Dagens ris och ros!

Rosen får spinningkollegan K som tog mitt pass idag! Han var den sista att fråga och han räddade passet från att ställas in! Tummen upp! :o)

Riset får englelskavikarien som inte uppfyller ordinare engelskafrökens plats med en enda millimeter! Jättebesviken! :o(

Alltså...

..jag gillar verkligen inte skvaller såsom lokala sensationer typ -VET du vad hon sa till mej?? Eller - Jag hörde att bla bla bla, eller -VA??? DET har du inte sagt till mej!!! eller den värsta - Du, jag fick inte säga detta till någon MEN bla bla bla..???..Öh, va? Du fick ju inte säga det till någon! -Nä, men det är ju bara till dej, du säger ju inget! Ehh, nähä, gör jag inte det? Ska jag nu leva med att den stackarn som det handlar om i god tro har berättat något i förtroende till en jäkla skvallertacka som nästan spricker och dreglar om hon inte får skvallra vidare! Huuu, det är verkligen något jag avskyr. Men det är ju faktiskt så att många har detta som en livsstil! Ja, skvaller och skitsnack uppfyller stora delar av deras liv och dom älskar att stå i mitten med sensationen. Att sen få släppa bomben så att skvallerskararn nästan baxnar över det härliga skitsnacket gör att skvallerqueenen höjer sig ytterligare i sin skvallerstatus! Är det inte så? Jag tror jag kräks! Bespara mej skitsnacket, var så rakryggad som du har samvete nog att vara! Berätta inget som du själv inte kan stå för! Där kommer man längst tror jag!  Master har talat! HA!

Men för att uppdatera mej med kändiseliten tog jag under min mammaledighet en prenumeration på tidningen Bild. Ja, den är väl kusin med Se o Hör, Hänt extra och dom andra smaskiga tidningarna. Fördelen är att denna tidning bara kommer ut en gång/månad, vilket passar mej utmärkt. Precis när man börjat undra över hur det eg står till med hollywoodgänget dimper tidningen ner i lådan!
Något som jag med ett smajl på läpparna kan roa mej med är faktiskt kändisskvaller. Fy fasen vilket liv vissa lever! Jag skulle INTE vilja byta med tex Britney Spears, nybliven morsa som jagar livet ur sig genom att kasta ut och försonas med maken gång efter annan, Victoria Beckham som ser ut som en Bratzdocka med tandpetarsmal kropp och ett jättestort huvud. Stackarn som förnekar makens otrohetsaffärer trots att det är ganska uppenbart vad Dave sysslat med ett antal gånger...Pamela Anderson som inte kan vara från sitt helylle *NOT* fd make och partar loss med Courtney Love, flickan din dotter _aldrig_ skulle få leka med! Hu, tänk vad påpassade dom är titt som tätt. En paparazzi får dom på bild utan vigselring på en joggingtur och skillsmässan är ett faktum! Näää, lite av deras stålar kunde jag ju med god min tagit emot, låt säga 10% av deras inkomst :o) men det alldagliga livet med allt vad det innebär är verkligen att föredra framför deras stressliv!
Är det förresten så att Agneta Sjödins blinda stylistvikarie har jobbat extra hos Mariah Carey?? OM ni köper tidningen Bild, bläddra lite så kommer snart pinglan M upp på en helsida och ni kommer precis att förstå min tankegång! Ett nytt ordspråk: Mycket pengar ger usel smak! Det var inte den bra dressday, Mariah! Mer säger jag inte...

Tudeluuuu!

Denza

Denza
Detta är Dennis, min älsta son som fyller 19 om två veckor. Jag begriper inte varför han ser så butter ut på bilden?? Hmmm, ja just, fotot är nog taget efter en träning och då är man kanske inte så munter?? Jag sitter på hans dator och han hade ingen bättre bild på sig själv, så ni får hålla till godo med denna. Ska försöka fånga honom på en bättre bild framöver.

Hepp hepp!

To be honest...

To be honest...
Detta är min mans största idol...helt seriöst alltså. Den trevliga farbrorn på bilden kallar sig King Diamond och hans musik är heavy heavy heavy...R blir alldeles lyrisk när han sätter på en platta med King D. Jag får frossa och suckar. Farbror King låter som en griskultings allra högsta ton vid kastrering varvat med ett lejons dovaste och lägsta ton i en stor rytning - en hel jävla berg och dalbana i toner. Vad ser farbror King ut att tralla om för något trevligt då? Love, peace and understanding - no way! Här är det det DIE, DIE, DIE - BLOOD, BLOOD, BLOOD för hela slanten! Musiken är som en dödsmässa för tusan och detta äääälskar R, han får gåshud när han hör det och kopplar gärna av med en Kingplatta när han tex diskar. Själv får jag nästan ett epeleptiskt anfall så snart jag förstår vad som sitter i CDn... någon som blev jättenyfiken nu och gärna vill lyssna och veta mer om Mr King kan ju googla lite, det blir en hel del träffar... Åhh, förresten, nämde jag att han är dansk? Jo visst...har man inte alltid sagt att det inte finns några snygga danska killar. Ja King bevisar ju inte motsatsen precis!
Ps. Hans fru heter Bloody Mary! *hahahaha* Vilken utmärkt humor jag har! ;o)

Rock on!


Mötet med rektorn...

ja du, kamraten A, det gick väl sådär. Kamraten C och jag var överens om att vi skulle vara vuxna och kloka när vi satt i mötet. Det var vi oxå, fast jag fick flera gånger bita mej i tungan för att inte brusa upp och säga något som jag senare måste ångra...egentligen ville jag bara öppna munnen och låta allt jag tycker är fel, fel, fel komma ut ur mej. Liksom kräka ut lava som en vulkan...mmm, så kan vman säga. Istället fick jag vara from och lägga fram mina önskemål på ett ömt och förbannat vuxet sätt! Äh, vi fick ju framfört vad vi tyckte var fel och lite önskemål om hur vi skulle kunna arbeta istället. Därifrån jobbar vi nu och ger det ett par veckor till...sen får vi väl se vad som händer.
Jag kan citera från vår lektion precis: "-Jag är inte er mamma eller dada, ni är vuxna människor och måste ta ert eget ansvar."  Idag pratades det engelska i 1timme och 50 minuter av 2timmars lektion, ca 10minuters engelska pratade vi idag...??? *say no more* Därifrån utgår vi nu. Som sagt, vi har påpekat problemet och försökt medla fram ett bättre studiesätt genom en del önskemål. Funkar det inte...ja...då får vi kanske påpeka det ännu tydligare??  


Spelar nästan aldrig...

...på tips, lotto och dylikt. Tar några trisslotter lite då och då, men har aldrig vunnit några stora slantar. R och jag brukade köpa Harry boy ett tag och sen satt vi och vrålade och hade oss vid lördagens direktsändning på Tv4, men vad hjälpte det när den rätta kusen _aldrig_ behagade springa in i mål först??! Nä, jag har ingen god hand med hästar...det vet ni som läst mitt inlägg för någon vecka sedan. :o/
Vad passar då bättre än att gå med i Postkodsmiljonären! Ah, toppen, dom drar pengar för lotten/lotterna från vårt konto varje månad så man missar inte en dragning. Såg dessutom att man kan värva en granne eller vän och få två biobiljetter - grrrejt! R ska värva mej och vi ska gå på bio han och jag! :o) Inte nog med det, programmet är en mycket trevlig underhållning med allmänbildade frågor och trevligt ögongodis till programledare oxå för den delen. *hehehe* Bättre för ögat än rökrösten Bengt Magnusson, även om han var duktig som programledare han med...men snyggare??? Sorry Bengan, där kan du känna dej rejält brädad ett par gånger om!
I lördags när jag var lite seg/hangovertrött/början till halsont/småsliten låg jag på soffan med min vän Karamellkungen och kollade på Postkodsmiljonären. Kunde en hel del frågor och sände ett par tankar till mina duktiga lärare som berättar och lär ut så mycket nyttigt! Nåväl, plötsligt ska dom dela ut någon storvinst och man får följa med ett kamerateam till ett postnummersområde. Minns inte precis vart det var nu, men tänkte lite i panik...-Va fan, tänk om dom ringer på här?? Ungarnas leksaker överallt, jag med värsta gällivarehänget i brallan och i tröjan (...ja, jag hade ingen BH...) håret på ända och disken som skulle tas i morgon! *svälj* Jag halvsatt upp lite...kollade på TV vart som kunde tänkas befinna sig...insåg sedan att dom inte var i närheten av Svalöv och kunde sakta sjunka ner i soffan igen med  en lättnads suck! *phhhu* Tänk om man stått där framför hurtfriska Pernilla Wahlgren och sett glåmig och dann ut. Slår vad om att dom hade zoomat in taxöronen och dom fläckiga plyschmysbyxorna och att detta hade kablats ut via direktlänk till alla stugor runt om i Sverige! *voine voine* Jag lovar att hädanefter _alltid_ har renstädat och polerat i huset om lördagar! Dessutom kommer jag att vara uppklädd till tänderna OCH ha BH på mej - det är ett löfte gott folk!

På tal om Pernilla W, jag tycker fan i mej att hon ser jäkligt läskig ut! Som en speedad barnunge med lite för mycket damp och för lite dampmedicin. Hon har väääärldens största flabb och hon måste ha minst 3 uppsättningar tänder i den...hela hon är mun och tänder! Dessutom en aaaaning blekta, ingen och jag menar ingen har så vita tänder vid 40 års ålder utan en lite runda med klorin hos tandläkaren! I promise! Sen har hon en sån stirrig blick, precis som hon är överuppjagad..."ögonen-vill-egentligen-fara-ut-ur-hålorna-men-hindras-i-sista-sekund" - blick. Lägg till ögonbrynen på det och kombinationen blir en arg-stress-överpigg-superduperjätteglad märklig blick... :o/ Hmmm, ja, är hon inte alltid så där hurtglad?! Jo, minsjäl om hon inte är det! Öhh, jobbigt...lagom ÄR bäst! Har ni sedan lagt märke till hennes fnittriga stil. Fnitter, fnitter, fnitter som en liten jäntunge och mellan fnitterattacerna drar hon in luft och då låter hon som en unge som fått något i halsen eller nåt??! Äh, jag tycker hon är överspeedad! Huuu! Nä, henne hade jag stoppat i dörren om hon kom med Postkodsvinsten...ryckt åt med champangen och vinsten, dragit igen dörren och innan den gick helt igen hade jag bett dom ringa någon rolig och trevlig person som tex Robert Gustafsson. Ha, tänk om HAN kom och delade ut miljoner till Svalöv en dag! Cooooolt! Det knackade på dörren, men gick och öppnade och där stod brandchefen Greeeeger med sin kilt och sina pumps, eller Peps Persson, eller Tony Richardsson! Snacka om lyckad lördagskväll! Wow - jag MÅSTE verkligen vara uppklädd varje lördagskväll from now on! Man vet ju aldrig vem som lurar runt knuten! ;o)

So long folks!

Kolla in storstädaren!

Kolla in storstädaren!
O är som galen i dammsugaren! Han sliter och drar med den så ofta han kan! Observera hur han har slitit undan den randiga mattan för att riktigt komma åt! ;o)

Skön sovställning... ;o)

Skön sovställning... ;o)
Så här hittade jag E en morgon under julledigheten. Snacka om skum sovställning... *L*


Möte hos rektorn idag...

Jaha, då är kamraten C, jag, rektorn och afrikadansande engelskvikarien kallade till ett möte idag kl.11. Jag som har ringt och sjukanmält mej idag, känner mej rätt ruggig och halsen känns fortfarande av. Kamraten C ringde och vädjade "- Snälla, lämna mej inte ensam på mötet, är du så dålig att du inte kan komma?? Snälla, snälla kom, jag behöver dej!!" Det är självklart att jag tar mej till skolan, så dålig är jag ju inte, jag behövde ju mest en dag hemma för mej själv...Jag vet ju att kamraten C hade gjort detsamma för mej. Hon har under fm raggat upp en representant från Eng. A-kursen oxå, det är bra. Man måste förstå att problemet inte bara ligger i en klass/kurs, utan att flertalet är missnöjda i samtliga av hennes kurser.
Hur ska man lägga fram klagomål inför en människa? Det kommer ju att bli skitjobbigt för henne att sitta och ta en massa kritik FAST att den verkligen är befogad! Men samtidigt är det vår tid och våra pengar som vi som elever spenderar på att öka på vår kunskap. Mmmm, vi är vuxna människor, så jag hoppas på en bra diskussion. Kamraten C tror att hon kommer att sjukskriva sej idag...att hon tagit sig vatten över huvudet, att hon inte pallar med nya jobbet...Gör hon det kommer man ju att få ågren, är det vi som pressat henne till det? Samtidigt tycker jag tvärtom att har hon sökt tjänsten så måste hon ju ha klart för sig vad det innebär! Tänk att vi inte ens har en strukturerad terminsplan och än mindre en strukturerad lektionsplan!! Äh, det är fan i mej urdåligt!!

Mmm...uppdatering från mötet följer...

Rock on!

Morgonstund råder...

...tyst det är i huset, tyst i huset...ingen sover, alla är på dagis/jobb utom jag. Jag har ont i halsen och är hemma. Skulle kunna gå idag, men känner att jag behöver en dag hemma - alldeles ensam, så skönt, så skönt! Jag kokar thevatten och sedan ska jag ner i soffhörnan och kolla på nyhetsmorgon.
*host host*
See Ya friends!

Helgen...

I fredags slutade jag skolan kl 11, najs! Sonen D kom med förslaget att åka till Center Syd och det gjorde vi, D, E, O och moi. Gick där och strosade runt. Sonen D är en riktig snobb som tycker att Centan inte har speciellt skojiga affärer, han var ju mest tvungen att åka dit för sitt presentkort från julaftons skull. Jag hittade lite justa träningstoppar på rea och D hittade, hör och häpna, minsanna både en t-shirt och ett par skor på torra Centan! Wow! Vi åkte hem och R stod för middag...köpt pizza, vad annars?? Jag tog någon slice från barnpizzan. Var ju inte så lång tills Q-festen skulle börja. D och jag körde och hämtade upp kamraten C och sedan for vi till La och Q-fest. Hade redan bestämt att jag skulle ta det betydligt lugnare än vad jag gjorde sist...ja, ni vet med mobilen och det...*suck* E skulle ju på barnkalas pålördagen och jag var rätt seg efter för lite sömn i veckan. Vi käkade taco, drack cider och hade trevligt. Sedan, trots vädjande från bla mej så röktes det inomhus, rätt jobbigt faktiskt. Minns förra Q-festen då det röktes inne att jag kände mej som en storrökare dagen efter, inpyrd och jobbigt retad i halsen. Likadant var det nu...lite trist faktiskt. Tycker det är taskigt mot dom som inte gillar rök och mår dåligt av det att ändå röka inne, men men...jag kan ju inte mer än vädja. 
Jag var skitirriterad i halsen igår och idag har jag svullna mandlar, feber och hosta. Det känns som ett rivjärn i halsen...Fick leja ut mitt pass kl 11 idag till kollegan R, kass eftersom jag verkligen ville köra idag när det var fullbokat! Kollegan R gjorde säkert ett bra jobb, det brukar han!
Missade Let's Dance i fredags men hörde att en av mina personliga favoriter Paolo åkte... :o( Har inte sett eller hört vad programledaren, den kvinnliga hade på sig för något...kanske är stylisten tillbaka igen?

Igår var E på kalas hos kompisen S. Kompisen S bor på landet med mamma o pappa som är riktigt westernbitna!  Hela deras hus såg ut som en ranch på prärien från en gammal go westernrulle. Helt impad! Dom är jättegoa och hade precis kommit hem från USA. Mamman har en old western store och det var på en mässa i USA dom bla skulle. Minsann om dom inte passade på att gifta sig där oxå! :o) Mamma kör en stoooor Buick stationwagon, en riktig amerikanare! Dom är supergoa!
Efter kalaset svängde E och jag in på ICA och handlade på den där kupongen med 3,90:- godis från KK. Hehe...det blev nog mist 1½ kg iaf! ;o) Gott gott gott!

R hämtade en säng till E i går, en loftsäng som är ca 120cm hög - perfekt. Lille O har nu fått ärva E:s juniorsäng. R har försökt natta honom 30minuter nu ochjag kan fortfarande höra hur han småsnackar... ;o)

Kollade lite på På spåret igår. Gillar verkligen bisittaren Hellberg, han är så förvirrat go! Ger ett helsnurrigt intryck men är ändå så klipsk och full av humor! :o)

Nähäpp...nu blir det nog inte mer skrivet idag folks!
Sleep tajt!

Mitt mysiga gäng!

Hos Skånemammorna - där trivs jag ypperligt! Vi är ett gäng med en gemensam sak, nämligen att vi alla hade beräknat förlossningsdatum någon gång under december månad 2001. Sedan vår/sommaren har vi sedan chatat på AFF i ankomstgruppen 0112. Sajten besöks inte bara av oss skånemammor utan av mammor från hela landet och även utlandsboende föräldrar finns hos oss. Det har blivit ett tajt och bra gäng på ca 4,5 år. Ja tror jag skriver något litet på sidan dagligen, fast nu har ju min nya syssla bloggen tagit över! :o)
Nåväl, idag var vi hos mamman LA i metropolen Forestad. Mamma L bor med maken J och tjejerna M och E i ett gammalt, gammalt rött trähus på landet. Dom har ett antal skogskatter som stryker omkring knutarna och mamma L stora intresse är bla dessa varelser. Dom har oxå en brunn som behövs byggas om. Idag fick vi ta del i en trevlig byggplan som ska genomföras under våren. 
Sen har vi mamma A som lever med maken H och tjejerna M och I. Dom bor i Lund och kommer inom en månad att flytta till ett nytt, fint hus i Lomma. Mamma A har precis börjat jobba igen efter mammaledigheten med lilla I och hon gör inget annat än längtar sig bort från det trista arbetet. :o/ Familjen gillar att resa. Dom var precis i Hong Kong och smakade bla på hund och katt!! :-O
Mamma K kunde inte komma idag. Hon bor längst upp i Skåne mot gränsen till Blekinge. Hon och maken C bor tillsammans med sina kottar L och A i Näsum. Mamma K är en fena på att baka och att göra nya goda maträtter. Hon och maken C gillar Italien skarpt!
Mamma LP lever som singel med dottern E i Malmö. Mamma LP är en pigg och glad tjej som jobbar på cafe och fixar Caffe Latte hej vilt! Idag berättade hon om sin fd dates konstiga sätt att resonera när det gällde att avbryta deras förhållande??? *strange guy, verkligen*
Slutligen har vi mamma M som bor med sambon M och barnen A och T i Dösjöbro. Dom har ett finfint hus där i ett mysigt område. Mamma M är en riktig Malmöit, hon har den goa dialekten och dom härliga kommentarerna. Mamma M är f-ledig med lilla T, annars jobbar hon i Malmö på dagis.
Ja, där har ni gänget - gänget där man kan komma och gå som man vill, gänget som verkligen bryr sig, som gillar att träffas en gång i månaden och bara umgås tillsammans med barnen eller hela familjen, gänget som har fötterna på jorden, gänget som har olika personligheter och ändå funkar så bra, gänget som jag är så glad och stolt att vara medlem i!
Kram till er alla söta och goa mammor! :o)

Hujedamej!

Vilken speedad dag jag har haft idag...*phuuu* Det startade med att lilla E är jätteförkyld och har sovit hos mommy inatt. Hon har hostat, yrat, blivit ledsen, somnat om för att sedan börja om med hostan. Lilla gumman...vi sov inte ordentligt någon av oss. Makalös som hon är far hon upp först av alla och går ner för att kolla på TV, det är ju Lattjo Lajban kl 7,15 och då spelar det inge roll om hostan har håll henne halvvaken hela natten - är det Lattjo så är det! Hon har t om fått Rs gamla klockradio som hon har vis sängen. Den står alarmerad på kl 7,10 och tjuter igång då. E går upp, men stänger inte av klockan utan det måste den sömndruckne modern dra sig upp och göra eftersom R börjar jobba kl 7 är han ju inte hemma då. Nänä, men ställa klockan till tösabiten och sedan inte visa hur man stänger av det kan han! :o/
Nåväl, skolan började kl 10,10 idag. Svenska med fröken E, min favorit! Hon är helt magiskt bra, ser varje människa, berättar med otrolig inlevelse och framförallt har hon en härlig humor. Vi skrattar flera, flera gånger under en lektion! Jaha, vi skulle sitta i grupper och diskutera de olika styckena från antiken som vi jobbat med. Jag, kamraten C och kamraten M skulle diskutera en dikt av Sapfo. Kamraten C som alltid är så kvick, startade med att förälskesen var så djup mellan en kvinna och en man som satt mittemot varandra och såg på varandra med förälskesens ögon. Sapfo beskriver hur det går en eld i henne (hon är 3:e part och betraktar paret på avstånd) av svartsjuka, men kamraten C har uppfattat det som förälskelse mellan Sapfo och mannen. I själva verket...om man läser dikten noggrant och sakta visar det sig att Sapfo är svartsjuk på _mannen_ som har fångat den andra kvinnans uppmärksamhet. Sapfo är hemligt  och förbjudet förälskad i kvinnan och i dikten beskriver hon hur svartsjukan river i henne. När jag avslöjade detta för kamraten C såg hon u som en fågelholk! *hahaha* Hon tappade hakan fullständigt och sa spontant -Ah, fy fan vad äckligt! Nu blev hela dikten äcklig! Jo visst, men Sapfo som levde på ön Lespos har ju gett namnet åt en viss homosexuell grupp, nämligen de lespiska! Japp, så är det  my friends!
Vidare hade vi samhäll med läraren L, alltid trevligt! Ibland är han bara sådär härligt spontan. Det ena oväntade efter det andra trillar ur munnen på honom och så fnissar han och hoppar till lite! En riktig kanonlärare! :o)
Under dagen har R varit hemma o vabat. Vi har kollat på säng åt E på Blocket och igår hittade vi en finfin en nere i Staffanstorp. Trodde först det var Tiffanys dotter Twajliajt gamla säng, men till min stora besvikelse var fallet icke så! Well well, R tog barnen och for iväg för att kolla på sängen. Den var i fint skick - som ny, han betalade och for hem. Sängen ska hämtas i helgen med en större bil. O ska ta över Es juniorsäng och gravida syster J ska få ta hand om spjälsängen.
Vi hade bestämt att vi skulle fara till CityGross när jag kom hem vid 13,30. Jaha, väl hemma sitter Rs arbetskamrat M och fikar i godan ro. E är supergnällig och hängig. Jag beslutar mej för att åka och handla själv istället. Sagt och gjort - Hyllinge nästa! Fyllde vagnen så att den knappt gick att styra. Det är så varje gång jag är på Grossen, gillar verkligen den affären! Där finns allt och lite till! Tjoho, kollade klockan när jag packade varor, holy smock! Redan 16!?! Uuuuuuh, nu blir det brådis. Ska vara i La kl 17 hos frissan...packa, packa, packa, snabbt, snabbt, snabbt! Tänkte på bensinlampan som började lysa på vägen hit...kunde inte R ha tankat när han såg att det började närma sig reserven?? *muttrar lite* In i bilen, iväg hemåt i full fart. Stressmomentet bensinlampan lös mej i ögonen hela tiden. Tänk om jag får bensinstopp i Bauseröd?? Äh, då ringer R...nähäpp...batteriet till moben har tagit slut, ännu mer stressad...vem ska jag nu ringa om jag får bensinstopp och _vad_ ska jag ringa med!? Ännu mer stressad och tycker att bensinmätaren dras neråt 0 fort! Ignorerar mätaren och gasar på istället! 1 km från Svalöv ringer jag R, klockan är nu 16,35 - Var beredd, jag kommer med hela bilen full av varor och jag har skitbråttom iväg igen! Sladdar in på vår lilla gata och tvärnitar utanför dörren. R står snällt i dörren och tar emot kassar, tack och puss och hej, iväg igen! Jäklar, lampan bara vrållyser...skruvar upp stereon, trycker lite på färddatorn...35km kvar att köra för i tanken. Jaha...måtte jag komma till La och Shellmacken NU!! Kör in i vägarbetet och äntligen är jag framme vid macken. Kollar bensinpriset, dom brukar vara så billiga...va fasen! 11,13 föe en lite! Vad nu? Den låg ju en bra bit under 11:- sist! Kollar inte ens hur mycket det blev vare sig i liter eller i pengar utan for hals över huvud till frissan. Prick kl 17 entrade jag salongen, starkt jobbat! :oP Skönt att softa lite i 1½ timme. Lite ny färg och en dm hår åkte av, jag åkte nöjd och glad hem. Skrivit en sammanställnig, skickat ut traderamail och nu är det minsann OVER AND OUT!

Good Night my friends, wherever you are!

Vad tror ni?

Har Agneta Sjödin läst min blogg och skärpt til sig med sin klädstil till spå fredag? Eller står och och lallar och slår sig för öronen och totalignorerar både min blogg och en hel del av svenska folkets reaktion på hennes utstyrsel från förra veckan? Kan hon överträffa valet av hiskliga plagg, kommer hon att ha dragit på sig något _ännu_ värre på fredag? Är hennes stylist fortfarande ersatt av en blind elev från tillskärarlinjen? Åhhh, vilken spännande följetong, tycker ni inte??

Jag säger som Agneta:
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!


Tradera

Det är en superfiffig sajt där man verkligen kan fynda! Här auktioneras allt möjligt ut, från bilar till klistermärken till böcker till allt möjligt! Det är här jag köper och säljer främst barnkläder, gärna då från POP eftersom man får grymt bra betalt för dessa plagg. Det går inte en gång utan att man har bud på ett POP plagg!  På denna sajt hittade jag förra ecan just den lärobok som vår svenskförken E kallade "kursens bibel". Den var i bra begagnat skick, nästan som ny enligt beskrivningen, utrop 100:-. Ahhh, perfekt tänkte jag eftersom en ny kostar ca 300:- hos oss. Jag la bud och vann! Fick mail om att frakten kostade 33:- och sätter in 133:- på säljarens konto. Den skickades igår till mej och då fick jag ett mail av säljaren: "-Jaa, eh, när jag skulle skicka boken gick portot på 44:- istället för 33:-. Vill du sätta in mellanskillnaden till mej? Ja, jag har ju gjort fel och du gör som du vill." Ha! Vem tror han att han dealar med?? Jag har för tusan ingen skyldighet att betala för att han inte kolla upp den exakta vikten och portokostnaden, det är ju faktiskt inte mitt problem! Detta svarade jag honom och han bara "-Jaha, ja det var ju som sagt mitt eget fel..." Ja, det där har du fattat helt rätt gosse, tänkte jag.
Idag kom äntligen boken med posten, har Svenska med fröken E i morgon och det känns naket att inte ha en bok! Jaha, hur var den då förpackad? Jo, i ett dubbelt papper från ett rutigt kollegieblock! Jamen HALLÅ?!?! Hur mycket skyddar det egentligen? Lätt irriterad sliter jag upp paketet och ser att boken är klädd med plast, vilket gör att den inte är skadad. Den är för övrigt i bra skick. Då ser jag på insidan av det rutiga pappret...en massa uträkningar. Jahapp, vad är nu detta? Jo, då har killen suttit och plitat ner sin månadsbudget: Hyra 4256kr, ICA 1500kr, stereon 220:-, på kontot 8123kr osv...kvar efter räkningarna är betalda 1300kr. Jamen tjena! Jaså, du betalar av på en stereo varje månad och har inte mer på kontot? Jaha du, 1500 till ICA, är det kredit eller sätter du in på konto.. Kul! Tror fan att han behövde ha tillbaka 11:- för portot av mej!
En gång mottog jag ett barnplagg från en säljare, hemskickat till mej i ett tomt mjöljpaket! Uuurk! Det ramlade t om ut torkade mjölkflingor från paktet! Jag lämnade ett neutralt omdöme och skrev bara ok som kommntar. Tillbaka fick jag ett jätteirriterat svar att jag minsan hade fått plagget så billigt, vad trodde jag?? Skulle det vara nytt för det låga priset?? Jag svarade, sansad som jag är: Jag skrev ju att det var ok. Jaaa, det är inte bara guld med dessa sajter, det finns verkligen folk som är helmysko. Dom kommer med den ena förklaringen efter den andra eller kan dom vara som bortblåsta när det är dags att göra upp affären. Svarar inte på mail och verkar ha gått under jorden. När man sen lämnar ett negativt omdöme återuppstår plötsligt människan och man kan kallt räkna med ett negativt omdöme som hämd inom ett par timmar!
Jag vill inte skrämmas, för det mesta funkar allt mycket, mycket smidigt. Men tyvärr finns det rötägg även där...

Det bästa denna veckan:
* Jag får stålarna från CSN i morgon! CityGross - here we come!
* Jag tycker mej förstå en hel del matte trots allt!
* Idag fanns det en kupong med i tidningen Lokalposten där man kunde köpa Karamellkungen för 3,90kr/hg. Man fick max köpa 2 kg. Jag lovar och garanterar er att jag kommer att köpa maxvikten! Just loooove it!
* Pigge Werkelins bok - Kl 10,31 på morgonen i Khao Lak. Strecklästes av mej igår, kunde inte fokusera på något annat så länge den låg framför mej oläst. Läs den, gott folk! Tack kamraten A för tipset!
* Quinnofest på fredag med kamraten C och gänget! :o)

Det sämsta denna veckan:
* E är jätteförkyld och hemma från dagis. R vabar så jag kan gå i skolan, han är bäst!
* Att det är så j*a kallt.
* Att jag inte heller denna veckan har råd att bjuda min familj på en varm solsemester!
* Bensinen är forfarande dyr!
* Jag saknar fler timmar/dygn!

Nu ska jag ge mej i kast med Kyklopen, Medea, Sapfo och Kung Oidipus - svenska B, något jag verkligen gillar!

So long my friends!



Avslöjad!

Tandtrollet har inget på vår matte att göra, det avslöjade hon tydligt idag! Hon sitter och gapar, glor och ser vettskrämd ut när det är genomgång och när vi ska göra uppgifter själv sitter hon och vrider och vänder sig, småfnissar, går och röker, kommer tillbaka och sitter ner ett tag, småfnissar igen och påstår att "fausitt måtte va fel"! När läraren hjälpte henne insåg jag att jag *inget cleverhead i matte* var flera sidor förbi henne... Jo, visst va...hur vore det med att kolla upp lite kunskap _innan_ man gick på en kurs??! "-Dom hjälper maj darr himma" Yeah, good luck när det är prov då! Idag såg jag förresten hennes mun från en ny vinkel. Där fanns ingen stum på ett ställe...där saknades helt enkelt en tand! *klök*

Ij vad tiden går!
Gotta go to Historyclass NU!!!


Kära läsare!

O, ni är allt för älskvärda! Vilka fina komentarer ni skriver till mej! Det sporrar mej verkligen och jag har fullt upp med att hålla ordning på alla idéer om episoder som dyker upp i hjärnan...måste få dom på pränt, fort, fort, fort, så dom inte försvinner eller lägger sig längst in på hyllan i hjärnbiblioteket.

En sak jag tänkte på idag är vårt vackra skånska språk! Jag gjorde ett specialarbete på just skånskan i svenska A i höstas. Det var verkligen en spännande läsning bla om grammatiken. I Skåne substaniserar vi verb så som tex bränne - ved och göre - arbete. Vi lägger till a och e för att få balans i orden tex, dansebana, skurelase, snapsaglas och Shellamack. Maskulin form av adjektiv får -e ändelse som tex den lille pågen eller den lille vide kaninen. Vi säger vars ett istället för ett var....Det finns _massor_ av skojiga saker att fördjupa sig i när det gäller språk och dialekter om man gillar det förstås! ;o)
Här kommer lite skånska härliga anekdoter att förgylla onsdagseftermiddagen med, håll till godo gott folk!

Far och son sitter efter avslutad arbetsdag och vilar sig. Fadern läser tidningen. Sonen tänker och hör samtidigt hur det tjuter och blåser. Plötsligt säger han:
-Hör far, hur det döner i spisen!
-Hör säl, din lade drull, säger fadern
----------
En skånsk dräng har tagit tjänst på en bondgård i Danmark. Efter några veckor utbrister han vemodigt:
-De e så länge sen en smakte redi mad, så en har glömt hur de känns nårr en rabar!
----------
En kvinnlig turist från Mälardalen upptäckte en liten pojke som satt vid vägkanten och lekte med en igelkott. Hon utbrast:
-Oh, en så söt igelkott du har där! Vems är den?
-De e en pinnaso å han e sin egen, svarade pojken rappt.
----------
Det var på krogen i Tomelilla där den hungriga bonden beställde svartsoppa och fick en gaffel att äta med.
-Sked, fröken, ropar bonden högt.
-Nej, de va bara magen som kurra, viskade den lilla nätta servitrisen och rodnade.
----------
Norrlänningen visar stolt Kebnekaise och skryter om hur högt det är. Skåningen bara gäspar och säger:
-Ja ja, de e bra me de, men hade de liggit i Skåne hade de vatt möed högre!
 


Uuuurk!

Jag slank inom affären på hem från skolan idag. Skulle bara handla lite till middagen så jag kom snabbt fram till kassan. Framför mej står en man i pensionsålder + ett antal år till. Det är då den kommer smygande....den där odören ni vet, så som gamla människor luktar. Liksom gammalt otvättat hår som man tjäckt kletat pomada i och dragit igenom med kammen för femtielftegången. Ööööörk! Den lukten är så vidrig! Jag hade fullt upp med att inte klökas och jag måste försöka låta bli att andas genom näsan för att istället dra in luft genom munnen. Såklart ville den lille mannen vara trevlig och sno åt sig en liten pratstund med kassörskan...då såg han inte hur jag stod med öppen mun och flämtade bakom. Huuu! Det finns ett par saker som jag utan svårigheter kan klökas av: 1. Lukten av gammalt hår och gammal svett, 2. Tänder som är vanskötta...det kanske ni har förstått redan...;o) 3. Fötter, tår och tånaglar, om det inte är mina egna eller barnfötter, då är det lugnt. Men det finns ju exempel på en smaskig pistagegrön beläggning på hälen, lägg på lite sprickor i en promenadvänlig sandal och ni har fått mej att klökas! Eller ett par långa, seniga och krokiga tår med en gulgrön stortåsnagel som är så lång att man undrar om det verkligen finns några strumpor i den personens låda som är hela framme vid tån??! *Trippelklök*
Nog om detta nu
Gotta go now!

Rock on my friends!

 

Så var det måndag...

...och skolan igen. Helgen har varit schysst, det har ju snöat magiskt mycket! I går efter städning och snowracing körde vi till familjen E och firade alla våra barns (nja förutom O) missade födelsedagar, C 22/12, E 1/1 och J 20/1. Vi tog det på ett bräde och alla barn blev nöjda och glada. E fick ett jätte golvpussel med hennes gudinna Pippi Långstrump på, hon var lyrisk!

Idag har det varit historia med goa läraren L, han ni vet som tjoar och hoppar omkring på lektionerna och har sån otrolig kunskap om så mycket. Vi pratade historia i 1000 år från Julius Ceasars död 44 fkr och ca 1000 år framåt. Mycket intressant och spännande. Vilka jäkla barbarer alltså, dom krigade, slogs och mördade/s som galningar i Romarriket på den tiden. Kvinnan hade såklart inget att säga till om...hon skulle vara vacker, foglig, trogen och föda barn. *Fnys* Det hade man ju aldrig tolererat och därmed inte heller blivit så gammal skulle jag tro, hade väl åkt dit för trots eller något liknande. ;o)
Vidare hade vi håla på ca 1½ timme. Jag skyndade hem och for ner i brevlådan, ingen post! Amen vad fasen, bara för att det är oskottade trottoarer och snövallar överallt så behöver väl inte posten vara sen! Jag har ju livsviktiga paket med böcker och kläder att riva upp och här har man hastat hem i 190 och så har posten inte kommit! Klockan är ju ändå 10.15!!! Dålig stil! *Vilken egotripp jag åkte på nu då* :-O
Jaha...vad ska jag då fördriva tiden med...jo, käka knäckebröd, ringa CSN och fråga var mina pengar blir av, ringa jobb och fråga om jag får jobba på sportlovet  och dra ihopa chili con carne. Ja, så fick det bli. Posten hade ännu inte kommit när jag gick till *ryyyys* mattelektionen *ryyyys* Idag på matten satte hon, tandtrollet sig _brevid_ mej - hjäääälp! Tänk om tandtrollen hoppar över och tränger sig in i min mun fast att jag kniper ihop den krampaktigt så läpparna blir helt vita hela lektionen. *huuuuu* Idag log hon så rart  och blottade sina ärkeäckliga rester av tänder mot mej. Jag ville klökas och skrika till henne att aldrig mer lyfta överläppen och visa de svarta stumparna för mej någonsin igen! Istället drog jag lite på munnen och låtsades vara otoligt aktiv med mina bråktal. Hon hittade snart någon annan att le emot när jag ignorerade henne, det såg jag när jag sneglade bakom mina brillor vid ett tillfälle...
Läraren J-I är en humoristisk man och fantastisk på att lära ut! Idag drog han exempel med ören. -Hur många har varit med när vi hade ettöringar sa J-I och räckte själv upp tillsammans med en äldre dam och tandtrollet räckte oxå upp. -Jaa, man konne köpa ittöres kålår då, sa tandtrollet. ...tror f*n att hon har dåliga gaddar när hon ätit kolor som spädbarn... Själv kom jag osökt att tänka på historien om min mors konfirmationskamrat. Han hade inget utvecklat ytteröra på ena sidan och blev i skolan och av prosten kallad för...ett-öringen! Fasen vad grymt, men hahaha, vad vi har skrattat, ja så vi nästan pinkat i brallan när mor berättat om ettöringen! Tänk att bli kallad för kroknäsan, storflabben, bredröven eller något annat som påminner om den del av ens kropp som man kanske är minst nöjd med. Hur roligt hade det varit på en skala??
Engelskatanten klarade sig relativt bra idag när vi hade delat klassen, vi var TRE elever idag. Det tyckte hon nog var alldeles lagom. Ärligt tror jag att de andra törnat på henne...av förklarliga själ. Men kamraten C och jag jagar ju på för att hålla kvar våra MVG, så vi får göra så gott vi kan. Styra henne dit vi tycker att vi vill ha henne och det verkar funka. Idag var vi riktigt trevliga, vi var glada och diskuterade vackert tillsammans med hela skaran. Kamraten C blev varken röd om kinden eller ilsken i ögat en enda gång! Ordinarie engelskaförken M var på besök idag, tyvärr täffade jag henne ite men kamraten C pratade med henne. Hon hade bf den 8/1 och bebisen ligger _fortfarande_ kvar och myser! Hur drygt är inte det!! Men hon ska bli igångsatt i slutet av veckan om inte förlossningen startar själv. Hoppas hon slipper bli igångsatt...det är ingen hit. Huuuu!

Nähäpp gott folk, studierna kallar!
SeeYa!

Oj, vad jag har handlat böcker...

Är ju helt galen i Tradera och har hittat finfina böcker där den senaste tiden. Jag hade vinnande bud på ett par stycken bla de 3 böckerna av Dave Pelzer (pojken som kallades Det) för 45:- och vår lärobok i svenska B för 100:- Har oxå lagt ett bud på Litteraturhistoria för 20:-, boken verkade vara som NY! :o)
Sen har ju en sajt 3 pocket för 99:- och då blev det ett sånt paket med: När blodsbanden brister, I skuggan av ett brott och 100 höjdare!
Dessutom la jag till Pigge Werkellns bok; Kl 10,31 på morgonen i Kho Lak. Den sistnämda efter ett tips från kamraten A som gjorde tummen upp för den. Jag har ju som så många andra följt denne mans öde i pressen och tycker att han verkar vara en helt otrolig människa!
100 höjdare är skriven av Filip Hammar och jag hoppas att boken är lika galen som programmet med samma namn på Kanal 5. Är den det så kommer jag att ha "the time of my life" när jag läser den! Jag lovar att berätta om den när jag läst den!
Köpte för några veckor sedan 3 andra pocket från samma sajt bla Martina Haags "Hemma hos Martina" - rolig bok, men gud vilken stirrig familj. Känns som om vår familj är rena filbunken om man jämför med deras speedade vardag! Jag rekomenderar den varmt därför att det finns så många roliga episoder i den och man känner verkligen igen sig både en och två och flera gånger!
På tal om böcker...måste plöja igenom en bok om häxor som verkar lite trög men kanske lossnar. Det är en svenskläxa. Har en bok på engelska om en tjej som har anorexi som också ska läsas igenom...och här sitter jag och bloggar! Nähä, det håller inte!
Gotta go to bed now!

Howdy!

Glömde ju att dissa...

Agneta Sjödins klädsel i fredagens Let's dance! Jamen för tusan...var stylistens vikarie blind eller?? Kan Agge herself verkligen vara nöjd över valet av kläder? Mymymy, säger jag bara! Ska bli kul att se om den blinde vikarien är kvar nästa fredag, hehehe!
Annars rulade Peppe som vanligt! Men höjdaren var nog fasen Viktor med sitt jätteskutt över sin danspartner - coooolt! Anna Book är ju skitduktig, men jösses vad stor hon är! Hennes danspartner framstår ju som ett sugrör brevid henne! Men vad gör det när dom ääääger dansgolvet tillsammans!

Jive on, my friends!

Varför??

Ja, varför lyckas jag alltid missa något roligt?? Som idag tex när R och E var ute och testade E:s nya snowracer som hon fick av farmor och farfar i födelsedagspresent. R puttar iväg E från toppen av kullen och när hon kommit halvvägs ser han att det är ett uppbyggt gupp precis dit E styr snowracern! Holy smock! E far åt ett håll och snowracern åt andra hållet! Tack o lov hamnade hon i lös snö och slog sig inte, men det visste ju inte R där han stod på kullen. Han rusar efter och vad händer, jo backen är megahal och han glattar omkull och drattar på ändan och kanar hela vägen ner med fötterna mot skyn! *hahaha* Det hade varit något att föreviga med kamera!
Det finns en gång till då jag _verkligen_ önskar att jag varit med och förevigat händelsen. Det var den gången då jag var gravid med O och R och E skulle iväg på babysim. Vi brukade åka båda två men på slutet var det R som badade med E eftersom min bikini av någon konstig anledning hade krympt??! Denna gången sa R -Stanna hemma du och sov ut, läs tidningen och slappa. Jag var inte svår att övertala och låg kvar i sängen när de gav sig av. Lite småstressade for R och E in i omklädningsrummet på simmet och E fick snabbt på sig baddräkten. R skulle bara hoppa i badshortsen och sen var det mysigt bad i 32 gradigt vatten i en ½ timme - myyys! Men va nu då?? Har jag hoppat i shortsen med båda benen i ett shortsben tänkte R när byxorna stramade åt. Han hoppade ur igen och i brallan igen, men nej, de var inte större denna gången. Det visade sig att han hade kommit åt D:s gamla svarta shorts i stl 150!! Hahaha, jag tror jag svimmar! Till saken hör att R är ganska välgödd över magen och att brallorna såg ut som för små cykelbyxor på honom! E ville bada och var på väg ut i bassängen, R kom efter lite snyggt gömd bakom sin väska. Han for snabbt ner i bassängen och hoppades vid gudarna att dom inte skulle visa sig ovanför ytan alltför mycket det passet. R kunde knappt röra sig i de ultratajta shortsen och när passet var slut trippade han vackert iväg till omklädningsrummet lätt röd om kinden! Väl i duschen fick han nästan på tvåla av sig brallan! Och tänk er själv, allt detta missar man!! Men jag har ju sällan skrattat så mycket som när han kom hem och berättade episoden!

Idag har jag städat ungarnas rum. Det är verkligen ett stressmoment, två barn som springer runt benen på mej på ca 10 kvadratmeter och ska leka med _allt_ just när jag bestämt mej för att städa lite snabbt och lätt. Snacka om att stubinen blir kort på rekordsnabb tid! Varför vara just framför moppen när den ska tvätta golvet, varför sedan trampa runt på det nymoppade golvet och förutom det blir ju O vansinnig när han inte har egenrätt på sin bästa leksak dammsugaren! Han gallskriker i höga c! Det är vid sådana tillfällen men blir så glad, så glad över att hitta E:s gamla, nästan ihopsjunkna ballong med Pippi på från julskyltningen på Råå. Då åkte mina mungipor upp på nolltid när jag insåg att här kan vi ha lite lajbans! Jag bet hål i ballongen och sög i mej gasen som en gammal kedjerökare, men istället för rök vällde det fram en fräsig Kalle Anka röst ur min mun! I JUST LOOOOOOOVE HELIUM! -Hej alla små söta och gulliga barn sjöng jag! Hahaha, ungarna glodde på mej och vi skrattde gott! Tänk vad en tråkig städrunda kan slå om bara man har rätt ingredienser! ;o) 

Tjipp å hej! 

Shopping i snöyran!

Idag har jag och gravida syster J varit på shoppingtur. Åhhh, så trevligt. Bäst av allt var väl ändå de hyggliga affärerna som hade REA! :o) Jo, det slank ner ett och annat, som vanligt mest till barnen men faktiskt lite till moi oxå! Var ju lite treksam till att köra idag. Det har säkert kommit 10cm i natt och vägarna var lagom kul att köra på. På väg 17 in till LA fanns det två hjulspår att följa men  E6 ner till Lödde var helt ok, thank god! Vi hade ju viktiga saker att göra - shoppa!
Här hemma var det snöskottning och pulkaåkning för hela slanten.
Taco till middag, vin i strupen, en påse från KK och nu åker strykbrädan fram! En sån glamourös och underbar lördagskväll! *not* Ha, välkommen till familjelivet kombinerat med arbete och studier!

Rock on!

Thank God it's Friday!

Åhhh, fredag! Det är alltid en go känsla när fredagen är kommen! Mmmm, hos oss brukar det bli go mat, vin, mysig TV-kväll som avslutas med att R för det mesta somnar på soffan. *krrraaaaaas* ...där slutade mysigheterna. Haha, det finns t o m de gånger när jag varit på datorn och så har kamraten C skickat ett mail om att "nu ligger min gubbe och sover på soffan igen" och det är som om jag tittat en våning ner i mitt eget hus, för där ligger _min_ gubbe och sover på soffan! *haha* Jag kan iofs förstå att R är uttröttad efter en hel dag ute i kylan (jobbar ju som anläggare) men jag har en annan teori som jag tror lite mer på. Det är nämligen så att denne make drar zzzzzzz-stockar om nätterna så att rutorna skakar i huset! Det är så, jag lovar. Det finns gånger då jag hört honom nerifrån soffan -ZZZZZZZZZZZ! Det är nästan som om han vrålar ut ljuden. Ibland ligger vi ansikte mot ansikte i sängen och han somnar såklart på studs medan det verkar vara inbyggt i min hjärna att jag ska hålla mej vaken ett tag till?? Jo, då börjas det...små kymiga ljud, tunga andetag och så plötsligt hörs inget efter en inandning.....jag stirrar på den sovande maken och då, när jag precis är på väg att putta till honom släpper han ut ALL luft ur munnen rätt upp i ansiktet på mej - *PHUUUUUUUUUUUUUU* Jättesucken med en pikant odör av sovandedräkt! Tack för den ja! Han får sig en rejäl spark på smalbenet, rycker till och jag vänder häcken till och försöker somna innan nästa ZZZZ-konsert drar igång! Kamraten C berättade om sin man som sover med andningsmask. När han snarkar tar hon tag i masken, drar ut den en bit så att gummibanden töjs och sedan släpper hon - Pjofffff, rätt över nyllet på maken! Hon är inte klok, kamraten C, fast vi skrattade gott och hjärtligt när hon berättade det! Så kanske är vi något av tyranner kamrat C och jag...fast hon är nog ändå grymmare än jag. ;o)

Idag har det varit ett jäkla snöande. Det började igår och har fortsatt hela natten. För den som inte bor i skåne kan jag berätta att det så gott som _alltid_ blåser = snön fyger och virvlar runt. Det är så drygt, jag vill ha sommar NU! Iaf lite vår...ljummen luft, de rara småfåglarna som kvittrar så vackert, trädgårdsliv med krattning, framför allt VÄRME. Jag gillar verkligen inte ½ året från oktober fram till mars. Brrr, kallt och bistert, blåsigt och dant. Nä, tacka vet jag april! April gillar jag för då fyller jag ju år och då kan jag plantera penséer utanför min dörr och höra fåglar sjunga och veta att vi går mot ljusare tider. DÅ mår jag gott!  Vet ni om att i vår familj fyller vi år en gång i månaden från december till april...R i december, E  januari (den 1:e till på köpet!, D i februari, O i mars och jag i april. Skulle vi någon gång bli fler satsar vi på nedkomst i november eller maj, så att inte kedjan bryts! *S* Dessutom är de två yngsta barnen födda på varsin flaggdag. E på nyårsdag och O på Kronprinsessan Victorias namnsdag, jojomensan, så är det!

Sickade iväg lite Traderavinster igår och har fått bra respons och fina omdömen idag. Kul när folk är nöjda! Jag la upp lite nya auktioner idag, bla ett par av mina Lee jeans som har blivit för stora och barnens urvuxna kläder förstås.

I kväll måste jag bara kolla in Peppe och gänget i Let's Dance. Peppe skulle dansa jive och Tone tango, en ritigt trevlig underhållningsidé från TV4 tycker jag! Men varför måste dom envisas med att ha Agneta Sjödin som programledare...jag tycker hon är så gapig och alltid så överdrivet glad. Sen ska hon jämt hålla på och kraaaamas, -Åhhh, vad bra, jag måste kraaaaams! Vaddå, fick hon inte kärlek som barn? Är det därför hon är så klängig? Undrar hur hon blir efter en butelj vin? Kanske rena klängväxten?? Och efter ytterligare en butelj sitter hon kanske som en ryggsäck!? Lägg till ett par shots och sedan är det nog bara dassastolen som får sej en kraaaaaaam!

So long my friends!

Den som imponerat mest på mej idag är...

...lilla söta arabiska kvinnan A på vår svenska B. Hon har stora, stora bruna ögon och alltid en fin sjal om huvudet. Hon kom till Sverige för 3 år sedan och har gått på SFI (svenska för invandrare) och sedan gett sig i kast med en hel del kurser på Komvux. Hon pratar så otroligt bra svenska för att inte ha varit i landet längre än så, skämtar och skrattar med. Hon hade idag översatt Odysses attack med den Trojanska hästen till modern svenska och lagt ner ett enormt jobb på att förstå. Det är ju skrivet på ett väldigt speciellt vis, som poesi. Hon är nyfiken, frågar om hon inte förstår, lär sig snabbt, visar gärna det hon kan och ja, jag är grymt imponerad!

Idag berättade min make om sitt pågående arbete. Han jobbar som anläggare i kommunen och just nu håller de på att gräva in vattenledningar på en gata. Nu har arbetslaget döpt om folk i gatan efter deras syn på dem. Tex får en dam heta "Tollen" därför att i hennes avloppsrör kom resterna av ett toalettbesök strax innan hon steg ut på sin trappa och vinkade glatt åt de rara arbetarna. Nästa människa fick namnet "Armen" därför att han har något defekt med sin arm och det såg ut att vara världes svåraste jobb att skrapa rutorna på sin bil med denna defekt. "Örat" har en annan man fått som namn därför att han har världens största öron. Enligt R är dom jättelånga och snuddar nästan axlarna på mannen! Ännu återstår en bit av rörarbetet på gatan, så det är möjligt att det dyker upp fler fantastiska smeknamn. Jag lovar att meddela vilka, om intresse finnes!

SeeYa my friends!

För er med dålig syn...

För er med dålig syn...
...ja, som inte kunde se vem i jössenamn det var på presentationsbilden, så har jag förstorat upp den lite grann. Observera att dessa brillor inte är ett skämt, utan att en stackars tjej har varit tvungen att leva med dessa widesceen-brills i flera långa, långa år! Thank God för kontaktlinsena!
Och jo, jag har synfel...brytningsfel på ena ögat och lite närsynt med den försiktiga skalsiffran -0,75...dessa på bilden måste ligga på typ -38,5, _minst_!  

Ja, för den som inte förstått så är det jag som är på bilden. Innanför västen finns liiiite för mycket vin...;o)


Här har ni mina små stjärnor!

Här har ni mina minsta sötnosar, lillebror O och storasyster E i snöstormen efter jul!Lillebror O och storasyster E på väg till pulkabacken mitt i snöovädret i mellendagarna 2005. Lovley, inte sant! :o)


Tjoho!

Så var även tisdagen till ända, snart iaf. Har precis packat en del paket till Traderakunder. Alla har inte betalt och bara de som syns på min banksida har äran att få en snabb leverans av mej! Denna gången blev det inte så rysligt mycket bud, fast helt ok ändå. Men det har funnits gånger då jag verkligen har undrat om vissa människor är rediga i skallen! Saker som man kommit över billigt köper folk för överpris, fast dom kan ju inte gärna veta hur mycket jag fyndat saken för...Och för att inte tala om fenomentet Polarn och Pyret kläder! Det är helt magiskt på Tradera, jag lovar! Det är ju så att dessa kläder är lite dyrare än de andra kedjorna som K-Ahl (hatar den affären, alltid något för mycket på kläderna), Lindex o HM. Därför köper jag inte kläder där så ofta till fullpris. Men det spelar ingen roll på Tradera inte, där råder en hysteri kring dessa plagg! Saker som jag handlat på rea för jag ett par tior mer för än vad rea-priset var! :-O En klassiker som jag brukar berätta var när jag köpte en supergullig barnbaddräkt på POP för reapriset 95:-. Lilla E använde den under sin första sommar och på sin första termin på babysim, den var mao väl använd. Den söta lilla skapelsen till baddräkt blir snart för liten och en dag stasade nästan E:s tjocka babylår och jag insåg att det inte gick att få i henne i baddräkten fler gånger. Det var med sorg i hjärtat den stoppades undan till det väntade lilla syskonet...som blev en gosse. Nja, där gick liksom gränsen...hur söt baddräkten än var kunde ju inte stackars lille O ha den. Jag hade under min tid som gravid med O upptäckt Traderas underbara värld och tanken slog mej direkt. Ja...den får åka ut på auktion! Jag la den på utropspris 45:-, ungefär halva priset mot vad jag gett. Give or take, den som vill får buda! Fick ganska snart bud och det steg en bra bit...när det närmade sig 70:- tänkte jag: -Shit, tänk om den överstiger 95:-, då har jag ju liksom fått den gratis! Haha, det vore nåt! När auktionen gick ut var det vinnande budet, hör och häpna, 178:-!!!!!!!!! Jag höll på att svimma! Den var ju tom noppig i rumpan och VÄL använd! Detta stod givetvis med i beskrivningen och trots det fick jag alltså nära på nypris (195:-) för baddräkten! Det kallar jag förtjänst! Så det säger jag, sitt inte och ruva på POP kläder utan ut med dom på Tradera och sen kan ni leva som kungar resten av månaden! :o)

Idag har jag fått en sån härlig kick på spinningen! Jag hade fullt hus, alla cyklar var bokade och folket trampade på för fulla muggar! Otroligt kul! Fick bra cred för mitt pass och förfrågningar om låtar från passet. :o) Jag kör inte precis någon disco, listmusik eller "aerobic-dunk-dunk-dunk" utan på mina pass får man cykla till Timbuktu, Hellacopters, The Darkness, RedHotChiliPeppers och naturligtvis my darlings U2! Vad vore en dag utan Bono och grabbsen så säg! Jag tror att detta är något som uppskattas eftersom det finns så mycket av de andra katergorierna musik på passen. Det behövs minsann lite rock'n'roll när man ska flå på som en dåre i en timme! HA, så de så! Hoppas passen blir fortsatt välbesökta, det hade varit kanon!

Idag tänkte jag inte berätta om skolan, men det hände en sak idag som gjorde att jag kunde förstå ett och annat. Minns ni den ohygieniska munnen som öppnade sig mot mej häromdagen? Jag fick en närmre titt på den idag...och den har satt sig på min näthinna. En sak jag inte begriper är att människan uppträder som om hon aldrig sett sin egen flabb i spegeln och inte inser att det ser förj*vligt ut där inne. Nej, hon tjoar och skrattar och ger sig på samtal öga mot öga...eller ska jag säga mun...det var nämligen det enda jag kunde stirra på idag när hon frågade mej om Tradera. Idag satte jag mej längst fram på matten eftersom jag kände mej lite mallig efter förra lektionens goda start. Strax kom tanddamen och satte sig bakom mej. Jag kunde nästan känna hur Karius och Daktius ville angripa mej bakom min rygg, huuu, jag rös till. Plötsligt hörde jag från tanddamens plats: -Pppyyyyyyyyyyys. Jag vände mej lite snyggt för att kolla av läget och då insåg jag...-AHA! Hon hade just öppnat en ½ liters flaska med det underbara frätmedlet Coca-Cola!!! Inte konstigt att hon ser ut som f*n i munnen. Då ska man oxå veta att lektionen börjar 8,15. Då har jag knappt hunnit med kaffe...men där drar vi en Cola till frulle - amen! Läraren hann knappt andas ordet paus innan hon dessutom for ut för att blossa...mmmm...tandlossning ökar vid rökning. Mymymy, vart månde det sluta?? Hon frågade mej om Tradera och jag fick skärpa till mej för att inte glo ner i munnen. Jag klarade samtalet ganska bra, men fick ändå scannat av de frätskadade stumparna. Det var verkligen ingen trevlig syn. Jag ska aldrig mer tycka att min svärmor, som är tandsköterska, propagerar för Colans "badness" är dryg för den sakens skull - jag lovar på heder och samvete!

Tack för att du drog dig hit, du trogna läsare!
Rock on!

Hahaha!

Växla in min presentationsbild till höger på bloggen! Taget på en tjejfest strax innan jul. Festen var jättekul...jag vinade för mycket och tappade bort min mobil! Tack o lov för att kamraten C:s man hittade den igen på deras gårdsplan! *voine voine* ...och nu är det snart dags för fest igen...*S*

Hahaha!

Växla in min presentationsbild till höger på bloggen! Taget på en tjejfest strax innan jul. Festen var jättekul...jag vinade för mycket och tappade bort min mobil! Tack o lov för att kamraten C:s man hittade den igen på deras gårdsplan! *voine voine* ...och nu är det snart dags för fest igen...*S*

Tisdag idag...

Jaha, idag startade dagen med samhällskunskap. Läraren L är verkligen en härlig en. En otrolig kunskap, orden bara väller fram och jag är så imponerad av all denna kunskap som i stort sett alla våra lärare besitter. Wow - brevid dom känns det som om man precis börjat ettan! Läraren L är en mysig man med glasögon som halkar ner på näsan, dom trycker han envetet upp mellan ögonen flera gånger per lektion. När han berättar lever han till med hela kroppen, småhoppar och fnissar. När han skrattar liknar han Santa Claus, ni vet en riktigt amerikansk Santa! :o) Vi hade lite småtrevliga diskusioner kring politik och annat.
Så var det dags för elevrådsmöte idag. Kamraten C har dragit tag i detta och när jag stod tveksam till att vara med pressade hon med att -Jo, jo, vi måste ju fixa till en fest! Jaja, fest är ju alltid kul, så på de villkoren blev jag idag vald till elevrådets sekreterare. Kamraten C då? Hehe, ordförande givetvis! ;o) Var ska sleven vara om inte i grytan! *S* Hon är bra mysig min kamrat C. Det är blixtrar och dunder blandat med vrålgarv! Idag höll hon på att pinka i brallan när jag imiterade kassörskorna i den lokala ICAbutiken. Haha! Ja, vi har det så skoj på Komvux!
Så var det åter dags med engelska med ni-vet-vem...Idag sa inte kamraten C så mycket men plötsligt såg jag att hennes kind blev sådär flammande röd och när jag mötte hennes blick var den sådär vansinnig som om hon skulle kunna vråla skarfsen av den afrikadansande tanten.. Ojojoj, väck inte ett lejon som sover tänkte jag...kamraten C är dessutom född i lejonets tecken och ni som kan astologi vet att det är ett eldtecken. Mmmm, så håll i hatten!
Jag vet i tusan vart det ska sluta, tanten kommer ingen vart i vår kurs. Vi var några som fick MVG i julas och då ser man ju fram emot en ny spännande kurs. Dessutom vill man ju höja sig och lära mer. Som det är nu är det ett stort anitklimax där vi tagit fler steg tillbaks...det känns verkligen uppgivet i hela gruppen. Kamraten C pratade med syon och berättade vårt problem, lösningen blir att dela klassen i två delar för tanten tycker gruppen är för stor...18 personer??? Är det en stor klass?? Man blir ju hispig! Dessutom har vi fått skriva namnlappar och satt framför oss så att hon ska se vad vi heter, percis som det vore nån j'*vla konferans! Dessutom envisas hon med att kalla mej vid mitt namn med engelskt uttal...Nä jag ger det inte många gånger till...hennes kompetens befinner sig verkligen inte på de övriga lärarnas nivå! *irriterad*

Så till spinningen. 8 personer idag, hyfsat, men i morgon...FULLBOKAT! Åhhh, så roligt! 16 cyklar är bokade och folk står på kö för att komma med på passet. Najs najs! Undrar om det är för att dom gillar mej så mycket?? ;o) Hahaha, ni får gääärna plocka ner mej på jorden igen om ni tycker att jag blir för stroppig! ;o)

Jahapp, så har jag haft auktioner på Tradera som gick ut idag. Får väl väga och skicka ut vinnarmail till dom som vunnit.

SeeYa in space!
Kram C

Håhåjaja!

Gick på min första mattelektion sedan högstadiet idag. Är verkligen ingen logisk matematiker...jag har inte tålamod att knäcka tal som ser konstiga ut och där bokstäverna x och y ersätter siffror. Varför i hela fridens namn skriver man inte ut siffran??? Konstigt, verkligen! Jaja, kände mej ju inte precis helt bekväm i detta ämne, så istället för att sätta mej långt fram och synas satte jag mej idag längst bak på de anonymas bänk. Jo, det blir bra att sitta här tänkte jag, här smälter jag in fint. Glömde då förstås bort för en liten stund att jag sällan kan vara tyst under en lektion och gärna fäller en och annan kvick replik lite då och då. Denna lärare är av det skojande släktet och berättar långa historier kring talen och ställer frågor till "publiken". Jag var rapp och svarade något skojfriskt kvickt, rakt ut i luften som vanligt. Det var då jag såg det....äh fy fasen vad vidrigt alltså! En kvinna i min egen ålder vände sig mot den rappa munnen och visade _världens största garv_ *hahahaha* Ojojoj, så roligt, hon skrattade och hade sig...men...i munnen fanns det bara kariesfrätskadade halvruttna svarta stumpar! Jag kände hur jag stirrade rakt in i hennes äckliga gap, jag kunde ta mej tusan icke släppa blicken från eländet! Öööööööörk!!! Kan ni känna doften från denna infekterade kariesmun?? Uuuuuuakkkkk! Hur som helst tror jag att hon kände hur jag glodde, men hon skrattade på helt ogenerat! Men gud! Det var ju liksom inte kindtänderna utan framtänderna som var som förkolnade stumpar och hon bara blottar med världens bredaste skratt. Huuuu, efter det gick matten som en dans. Jag var nog i någon slags ögonblicks-chock eftersom jag tog tal efter tal utan större bekymmer.

Sedan har vi ett MEGA bekymmer...vår dansande engelskavikarie...har skrivit om henne här nedan. Idag kom hon till lektionen _helt oförberedd_!! "Do you have any sugestions for the lesson todag, I havn't prepered anything for today" Öhh, va?? Ska vi själva leda lektionen nu då, eller? Vi är faktiskt en vecka in på terminen och hon har inte hunnit lägga upp planeringen för lektionerna under hela våren. Nääää, hon jobbar minsann hela _40_ timmar i veckan och hon hann bara inte med! Men snälla nån, vem jobbar inte så?? I nästa andetag berättade hon glatt om sin englandsresa som hon varit på i helgen. Där hade hon tittat på en "enormous chatedral". Jaha, najs tripp, men kom igen, vi har en eng. B-kurs att dra igenom och vi har första provet om 3 veckor och hon har _inte_ lagt planering ÄN! Fattar ni vilken uppgiven känsla det blir i klassrummet. Hon hör som en kratta, uttalar eng.ord som en kratta, hittar inte eng.ord, svarar på svenska och uppträder allmänt förvirrat. Kamraten C härsknade till ett par gånger idag. Jag såg det i hennes ögon och på hennes kinder...i ögonen var det blixtar och om kinderna blev hon hastigt röd. Mmmm, då kan jag säga att kamrat C var mer än irriterad. Hon gjorde klart för afrikadansade tanten att vi minsann var vuxna människor och att vi kunde ta ansvar för oss själv men nu var det dags att lyssna på texten till boken och där står CD-spelaren och vi har faktiskt snart prov!!! Lilla tanten skyndade sig att sätta på CD och sedan blev det väl någotsånär en liten bra bit iaf på den lektionen...men fortsätter det så här måste vi nog vara eniga och lämna in ett klagomål till rektorn. Det håller liksom inte!

Nog om det nu, nu ska jag i säng!
Natti!

Måndag förmiddag

Kommer från första lektionen denna veckan, historia. Imponerande lärare...hur kan man ha så mycket i huvudet, sortera upp och sedan bara låta det välla ut ur munnen?? Vilken fråga du än ställer på området kommer det kloka och logiska svar! Så vill jag bli när jag blir stor...det är min strävan! Men när jag sedan förstår alla studier som ligger bakom kunskapen börjar jag genast sväva ut i tankar igen. Hur skulle det se ut...JAG som är så lat och bekväm i min natur skulle då aaaaldrig gita med att läsa på högskola, distanskurser och universitet, iaf inte i SO-ämnen. Möjligen om det gällde svenska språket...då kanske det hade lockat. Fundera varje dag, flera gånger om dagen på mina vidare studier. Är så sugen på att fortsätta med skrivandet i någon form. Gillar verkligen det. Ha, tänk er själv: Nya Martina Haag fast i en lightversion (känner mej inte så hispig som hon verkar, men har nog ganska likadan  humor) från metropolen Svalöv! *fnissar* Ojojoj, nu toppar hon "fru W från Svalöv" pockettoppen för 35:e veckan! Det hade bara varit SÅ cooooolt! :o) Jaja, drömma får man alltid göra, inte sant?
Är så förbannat trött på att vara fattig som en kyrkråtta. Väntar troget på mina CSN-pengar. Dom skulle ju kommar tidigast en vecka efter skolstart = idag, det har ju gått en vecka NU! Hann knappt vakan innan jag var inne på FSB hemsida och kollade saldot på kontot. Nänä, inga extra goa tusingar där inte...blääää! Vill iaf ha lite extra med på lördag, då syster J och jag ska på shopping. Ska kolla lite på nya Babyland i HBG och se om jag kan vara någon slags handledare i djungeln bland babyskyd, tvättlappar och nödvändiga söta babysaker. Hon väntar sin första bebis i juni och har nu en söt liten bula framtill. :o) Kan knappast bärga mej att bli moster och snusa på en babyhjässa! *myys*
Oh, holy smock! Gotta go to MATTEN nu!!!

SeeYa!


Var på hästshow i går

Det var ju verkligen något i hästväg...öhhhh, ursäkta min utmärkta humor! *fnissar* Verkligen imponerande att dessa stoooora djur kan dresseras ut i varje del av kroppen. Jag som verkligen inte är någon större häst- eller djurvän över lag tyckte att det var otroligt vackert att se detta samspel mellan djur och människa. Som amatör var jag nöjd med föreställningen men förstod på min omgivning att det var något alldeles fantastiskt. Omgivningen bestod, vad jag tror iaf av inbitna hästlovers som sovit över i stall sedan barnsben, varit på minst 12 ridläger och har en fiiin hästgård i en vacker miljö. Mmmm...den skaran tillhör inte jag kan jag lugnt berätta.
Minns när jag som 10-åring en gång var med kamraten J på ridskola i Landskrona och satt och glodde på läktaren när hon red runt på sin ridskolehäst. När lektionen var slut skulle hästarna och ryttarna radas upp i manegen. Kamraten J vinkade åt mej att komma ner i manegen och okej då, jag gjorde väl det då. Var ju lite stöddig och ville inte visa min osäkerhet bland dessa fyrbenta varelser. Traskade in i manegen och ställde mej brevid kamraten J och hennes pålle. Försökte tafatt klappa kusen lite rart på mulen, den gjorde sådär som hästar gör ni vet, fladdrar med läpparna och låter *prrrrrrrr* Huuuu, jag ryggade till lite och tog ett par steg tillbaks, knep igen munnen och tänkte stilla *hästfaaaaan*
Givetvis höll kamraten J på att pinka i brallan efter ett helt ridpass och bad mej hålla kusen så hon kunde springa på toa mitt i allt ihopa. Öhhh, vaddå, ska jag stå här med pållen?? Ja, snälla bedjade kamraten J och jag såg på hennes ben att de slingrade sig som en spiral och insåg att fick hon inte gå nu så blev det strax pinsamt blött i hennes fina ridbyxa. Jaha, där stod jag, livrädd bland hästfolk med en stor jäkla kuse bakom ryggen. Huuu! Vad fasen nu då?? Djuret börjar ta ett par steg framåt. Jag säger lite klent: Näää, pållen, stå nu fint här. Inte fasen lystnade den på mej. Jag höll hårt i tyglarna och sa *ppprrrrrrrrrrrrrrrrt* som jag hört andra säga när hästen ska stanna, men den bara gick vidare. Jag var nu helt rak i hela kroppen med hälarna i gruset och min kroppstyngd hängde i tygeln och jag panik-ppprrrrrrrrrrrrt-ade för kung och fosterland! Vad hände? Icke ett dugg! Hästrackarn bara gick vidare mot stallet, ohhhh my! Näää, tänkte jag, nu skiter jag fan i hur det går, jag släpper tyglarna och sticker! Sagt och gjort, hästen fortsatte in i stallet och jag mot utgången. Innan jag gick ut hörde jag hur det höjdes röster i stallgången och hur folk lät ilskna, Jag for snabbt ut genom dörren och väntade troget på kamaraten J  utanför. Hon kom ut så småningom men jag minns inte att hon sa något...eller är det något jag förträngt... Jag minns iaf att jag av någon anledning inte följde med kamraten J på fler ridlektioner...någonsin!



Trevlig söndag...

Idag körde jag ett förbränningspass med 12 deltagare av 16 möjlig - kanon härligt! Bra respons på söndagspassen hittills. Kan det vara ledaren som det beror på kanske ?? ;o) Kollade anmälningarna till onsdagspasset, även det förbränning som jag håller i och då fanns det 3 (!!!) lediga cyklar kvar! Wow! Det är minsann bra! Fick positiv respons på min musik idag av en medelålders dam - kul! 2 arbetskamrater var på passet idag oxå. Hoppas dom kan dra dit fler från jobbet. Det hade varit kul att träffa somliga men inte _vissa_. Huu, det finns verligen många puckade iddis därifrån...fast det är kanske ömsesidigt och när ryktet spridit sig (att jag är sp.instruktör) på min arbetsplats kanske folk avstår träning på HH! Uppps, man vet aldrig!?! Nä, så illa tror jag inte det är! *L*
Instruktörsmöte efter passet. Ett glatt gäng som diskuterade lite av varje. Styrelsemöte, utvecklingsdag och konventsnack. K hade bakat en smarrig kaka som tog slut fortare än kvickt! *S*

Efter spinningen kom familjen R på besök. Dom är bara så himla goa hela gänget både föräldrarna och deras töser. Vi pratade om att åka till LaLandia i vår. Vi var där tillsammans i höstas och trevligare semester har jag sällan varit med om! Barnen mådde och trivdes bra = föräldrarna kopplade av och alla var nöjda och belåtna! :o)

Drog igenom svenskuppgiften igår, Medea. Mmmm, inte van vid sådana litteraturhistoriska texter, men fann det ganska småtrevligt att läsa, kanske är jag lite knepig, men jag tror jag gillade den tragiska berättelsen på något vis. Denna berättelse ska återskildras till en modern nyhet som ska läsas upp i en nyhetssändning. Lite knepigt men det ska nog gå ihop till slut.

Jaha, sen var det dags att ta tjuren vid hornen i morgon. Jag ska nämligen ha matte - ryyyyys! Ett riktigt ärkeämne! Men tänkte att om jag ska in på högskola någon gång är det nog bäst att jag tar mej igenom kurs A åtminstonde. Kamraterna C och C sa att dom minsann var SÅ urusla och tröga i matte, att klarade dom det så kommer jag oxå att klara kursen och jag får välja att tro på dom OCH på mej själv i detta läget. Bara jag inte blir som kamraten C efter dennes första matteprov. Fasen hon såg ju ut att ha träffat Hin Håle him self! Gick ju nästan under och fick hjärtflimmer och annat. Näää, så vill inte jag känna...hoppas jag bara blir lite skakig eller kanske bara lite unken i magen...det får minsann räcka!

Åhh, sen ska vi avsluta skoldagen med "afrikadansande bibliotikarieliknande grå-men-ändå-en-färg-klick engelskafröken"! Phhhhu, det är nog en upplevelse att bara se vilken fräsig klädkombination hon valt inför måndagslektionen. *fnissar* Jag undrar verkligen vart den kursen slutar...kamraten C är verkligen förbenad! Jag ser i hennes ögon att hon sannerligen inte gillar läget. Det gör iofs inte jag heller, men kamraten C har nog en annan slags stubin än jag...nämligen den korta varianten. Har redan sett när konstiga engelsklärarinnan tände en lite bit på den. *fniss* Jag myser och tycker det är komiskt! Kan inte låta bli att undra vilket betyg hon kommer att uttdela på "MVG-ligan" till våren...

Okki, gott folk!
Vi ses en annan dag!
Sleep tight!

Lördag...

Har varit på bibblan idag och letat upp en bok till svenskan om häxor på stormaktstiden. Mmmm, den verkar spännande! Ungarna röjde på barnavdelningen och efter ett tag hittade E ett par böcker som hon ville låna. R höll på att bryta ihop på O som väsnades för mycket och tog honom i vagnen och gick ut. Jag hade i uppdrag att leta upp en bok till klasskamraten C och fick tag i en titel. Ringde henne och frågade om det var ok med den - uppppps, bibliotikarien blängde på mej och påminde om mobilförbudet på biblioteket. Fick ursäkta mej och viskande backa ut i hallen.

Igår kollade jag på Let's dance. Hahaha, han är fan i mej skön Peppe Eng. Inte många rätt i quickstepen och ibland såg man hur han svor till! Jag tror han kommer långt, trots sina brister. En klar favorit hos publiken, i allafall hos mej!
Gjorde plankstek igår och hade köpt ett gott rött vin. Smarrigt! R somnade i vanlig ordning på soffan. Jättekul, spelar ingen roll om det är tisdag eller fredagskväll så ligger han på soffan och sover. Övergående? Kanske det...inte vet jag. E och jag gick och la oss vid 23-tiden. E somnade snart och jag läste Martina Haags bok "Hemma hos Martina". Härlig humor mitt i vardagskaoset! :o)

Idag ska vi till Malmö och kolla på hästuppvisningen "Appasionata". R's föräldrar gav oss det i julklapp. Är väldigt reserverad när jag är nära hästar men så här på avstånd i en show är det ok. Ska bli spännande, speciellt för E som verkligen gillar hästar! D som snart fyller 19 önskar nog att han kunde bli hemma och häcka med polarna framför en Permier League match istället, speciellt som det är Manchesterderby idag. Uuuu, jag hade gärna tillåtit det, men nu är ju detta en julklapp så han får vackert bita i det sura äppöet och hänga med istället. Lider med honom faktiskt!

I morgon håller jag spinningpass kl 11. Snackade med klubben igår och då var 11 av 16 cyklar bokade. Skitkul! Man märker att folk tar tag i nyårslöftena nu och ska börja nya liv med motion. Många nya ansikten har dykt upp sedan ett par veckor tillbaka. Kul! Jag var ju en av dom i fjor när jag insåg vad två täta graviditeter gjort med min annars hyfsat justa kropp! Huuu, intensiv träning och Viktväktarmenyer gjorde susen och voila! 10kg försvann på ett par månader och efter ytterligare ett par månader fick jag förfrågan om att hålla egna pass! Gött att nå resultatet!

SeeYa!

Presentation av mej, nybliven bloggare!

Välkommen till min blogg.
Jag kommer att skriva litt av varje här.
Har precis börjat skolan efter en skön ledighet på 3 veckor.
Läser på Komvux och försöker srkapa ihop bra betyg för ev vidare studier.
Verkligen intressant att läsa. Varför inser man det nu när man blivit 35? Är det den mogna kvinnan som dykt upp i mej? Ja, det kan man ju undra...men är man fed up på sitt skitiga jobb och inte är äldre (ähuum) så är det minsann dax att gå vidare. Jag vägra bli en av de bittra, sura damerna i industrins värld. *ryyyyser*
Tanken att bli journalist återkommer oftare och oftare. Har kollat upp lite utb och hittat en linje som inte ligger alltför långt från hemmet. Har ju familj med man och 3 barn så jag har ingen lust att åka långt från dom. En annan tanke är skrivarlinje, den linjen finns på folkhögskolan i byn vilket är megaplusspoäng!

Idag har vi fått en tung bibba med papper om vad vår svenkakurs på våren kommer att innehålla. Litteraturhistoria för hela slanten. Huuu, har inte varit precis i närheten av det innan och känner att jag måste verkligen lägga mer än manken till här annars blir det inte nåt bra! Hade MVG förra terminen och skulle gärna vilja behålla det = hard work!
Jag har även gett mej på matte, nåt jag verkligen kommer att få jobba stenhårt med! *phhhu* Är mest för att räkna ihop lite i vardagen, lite procent och så. Men här blir det andra bullar! Får ta hjälp av forna elever och maken kanske kan slänga till med någon bra formel om det behövs! ;o)
Engelska läser jag oxå. Hade en underbar lärare i höst. Hon är mammaledig nu och vi har fått en mysko vikarie...en grå människa som piffar upp sig i neonfärger och psykadeliska mönstringar på kläderna. Till detta använder hon promenadvänliga lågskor. Osäker, nervös, hör dåligt på ena örat och afrikansk danserska. Så kan man sammanställa henne. Jaja, vi får väl se vart det slutar...

Ja, det var lite om mej det.
Ha de, vi ses i space!



Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!