This is SO me!

This is SO me!
Hittade dessa på lokala krimskrams affären - just MIN stil!
Porslinskulor i olika storlekar och mönster, den ena är inte den andra lik. *gillar*


Happenings på en VAB-dag

Idag har vi, E och jag haft sovmorgon. Jag vaknade när grabbgänget R, D och O åkte kl 6,45.
Tassade ner och kollade på TV4 morgon. E kom vimsig och yr vid 8 snåret, fort snabbt som ögat ner under filten hos mej - gott. Hon är lite bättre idag men fortfarande lite småfebrig, blank i ögonen och snörvlig...så vi stannar hemma en dag till, hon och jag. Kommer att jobba på fredag eftersom R är jourledig då och är hemma.

Vi bestämde oss för att baka idag. Men...hmmm...inget smör och ingen jäst. På hojen och till affären, inhandling av div bakattiraljer och hem igen. På med ugnen och ihop med en dubbelsats, inget annat är lönt! Mumma - det blev en sats kanelbullar och en sats med hasselnötscreme! Den sistnämda satsen smakar VÅLDSAMT gott, den andra smakar väldigt gott! ;o)

Har kommit på en del saker idag:
*Christina Agiulera har SKITBRA röst! Tänk att en sådan liten människa kan få ur sig en sådan stor röst - fantastic!!!
*Jag mår så jäkla bra när jag är hemma!
*Mina pengar från i somras har inte kommit från F-kassan ÄN! Anmälde detta den 16/8...*sucka*
*Skulle inte vilja jobba på F-kassan...
*Jag skulle inte ha pass i morgon. Får väl gå istället då då...funderar på att ta step istället...
*Det är f-möte i kväll...jag varken lämnar eller hämtar på dagis längre mer än då och då...denna informationen är det min man som ska ta hand om...oj, hoppsan...det var visst fixardag den 14/10 minsann! Denna information tog jag del av igår när jag hämtade en sjuk E på dagis...= kvinnor tar mer ansvar och är mer strukturerade än män! *småsur*

That's all folks!
Howdy!


O på 2,5 års-kontroll

Resultat: 14,2 kg och 93 cm ö.h. :o)
Jag gissade på 14 kg och 92 cm, så jag var inte helt ute och reste där!

Har precis inventerat eldvattenshyllan inför kommande tripp till Lalandia då man givetvis bara MÅSTE åka över till Puttgarden för inhandling av mera godsaker! Där finns det verkligen något för alla smaker...inte bara att hälla i halsen utan även smarrigt gottis, snacks, filmer, kläder mm mm. Fast...i ärlighetens namn är det absolut det flytande som lockar mest! ;o)

Fröken E har feberblanka ögon, hon ligger på soffan och tittar på barnkanalerna...hon blir helt lycklig när "Dom tuffaste tjejerna" kommer på TV, riktiga favoriter!

Jahapp...pass i LA i kväll och i morgon, sedan på torsdag i Svalöv.

Har skickat in mina betyg till polisutbildningen för komplettering, såg fint ut med fem MVH och ett VG! :o)
Huu, börjar bäva inför högskoleprovet...minns Kamraten C:s hysteriska blick inför det förra hösten...måste börja öva på lite grejer...får hämta på nätet.

Well babes, See Ya!

En liten pärla i HD i söndags

Kolla länken, damen högst upp är söta lilla E på fotografering i Hbg. :o) Vilken pärla!

http://hd.se/familj/baby/sok.shtml?sok=emma&ar=2006&manad=09&-nothing=S%D6K

Annars är jag hemma och har VAB. E är hängig, märkte detta redan i morse och var beredd på att ge mej av hem...väntade nästan bara på samtalet. SÅ dålig är hon inte, men jag tror hon är trött och kombinationen småsnorig gör att hon mest inte orkar med någonting...allra helst inte att stimma runt på dagis. Men, då hinner jag ju med en del inför vår kommade Lalandiatripp lördag till tisdag. :o) Inget ont som inte har något gott med sig!

Funderar på fisk till middag idag. Är det inte fiskdag på tisdagar? Vem har egentligen kommit på sådana dagar? Soppa på torsdagar, fisk på tisdagar och däremellan kött?? Nä, just det..."kyckling på fredag..."
På tal om mat...nu kommer ju hösten och då är det så förbannat gott med grytor. Jag skulle kunna leva på kalops...om hösten alltså...inte en julieftermiddag i 30-gradig värme...no way! Men nu när det börjar bli småkyligt...mmmm, vad smarrigt det är med grytor! *gillar*

Well...nu får jag väl börja bli lite effektiv om det ska hinnas med något!

Ciao my friends!

Snart en ny dag...

Här slitter jag mitt i natta och surfar. Tänkte ta igen lite inlägg som jag inte gjort på ett tag...ett tag var jag så jäkla aktiv, flera inlägg om dagen ibland - snacka om att vara inne i ett stim! ;o) Sällan blir det så nu, idag undantaget förstås!
Känner hur allt bara stressar på, tycker det är jobbigt. Har man skaffat sina små älskade söta barn för att de ska förvaras på dagis 7-16 varje dag och bara träffa mor och far i genomsnitt 3-4 timmar/dag. Fan, jag blir ledsen när jag tänker på att det verkligen så vi har det i vår familj...vill inte att det ska vara så. Vet att många andra har det så, men vill INTE att VI ska ha det så...vad att göra??? Pengarna måste ju rulla...inkomst krävs av oss båda...inkomst där en hel del går till barnomsorg...skit! Funderar på att ta f-pennig varje fredag. Har ett antal 60 kr dagar kvar att ta. Förlorar ca 2000 i månaden...men tjänar ju 240 kr på att stanna hemma...ja, sen blir det ju förstås skatt på det...skit!
Måste finna en bra lösning...snart!

Cyberträffen idag - NAJS! En glad nyhet är att det kommer en till bebis i mars utöver L:s som kommer i november, GRATTIS till K&C!
Var nästan hela gruppen, sånär som på en mamma och dotter. Dom har varit ganska osynliga ett tag, men jag hoppas de kommer tillbaka snart igen så att gänget blir komplett igen.
Pannkakor serverades, alla åt med god aptit! :o)
Familjen R stannade kvar en stund på kvällen för lite Lalandia-planering. Bara precis LÄNGTAR till nästa lördag, då vi styr kosan mot Rödby och stannar för bad och mys i 4 dagar! Ska verkligen bli gott!

Jahapp...så var det ny dag. I dag, söndag måste vi i väg och inhandla diverse plagg och annat till oss alla.
Pass kl 17 på hemmaplan, sedan söndagsmys eventuellt med stryktvätten...antiklimax...men someone's gotta do the dirty work...och det blev visst min lott.
Snart måndag igen...fy fasen vad tiden rusar på!

Vilket nattsuddarpladder det blev...*S*

Kram på er, wherever you are!

Lördagmorgon

Sitter här framför datorn, checkar mailen...kollar så att alla mina cybermoms kommer till mej på träff idag. Ska bli skoj att ses igen! Vi var ju ett par stycken som var i Kph i lördags, så det var ju en liten miniträff. Men nu kommer barnen med och jag planerar att bjuda hela gänget på pannkakor! :o) Får väl snart dra igång med det projektet! ;o)

Igår hade vi bröllopsdag och då var vi med ett par vänner på bowling. Snopet att det inte fanns rättigheter på öl och vin där...hade det för mig. Så, efter en timme var man ju ordentligt raspig i halsen!! Det blev långa klivet till Speakers Corner där R beställt bord och in kom ett gott glas vin till moi - sluurp!
Vi käkade gott, snackade och hade trevligt, åkte sedan taxi hem. Najs!

En konstig sak hände i går...det ringde i min mobil och när jag tittade på den var det mitt eget nummer som ringde!?!?!?! VA??? Hur fasen funkar det?? Jag tänkte...vad vill jag mej själv..? Det kändes fånigt att svara, men jag gjorde det ändå och ingen fanns i andra ändan...såklart! Efter en stund ljöd SMS signalen...ja men tjena...skickar jag nu SMS till mej själv??? Nä det var från Eurovoice...du har ett meddelande på din Eurovoice, ring 888. Hehe...jaha...vad har JAG pratat in nu då...till mej själv?!? Spooky, verkligen! Jag är ju ganska nyfiken av naturen så jag slog 888..."du har ett nytt meddelande"...jo, jag vet...vem VEM är det då? Då hör jag min MOMMY på svararen! "-Hej hej! Mor å far önska grattis på bröllopsdagen, puss å kram!" Ah, dom är i Italien och ringde för att gratta oss! *sötisar* Men, mysieriet kvarstår...varför i hela fridens namn visades MITT nummer??? Hmmm...någon smart teletekniker därute som kan svara på det, så är jag tacksam!!

Well...nu blir det pannkaksbak för hela slanten!
Ska ni ha TV-kväll i afton? Då tipsar jag er att se Kvarteret Skatan kl 21 på Tv1 - my kind of humor! :o)

Hugs to ya all!

Onsdagmorgon @ work

God morgon, god middag, god afton - så var den dagen förbi!
Ja, precis så känns det för tillfället. Tiden fullkomligt rusar från mej och vips så står väl julen och knackar på dörren! :-O Mymymy...
Veckan som gått har varit som så att jag jobbat, stannat i LA för att hålla pass kl 17,30, hemma i Svalöv kl 19,00, säga hej hej till familjen och pussa på ungarna, nattinatti på dom och sedan TVn vid 20 tiden för att kolla in mitt favvoprogram Idol! Jag följer sällan eller aldrig någon serie, men Idol är jäkligt bra!! Och jisses vilket startfält det är i år! Fasen...idel stjärnor på en klar himmel! Det kommer att bli en rysare i år - superspännande!

R är en annan stjärna, han låter mej hålla i gång med min träning och står för marktjänsten hemma för tillfället, utan att klaga. Denna månaden har varit grym då jag kört dubbla pass både i LA och i Svalöv. Han är min pelare att luta mej på i livet! *älskar*
På fredag har vi 5-årig bröllopsdag och då har vi barnvakt. Äta ute är givet den dagen, ev följer ett par kompisar med och då blir det kanske bowling eller något annat skojsigt!

I lördags var jag i Kph med vännerna M och A. Vi hade en riktigt härlig dag med fika/öl/vin/shopping/fnitter/mat och anant som hör till när man är på tripp i danska huvudstaden! :o) Jag kom hem med en liten påse från Esprit med två tröjor. Barnen fick lite från Söstrarne Grene, där saker är så vansinnigt billiga att man håller på att svimma! En affär för en sann shoppare som jag! :o)

Niu är det mest golfsnack med arbetskamraten U...så...gotta go now, folket börjar anlända hit...

Hasta la vista babes - wherever you are!








Kamraten PLLP har äntligen blivit MORMOR!!

Dunderstort GRATTIS!
If you haven't done that, you just can't imagine the feeling!!!
En alldeles underbar bild finns på nyblivna mormors bloggsida:
http://pialialottapotta.blogg.se/
Just lovely! :o)



O majj gådd!

Jisses...ibland är det f*n i mej fullt ös!
E skulle på badkollonin i dag, vilket innebar lämning och hämtning i Lill-Olas in the town LA. Jahapp...personal från kl 7,30 på plats...toppen...jag börjar ju kl 7...jaja,jag här ju till den lyckliga skaran av anställda som är berättigad flextid, en timme + och -. Men...inte fasen räckte det denna gång...fick koda in tjänstledigt eftersom jag kom till jobb utanför flexramen...jaja, whatever!
I morgon kommer jag oxå att vara sen. Bilen ska på verkstad igen eftersom farthållaren löser ut efter en tids användning och visar att passagerarsidans airbag inte är aktiverad...nä...jag vet...vi har ju bilstol där och har därför kopplat ur den...märkligt meddelande...tills en gång då den visade att förarsidans airbag var inaktiv! Nä för tusan!! In med kärran på verkstad igen! Huuu! Öppettid kl 7,30 i HBG, vilket innebär att jag kommer sent till jobb igen...
JÄTTEBRA då jag blivit kallad till utvecklingssamtal i morgon kl 9. Jaha...just precis VAD ska vecklas ut?? Jo, vi har fått ett häfte om vad samtalet bör innehålla, dess syfte och lite stolpar och förberedda frågor att fylla i. Mhmmm..."vad tycker du om mej som chef, styrka/förbättringar" lyder en fråga...jäkligt käckt! Jag tycker att du är en "wannabe" och att du "licks ases" så fort du kommer åt...dessutom är du jäkligt plump i dina uttalande, söker bara upp oss om du vill framföra något och inte bara för att "kolla läget". Jojo...om jag skulle nämna dessa saker, vilket inte är helt omöjligt...jag tycker ju verkligen så...undrar vad JAG skulle få tillbaka då? Hmmm...han har ju varit juste att fixa dagtid åt mej...men det ska han ge fasen i att utnyttja...mmmm, det kommer att bli en spännande förmiddag. Jag är (som bekant för somliga...) inte rädd att prata, speciellt inte om man ska vara rak och öppen som det stod i häftet. Hehehe...få se vilket humör man befinner sig på i morgon.
Naturligtvis är det så att just DENNE glappflabb är först ut av ca 20 personer...*typiskt*

**Well, kollade in min sida hos polisen. Kommer att komplettera med mina betyg. Måste ringa hem dom från Komvux i morgon.
**Måste åxå ringa frissan H. Barnen ser ut som hottentottar i håret och jag skulle behöva en geomgång av flinka frissefingrar jag med.
**Glad nyhet: M klarade sin uppskrivning idag - CONGRATS!!
**Nedräkning till lördag, heldag med decembermammor i Köpenhamn - VERY NICE! :o)

En tråkig sak...ett paket som jag sålt på Tradera har inte nått sin mottagare. Hela summan är 78:- varav portot är 22:-
Hur hade ni som säljare agerat?
Enligt Traderas sida är jag fri från ansvar så snart jag lagt paketet på postlådan, därefter är transportören ansvarig, dvs posten. MEN eftersom jag inte har ngt kollinummer kan man inte SPÅRA eländet! :o(
Snälla ge mej råd...jag har föreslagit att jag betalar tillbaka halva kostnaden för hela auktionen...men då känner sig säljaren som en förlorare...öhhh, jaha...men JAG är ju lika mycket förlorare, eller?
Ni som är så kloka, mina vänner - HILFE!!!

Kram å go natt!

Woooooauuuuuuuuuuooooooooo!

Hohohoho....nu är ansökan inskickad och jag är helt hispig!! *S*
Nä men shit alltså...denne har ansökt om att få lov att börja på POLISUTBILDNING!!
Är jag galen eller??
Kommer det att passa mej??
Tänk om jag blir nya Gunvald Larsson!! :-O
Shit...jag kommer att bära vapen i tjänsten...ja om jag kommer in alltså!!
Fy fan...så jäkla häftigt!
Jag känner mej heltaggad!

Tjena!

Litt lätt småsliten idag...

Hade ju Q-gänget här igår. Hela "kärnan", utom K var med. Ja, med kärnan menar jag vi som nästan jämt är med. Det blev skojigt med många skratt och livliga pratstunder, vilket jag verkligen gillar.
Litt mycket av det goa vinet och vips är man supersömning idag.
Har dock varit duktig och grejat runt i trädgården, tvättat och annat småskojigt. Mom o Dad var här på besök och fick lite rosor med sig. PLLP glömde sina fina rosor som vi grävt upp. Dom står dock på plats o väntar på dej vännen! Sväng inom på vägen från jobb en dag vet jag!
På tal om PLLP...hennes mobil ringde igår och vi blev helstirriga och trodde det var barnbarnet som var på G med sin entré! Men istället var det någon småsnurrig människa som grät och behövde skjuts i LA...nja...lite dåligt tajmat när PLLP var hos MOI 2 mil från LA!
P fick vara sagotant åt E igår och E tyckte hon var JÄTTEbra på sagor! ;o)
S fick O i knäet, där han drömmande låg och njöt! ;o)
Kamraten C var SÅ fin i sina nya kläder och fantastiska smycken! Gissa vem som smyckat upp henne!? ;o)

Ikväll ska jag scanna in mina intyg och bifoga dom med min ansökan. Slipa till det personliga brevet lite och sedan...med hjärtat i halsgropen kommer jag att trycka på sändknappen! Wiiiiiiii! :oD Känner mej helt speedad! *fnissar*

Well folket, ha en underbar söndagskväll och se till att ladda för kommade vecka!

Hugs to ya all!

Kusingänget plus en moster! ;o)

Kusingänget plus en moster! ;o)

Moi, O, kussen E och randiga E.
Vi var på besök hos syster J och lilla E och klämde ihop oss i soffan och VIPS var vi med på bild! :o)
Lilla E ser inte HELT belåten ut...hmmm.

Lite tid över...

Ja nu är det fullt drag om dagarna! Jobb 7-16, familjeliv, träning, middag, kamrater, barngympa and so on. Idag har jag börjat senare och stannar längre för att kunna gå direkt till ett pass i LA. Ja...så får det pusslas ihop.

Annars glider livet på. R:s hund har fått flytta till farmor och farfar som varit snälla och tagit honom. Så nu kan R ändå nyttja hunden som jaktkamrat, fast att den inte bor hemma hos oss. Hoppas bara den låter svärisarnas möbler vara ifred...

Om ett par veckor åker vi till Lalandia och jag längtar verkligen dit! Det ska bli supermysigt att softa och mysa med familjen. Dessutom har vi trevligt sällskap med och det är ju inte helt fel! :o)

På lördag ska jag ha Q-träff. Vi blir en lagom liten skara på 5-6 persomer. Hmmm, undrar vad jag ska hitta på för skojig mat?? Får undersöka lite i mina receptsamlingar tror jag...

Lördagen därpå ska jag med några av mina goa decembermammor till Köpenhamn IGEN! :o) Ja, man kan inte få för mycket av den staden! En heldag med shopping, mat, en lille bajer och annat som förgyller livet väntas.

Jag var och gjorde ett simtest igår och blev godkänd för det som krävs för att söka in. Anmälan till högskoleprovet är oxå gjort...så det enda som är kvar är i stort sett att skicka ansökan och komplettera med högskoleprovet innan 15/12. Ohhh, det här ska verkligen bli spännande! Jag känner att det här driver mej nu! :o) Kommer jag ända fram är det verkligen en stor bonus!!

Jahapp...nu ska jag iväg och handla "sångår" till O. Han har ju blivit torr om dagarna nu i sommar, men lite olyckor sker då och då så lite nya kallingar behövs inhandlas!

Hoppas ni har det gott!
I morgon stundar helgen - lovely!!

SeeYa!


Shit...vardagen kommer krypande...

Vad fasen...tog semestern REDAN slut?? Näääää, jag VILL INTE!! Jag vill vara mera ledig, softa runt, ligga och dra mej till klockan 9 - jag vill inte höra mobilens alarmsignal i morgonbitti skittidigt....baaahhh...fan, den måste ju stå på 5,30!! F_cking 5,30!!! Nääääähäääääähäääää....ville naj som O säger! Men...a woman's got to do what a woman's got to do! Man får helt enkelt bita i sura äpplet och masa sig iväg...*sucka* Ja, nästa hållplats för ledighet blir i slutet av september då vi åker med R:arna till Lalandia - SÅ najjs!! Dessutom kommer A:arna med sällskap att anlända på måndagen - DUBBEL najjs!! :o)

Denne arma kropp var igår på inspirationsdag i Halmstad. Tjoho vad vi spinnade och körde styrka! Skojja min dojja!! Jag bara känner hur träningsvärken smyyyyger sig på runt om i min kropp - aaaauuuutch!
Men fy tusan vad kul det var...och vilka energiknippen till instruktörer....phua, undrar om man själv är sådär på G hela tiden...? Nog för att jag brukar peppa mina motionärer, men jag tror fan dom drillade oss instruktörer extra, extra mycket igår. På ett spinningpass svettades jag som jag ALDRIG gjort tidigare...det rann på mina armar och mina skenben...det har fan i mej ALDRIG härnt tidigare!! Snacka om att ösa på! Tjo HO - köp en KO! ;o)
En kollega gick på Afrofunk - men GUD vad häftigt!! Instruktören var SÅ GRYMT duktig!! Det så så enkelt ut när hon skakade hela kroppen som värsta negressen och sen frågade jag kollegan E och hon bara skakade på huvudet och sa att det är OMÖJLIGT, man är som en PINNE!! Stel som tusan!
Eftersom jag inte är den som är så mycket på aerobicsidan, kände jag mej inte peppad att köra "Let's move to the music"-pass, utan jag satt och kikade istället. Instuktören var GRYM! Sen blir det ju inte mindre coolt för att han är Peter Jöbacks pojkvän - känn på den! Lite "jag mötte Lassie" över den! *hahaha* Wow - jag har sett en kändispojkvän!!

Dagen i dag, har gått i hemmets tecken. JAg har spikat upp lite grejer här och var. Känns som vi aldig blir klara....måste gå på köket snart...det är det som hänger kvar, det har inte blivit målat och det blir så rörigt där! Måste bli klart - SNART!

Nä men vad fasen...jag ska ju snart UPP!! Jag tror jag svimmar! :oP
En positiv sak...jag har fyllt i min ansökan och skrivit ett personligt brev, ska komplettera lite i morgon, sen är det högskoleprovet klart och sedan ligger min ansäkan klar att granskas! Uuuuuiiiiiii!!! :o)

Tjabba folket!
Slip tajt å gått!



Köpenhamn var NAJJJJS!

Storstaden var som vanligt helt underbar att gå runt i...dessutom med lika shoppinglystra människor som jag själv i sällskapet. :o) Fast...vad kom jag hem med...några ljuslyktor, ett ljusfat och liter mått och gott från Systrarna Grene till barnen...nja, inget bra resultat precis för en shoppare som jag.
Jag ska ju åka över igen om två veckor och har redan rekat lite trevliga saker på Illum som jag prompt ska ha med hem! :o)

Trött som få var jag under dagen igår, E var förkyld under natten och sov i vår säng. Hon nös och snörvlade genom hela natten. På småtimmarna kom O och kröp ner han oxå. Dessutom hade vi varit på kalas dagen innan och jag mitt nöt drack kaffe på kaffe utan att tänka på vad klockan var, vilket resulterade i en lååååång insomningsperiod...0,52 stod visst klockan på sista gången jag tittade på den. *sucka*

Idag är det min sista semesterdag. Vilken märklig månad det har varit...augusti som brukar vara solsäkert har faktiskt i stort sett regnat bort! Lite kass eftersom denne lagt stora delar av sin semester i just denna månad. :o/ Jahapp, snopet men så är det väl...vi har ju gjort en hel del skojsigt ändå när man sumerar. :o)

Jag är våldsamt sugen på att ta en tripp till STHLM i december. Ett av mina favvoband spelar nämligen då. Och vilka är då det? Jo Red Hot Chili Peppers! Biljetterna är givetvis slutsålda typ innan dom släpptes men det finns en hel del att köpa på Blocket. Om man tog nattåg upp och nattåg hem borde det inte bli så dyrt. Hmmm, det tål att kollas upp lite det där!

Jag vill ha nya jeans! Har sett så himla många snygga jeans och vill bara vräka bort mina tråkiga som ligger i lådan här hemma. Får se vad Tradera kan göra för mina drömmar! ;o)

I morgon ska jag till Halmstad på konvent hela dagen. Det innebär en heldag med olika sorters spinning/aerobic/yoga/pilates...osv - pass som man får prova på. man kan väl se det som en inspirationsdag helt enkelt! Det ska verkligen bli kul MEN jobbigt! :oP
Naturligtvis ligger det en heldag för familjen på Tivoli med allt betalt från mitt jobb just den dagen...lite synd att man inte kan dela på sig... :o/

Nåväl folket, hoppas ni får en underbar dag. Det tänker jag ha!

Howdy!