg idag. Vilken mäktig syn! WOW - verkligen coolt!

Have a lovely evening!