Gillar inte...

När man blir synad uppifrån och ner, alltså jag menar när man träffar någon och denne kollar in en när man står och pratar vad man har för skor, brallor, tröja och frissan...varför gör vissa så? Man känner sig så jäkla avsynad, som en kontroll för att man ska duga? Ja inte vet jag.
Jag har iaf en i min närhet som jag känner så inför varje gång vi ses och som SYNAR mej varje gång också, så även i kväll. Denna har precis lämnat mitt hus och jag känner mej lätt irriterad! Ha, jag inser ju att det är ytlighet och en slags avundsjuka som denne person bär på...synd för dennadär då!! Men kan ändå inte låta bli att bli något ilsk. Nästa gång ska jag fan i mej fråga om något inte stämmer? Är det något fel på mina brallor, eller??

Uuuuuuaaaaaak - färdigkräkt! ;o)


Kram och gonatt!

Tjosan hoppsan!

Här rullar det verkligen på!
Har fullt upp på kvällarna när vi slutat jobb med att få någon liten ordning på hemmet. Det betas av bit för bit och sist finns de där lådorna/kassarna man packade ner sist från det gamla huset.

Jag har köpt nya fina gardiner till sovrummet som är gröna med mönster, E och O har fått tyg som bara väntar på att fållas och hängas upp. E fick vita med små "tecknade" pirater, prinsessor och annat på - super härligt tyg. O fick blått med TRAKTORER på. Han är ju galen i dessa fordon, så vad passade då bättre än det?? ;o)

En soffa ska levereras, denna vecka? Hoppas det...det var så de sa i affären.
Karneval i Landskrona i kväll som varar i dagarna 3. Funderar på att åka in och se The Sounds ikväll. Kruxet är att dom spelar kl 22,30 och att spelningen garanterat håller på tills midnatt. Sedan är det bara att masa sig upp kl 5,45 i morgon... :o/ Hmmm, det tål att tänka på.

Fick samtal från lokala gymet. De frågade om intresse fanns som spinninginstruktör där. Jag sa ja och dom kommer att höra av sig framöver för en "uppcykling" för deras instruktörer.
Det är annorlunda cyklar jämfört med det gym jag är på nu och jag vet inte hur långt dom kommit med teknik, men det fanns en del saker som jag reagerade på när jag var där på pass. Man körde saker som vi släppt för längesedan pga av skaderisk. Mmm...

Idag var systers födda-annons i lokaltidningen. Mormor är en rackare på att rimma och få till det, så även i denna vers:
"På måndagsnatten denna "vicka"
kom äntligen T och J:s fina flicka.
Välkommen och all lycka
önskar Mormor och Morfar"
Söt, inte sant! :o)

Jahapp, jobbet funkar förvånadsvärt bra. En liten avdelning med ganska trevliga personer. Känner mej mycket gladare nu än tex i måndags när jag skulle gå på kvällsvecka. Det här med dagtid är ju bara SÅ skönt!
Jag samåker med en tjej som åker här förbi och hon är 1650766584063543 ggr trevligare än det där mysko gänget jag berättade om i ett tidigare inlägg.
Så, faktiskt 3 positiva som arbetstidsändringen innebar.
Dessutom tänkte jag ev ge mej på lite Komvuxkurser till hösten, exempelvis engelska B och kanske något vidare i svenska. Vi får se...

Nu blir det kyckling med kokosmjölk och annat gott!

Landskroniter - håll i hatten under karnevalshelgen! Å håll tungan i rätt mun för den delen...;o)

Howdy!








Underbara, vackra lilla systerdotter!

Åhhh, vilken pärla hon fått, min söta syster! En liten rejäl dam, rund och gosig om kinderna, en förtjusande liten dubbelhaka, en urgullig liten knappnäsa och en liten söt pussmun!
Åh, det var nästan så jag ville ta med henne hem! :o)
Syster var så nöjd och lycklig - precis som det ska vara!
Mmmm...finns bebissuget alltid kvar trots att man verkligen är nöjd med sina 3 barn??

Tjena!

Ljuset i mörkret!

En glädjande nyhet damp ner på jobb idag - jag går från 2-skift till dagtid fr o m i morgon! :o) Yeeees, äntligen slipper jag dom dryga kvällsveckorna!
Kommer att vara på godsmottagning, har varit där förut så jag vet hur det funkar.
Skönt...ska jag nu dras med pissiga jobbet till nytt dyker upp, kan jag ju likväl göra det på bästa möjliga tid, dvs dagtid. Man tackar och tar emot...kliver antagligen på några ömma tår då dagtid är sällsynt. Men whatever, man får ju se till sitt eget först och främst...iaf på det stället, där gäller det att hugga - fort som f*n!

Tjabba!

Stolt moster!

Äntligen! På 19:e dagen plus föddes nu äntligen systerysters bebis - en flicka! 4280g och 55cm, en rejäl dam, men så ska det ju vara när man legat och grott på övertid i mammas mage! ;o)

På länken kan ni beskåda underverket:
http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv/5.79b1b2bf10bd35e1edd80003081.html

Gissa vem som ska till Helsingborg idag...? ;o)

 

ANTIKLIMAX!!!

Vad fasen hände?? Tyskarna gick fram som om det vore WW2 igen och den snälla rara svensken stod vackert stilla och lät sig rundas flera gånger om...helvete...jag trodde verkligen på vinst igår. Eller åtminstånde en jämn och bra match där det eventuellt slutade oavgjort och vidare med straffar. Saknade verkligen svensk kreativitet och underhållning. Det likande ju mest världslaget mot Axelvolds IF (div 7)
Henke...fräslaren...vad hände? Zlatan? Backlinjen? Jo, tjena...dom var väl och åt korv eller nåt...snacka om antiklimax! Tacka Isaksson för att vi BARA förlorade med 2-0 - vilken keeper! Undar hur länge han får stanna kvar i Rennes?

Vår barnfria dagstartade med lite hangover då våra vänner M & S var här igår och det blev Teuquila Rose, Dodelies och drinkar. :o)
Nu är vi lite piggare och det blir soffinhandling, IKEA och lunch ute idag. NAJS!

Systern är idag på +18 dagar...inget nytt att rapportera. Vilken busbebbe! :o)

Tjabba tjena hejdå!

Midsommardag 2006

Dagen har gått i fixartecknet, dvs vi har dragit runt, spikat, packat upp, tvättat, sorterat...u name it!
O var hygglig mot oss och vaknade kl 7 i morse. D var inte hygglig som ville bli hämtad 01,30 i natt, som "straff" fick han gå av och tanka bilen mitt i natten! ;o) Och vilket straff sen...det är ju mitt bensinkort... :o/

Syrran min, syrran min...det börjar likna en följetong...ingen bebbe än! :-O +17 dagar idag. Vid kontroll på Hbgs förlossning gjordes en svepning idag, ett ultraljud som visade en bebis på´uppskattningsvis 4,5 kg och en tid på måndag, då hjälp med start av förlossning har utlovats. Hu, vad jag känner med dej min söta syster! Klappa magen och säg åt rackaren att sätta fart efter matchen idag! ;o)

Grill, fussball och en skön SEGER över släktet tyskarna idag och livet leker! :o)
Det börjar närma sig försnack, så jag ska be R fixa med grillen nu.

En trevlig sak hände i morse då svärmor ringde och frågade om dom fick låna barnen i morgon - HELA dagen. Jo men visst! Lite senare ringde hon igen...dom kan ju komma redan i kväll, så ni får sovmorgon i morgon. TACKAR! Sa tlll henne att hon är världens bästa svärmor! :o) Dom skulle på hemlig utfärd i morgon...hmmm, undrar vart?

Var nu nationalister allihopa och kläm i när nationalsången spelas kl 17. Här ska det minsann segras idag! "ååå innn med bollen i mål, åå iiiin med bollen i mål..."

Spekulationer säger att Zlatan startar och Allbäck bänkas...kan det vara möjligt efter Allbäcks Englandsmatch??

Notera Henkes underbara leende under nationalsången, han ser alltid ut att njuta när han står och laddar inför sin uppgift. Det finns bara EN Henke Larsson - da man!

Chippen o Kim från start? Hoppas på det!

Japp, det var lite från "crazy house" idag!

Howdy folket!




I'm alive, I'm alive!!!

Ja, jag har överlevt flytten! Fy för fasiken vad vi har slitit med kartonger, kassar, lådor, möbler, städning och annat som hör en flyttning till. Huuuu och här sitter jag nu på en mangelkorg med mattor och bloggar! ;o) Rummet är belamrat med div leksaker, en barnvagn, kartonger...you name it!

**Systern har ännu inte fött!! Alltså...hur länge tänker den där lill* rackaren stanna inne i sin enrummare?? Det borde ju vara SUPERtrångt!! Tänk vad mysigt att komma ut och få prova alla fina kläder som väntar och åka ny fin barnvagn - vad är DET mot att ligga hoptryckt i en trång etta?? ;o) Hoppas beben följer trendensom W-barnen satt och gör entré på en flaggdag, dvs lördag då.

**Jag verkligen AVSKYR mitt pissiga jobb! Fy fan...jag ser skitviktiga personer som tittar ner på oss "vanliga" knegare, folk som slickar arslen för att ta ett kliv upp i titeltrappan, jag ser på folk med nedlåtande blick och tänker..."hur fan står du ut här"??? JAg kan på en enda hand räkna de personer som jag verkligen tycker om på stället...EN hand...och då jobbar det ett antal hundra pers på stället. Jag har längtat som få efter denna dag då vi är uppkopplade igen. FATTA vad jag ska skriva CV och ösa i väg till olika ställen!!! Fy fan...låt ALDRIG era ungar ta en skitt jävla industrijobb - LOVA mej det!!

**Trots min urpissiga sits på jobb försöker jag vara positiv...jag lyckas ungefär 3-10 sekunder per gång. Jag tänkte åtminstånde vara klok nog att samåka med lite folk härifrån...
Åh, herreGUD vilket folk sen...världens bästa världsmästare som dunkar sig 18 gånger på bröstet varje dag och samtidigt berättar hur jävla bra han är, hans styvdotter + världens skummaste människa...han liknar ett skyggt djur som bott i skogen och hittat till civilisationen  för lite sen. Söt som få i sina begie shorts, gul och gröna vindjacka, vita och mjälla ben täckta av åderbråck och som pricken över i:et en vit trevlig tennissocka nertryckt i en gubbsandal modell BRUN med hål i och en liten knytrosett mitt uppe på! För helvete...jag höll för fasen på att köra av vägen när jag skulle hämta upp eländet i måndagsmorse...hahahaha...han satt nervöst och fingrade på sin Ica-kasse på resan till arbetet. Själv spelade jag RedHotChiliPeppers på en behaglig volym...HA! När jag lämnade av honom på em, garvade jag och skakade på huvudet och frågade mej själv högt i bilen vad fasen jag sysslar med egentligen!?!

**Jag har på några veckor förvandlats från den trogna studenten till en fabriksbitch. Jag hatar att vara fabriksbitch...jag mår inte bra. Jag saknar mina fantastiska månader på Komvux, mina underbara lärare med sin enorma kompetens, min söta kursväninna från landet och våra mysiga studarstunder, min dagliga dos av kunskap...vilken underbar tid.

**Jag lovar att ta mej i kragen och söka nya jobb. Jag ska vidare! Jag KAN inte stanna kvar i gruvan. Jag kommer att gå in i en depression om jag inte gör något åt min situation.
Ser ni något som verkar vara intressant och kan passa mej - HOJTA! Jag är idel öra!

Lots of kisses and hugs to ya all, my friends!
Tjing!



Syster yster gräddar sin bulle för full!

JA, den är fortfarande i ugnen den lill* rackaren! ;o) Var och lämnade lite saker till henne ikväll och magen är STOOOR och spänd som ett trumskinn! :o) +8 dagar idag...kanske blir det en midsommarbebis!

Själv har jag stämplat ut för att se fussball. Detta trots storsatsning på jobb med storbildsskärm och allt - wow, det är verkligen juste av företaget...men VAR TUSAN ÄR SOFFHÖRNET; ÖLEN OCH CHIPSEN?!?!?! Nä...det gör sig bäst hemma! JAg ska slå upp lite vin och poppa popcorn nu...bara inte R har flyttat popcornmaskinen... :-O

"Å in med bollen i mål, å in med bollen i mål"!
HEJA SVERIGE!

Undrar om PiaLiaLottaPotta...

Hon skulle ju till Ullared igår...undrar så vad det blev för några fynd. Det är ett paradis för en shoppaholic som jag...eller nja, shoppaholic light kan man väl säga...lite begränsningar får man ju har. Även om det är svårt på Ullared eller ännu värre...BORDERSHOP i Puttgarden! Hohoho, snacka om HA-begär!!! Voine voine!


Åsså 3+3 för dagen

NEG:
**Skiteftermiddagsjävlahelvetesskift väntar.
**Jag har inte haft kraft eller ork att packa något väsentligt idag.
**Jag ska åka buss - sååååå jääääävla traaaaadet!

POS:
**Varmt och gott väder!
**Det töms undan mer och mer från hus 1 till hus 2.
**EN dag kvar till nästa Sverigematch!

Tjabba!

Ooo kära nån!

Idag ska jag åka kollektivt till jobb. Visst...undrar när det hände sist? Jo, E och jag åkte buss till mom o dad en gång när O var bebis, bara för att hon ville åka buss och prova hur det var. Annars är vi verkligen bilburna!
Kan det vara sviterna från 3 års pendlande till skolan som tonåring månne som gör att jag hellre kör? Eller tiden det tar att pendla...40 minuter för att åka två mil tar det mej idag. Klart ökenkänning på den!
Dessutom BYTE på det. Nja...det kommer att bli en engångsföreteelse, var så säker!
D och M har bara denna vecka tillsammans på sommaren och blödig mor som jag är lånade jag ut bilen så att de skulle kunna göra något skoj. Dom har åkt till Göteborg, där dom skulle shoppa och mysa under dagen. D kommer senare i afton att agera färdtjänst åt sin mor då ingen bussförbindelse till Svalöv existerar vid den tiden.

I morgon har jag varit väldigt förutseende och bett om att få gå hem kl 20...för er som inte vet...NYCKELMATCH för Sverige i morgon! Vinner dom den, har dom väldigt goda chanser att gå vidare ur gruppen...förlust eller oavgjort...ja, det snackar vi inte om!

I  love you, ich libe dich - Zlatan Ibrahimovic!
Kom igen och leverera för tusan!

Moi Mukkulat (undra om det stavas så??? Det uttalas iaf så...och betyder HEJ SMÅ KNATTAR på finska!)

Auf wienerschnitzel!

Ingen liten plutt-plutt än...

Här går man i väntans tider och inte händer det ett endaste dugg! Idag har systeryster gått en vecka över tiden. Jag jobbar på hennes skift och jag kan ju meddela att jag MINST 35 gånger om dagen får frågan om något har hänt! ;o) Alla är SÅ nyfikna!
Man spekulerar såklart i vilket kön den lill* rackaren har...Syster J har endast en rund fin kula och inte något mer extrahull. Kulan är stenhård och man kan tydligt känna lilla rumpan uppe vid ena sidan.
Jag tror att det blir en liten gosse! Men när gissade jag rätt sist...typ aldrig! :o) Så, ja...det kanske blir en liten tjej...äh, vad tusan, det får tiden utvisa!
Nu blir det mer och mer spännande för varje dag som går! Dessutom gäller det ju att kryssa bland matcherna i VM. Torsdag är ju tex ingen bra dag...ja och i så fall får det ju bli under dagen, för kl 21 spelar Sverige mot Paraguay... Därefter finns ett tidsspel på 5 dagar innan det är dags för Sverige mot England. Ja, det är mycket att tänka på...inte bara att trycka ut, utan tajma ankomsten oxå!
En som lyckades ganska bra med det är ju jag själv om jag får lov att skryta!
E var beräknad till självaste julafton 2001. Jag plussade ju naturligtvis och var helt inställd på att föda i mellandagarna. Det hade liksom varit just min tur om så skedde. Värkarna började kl 21 den 30/12 och vi var inställda på att få bebis på självaste nyårsafton. MEN den som har hört talas om mej och mina förlossningar vet att det händer inget under det första dygnet med värkar och det gjorde det såklart inte denna gången heller. Barnmorskan stack in huvudet i rummet och sa: Ja nu tittar vi på raketerna och sedan kommer vi in och sätter igång dej! -Visst, ok!
Ja, sedan är E född 01,51. Hon kom som barn nr 2 i Helsingborg 2002. Nr föddes 00,06 och det kändes liiite svårslaget! ;o)
En ny regel som började gälla 20020101 var den att pappan fick 30 extra föräldrapenningsdagar och det lyckades vi ju tajma bra! :o)

Så, söta syster...nu gäller det att kryssa mellan datumen och välja rätt tillfälle! ;o) Jättekramen till dej och klappa på magen från Ånkel!

Tjillevippen!

Vad händer när mor i huset är på jobb??

Jo detta:
R skulle köra till hus nr 2 med ett lass grejer från hus 1. Han hade tidigare gjort upp med grannens dotter J att hon skulle komma in och sitta en stund hos barnen.
Han lade O att sova och E fick titta på en film. R sa till E att -Nu ska jag bara gå bort till J och så kommer hon snart in till er medan jag kör till huset med lite saker. R gick till grannen och stannade där ca 5-10 minuter. När han kommer tillbaka står en annan granne, G-B i vår trädgård och ser förvånad ut.
Då har E tagit O och gått till G-B och knackat på för att hon blivit av med pappa R. Till G-B sa E att pappa hade kört till Landskrona och hälsat på J (min syster som heter samma som grannens tös) G-B höll ju på att svimma när E berättade detta! Som tur var dök R upp efter bara någon minut och kunde reda ut härvan... ;o)
Och allt detta medan en ovetande mor sitter på jobb och undrar hur vi ska få ihop flytt, städ och fönsterputsning innan måndag då överlämningen sker. Phuuuua!!!

Over and out!


Dagens 3+3

Pos:
**Solen skiner - mmmm SOMMAR!
**E ska på kalas
**Vi har fått tag i billigare målare än den vi hade innan

Neg:
**Måste packa, packa, packa - var ska jag börja???
**En kvällsvecka på jobb väntar - vilken jäkla öken!
**Fönsterna måste putsas...i hela huset...jäkla sol som skiner! :o/

Alltså HALLÅ!?!?!?

VAD i helsike sysslade Svenska fotbollslandslaget med i matchen mot Trinidad& Tobago igår??? Det började ju så jäkla vasst och bra, men sedan vet i tusan...stillastående och dant!
Det hände ju faktiskt lite när Källström kom in. Hoppas han får starta nästa match...
Värst var Lagerbäck som satt och sa efteråt att han tyckte laget spelade bra...HALLÅ?!?! Var han på an annan match eller??
Nä, bättre än 0-0 MÅSTE vi prestera i en sådan match!
Fy för tusan! :o(

Rock on!

Studenten avklarad!

Vilken härlig dag det blev! Solen på sitt bästa humör och fullt av uppklädda., lite lagom smålulliga studenter som kom till Rådhustrappan och blev utsparkade. D var så fin i sin kostym, skjorta och studentmössa. Han grät som ett barn när han äntligen kom fram till oss på torget - riktigt ulkade! Det var längesedan jag såg honom så rödögd av tårar. Han har fått den lättrördheten efter mej...jag blir ofta känslosam om det så är en film på TV, en bra låt på radion eller något vackert att lägga ögonen på. Då kommer det ofta en tår i ögonvårn hos mej. Sådan mor såsan son... :o)
Vidare åkte dom lövade släp i stan och sedan fick D åka med grannens egenbyggda bil hem.
Hemma blev det skål, presentöppning, mat och kaffe. D for naturligtvis i väg innan han kom hem höll jag på att säga, men han var inte hemma mer än någon timme.
Synd att alla har så bråttom hem bara...(vissa har ju sina skäl) Innan kl 12 var vi ensamma hemma kvar i huset, lite trist faktiskt.
Huvudsaken är att D var glad och nöjd, att han klarat ytterligare en milstolpe i livet. Det kommer flera, jag lovar. Men körkort och student är inte fy skam för en 19-åring!
Nu blir det nog en uppvilarperiod för studenten som festat hårt ett bra tag nu, innan det är dax för jobb under sommaren.


"Sjung om studentens lyckliga dar..."

Tjena!


Idag rekomenderar jag...

RHCP:s (dvs Red Hot Chili Peppers) nya dubbel-cd Stadium Arcadium!
Cd nr 2 med favvospåret Dani California har nu gått varm i min bil ett antal dagar och den bli bara bättre o bättre! Ska nu ge mej i kast med cd nr 2 och hoppas på att hitta favoriter där oxå!

See Ya!
Hugs!

Tänkte göra en 3+3...

Dvs en liten "lista" på dagens 3 negativa saker och dagens 3 positiva saker.
Idag ser den ut så här:

3 NEGATIVA
*Jag missade skolavslutningen på Komvux idag - trist!
*Jag har inte ett enda dugg intresse för mitt arbete där jag spenderar 8 timmar/dag :o(
*Tanken i bilen börjar gå mot noll - igen!!

3 POSITIVA
*Fler o fler flyttade saker från hus 1 till hus 2 under dagen - splended!
*Jag flexade en timme i eftermiddags - underbart!
*Vi satt ute i kväll och drack öl och vin med ett par grannar - sommar - yes!!

Kom igen! Hur ser eran 3+3 dag ut??

Hugs to ya all!


Hittade av en tillfällighet denna passande text:


 DU VET ATT DU ÄR MAMMA NÄR...
- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
**DET var lääängesen!
- Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00. 
** Händer inte här
- Du hittar durkslaget i toalettstolen.
**Likande saker har inträffat...som tex mobiltelefon...
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små grisar på.
**ALLTID något till barnen!
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
**Va...finns det en sådan värld??
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
**Klockrent!
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
**Mmmm, eller DILLKÖTT - muuuums!
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.
**Nja...men den med traktorn går varm!
- Du råkar kalla din partner för pappa.
**eller far!
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
**En blick räcker oftast!
- Du har bara tid att raka det ena benet. **YES! Hahaha!
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.
** Varje dag OCH låser dörren!
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
**Det har hänt, ja.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
**hahaha, ja...speciellt med E!
- Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
**Kanon i brist på Natusan våtsevett - dessutom inte så parfymerad! ;o)
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
**Jo de försvinner, men VISSA saker måste man ju bara spara!


Sjövild lillebror idag! :oP

Herregud vad denne unge kan hålla igång! Man blir ju helt matt! Här följer dagens händelser för unge herr W:
Vaknade sent, kl 7 - wow DET är sovmorgon när det gäller O!
Fick välling och mös hos mommy i soffan. Upptäckte en fästing på halsen på honom. Urk!! Men den var inte större än ett litet knappnålshuvud, om ens det. Jag tror jag fick tag på hela men får naturligtvis hålla koll där den bitit sig fast.
Packade leksaker och grejade lite fika oss som jag körde upp med i nya huset. R har lagt golv i 2 rum + köket. Det blir finfint! Ungarna var i källaren och lekte med leksakerna och jag målade fondvägg + resternade väggar i storarummet. D kom efter ett tag, han var ju på studentfest hela dagen igår med brännboll och annat skoj, så han var ju lagom sliten när han dök upp...Gick ner i sitt rum i källaren och gav upp ett låååååååååååååångt följe utan svordommar. Jaha, då har O varit där inne och trampat runt på D:s nymålade garderobsdörrar som låg på golvet. Dessutom har O käkat på en fralla och smulat ner ordentligt. Ajabaja, fick vi ryta upp med honom!
Vidare målade jag de flesta elementen i huset och ungarna stojade omkring, ute och inne. Till slut hör vi ett illvrål och E skrattar. Jovisst, O har naturligtvis trillat ner i den lilla dammen som finns på plats och är totalt dyngsur, in i blöjan och allt! Han blev jätterädd och vi fick fya E och berätta att man inte skrattar åt sådant! (knappt kunde man själv hålla sig men...)
Okej, inget ombyte till O med, men en lite tjockare LILA tröja som är E:s fick duga. O likande en liten tjej i tröjan, som för den delen likande en klänning på honom!
Tiden gick och E hade beställt grönkålssoppa till middag, så vi fick åka till affären med lilaklädda O. ;o)
Väl hemma började jag med mat och barnen lekte i sandlådan...trodde jag...ända tills E kommer och frågar om jag sett O. PANIK! For runt i kvarteret och skrek efter honom. E efter mej och kallade likadant, grannen började leta. En dam i hyreshuset brevid sa att hon sett en TÖS på trehjuling köra över torget. Hon hade frågat om "tösen" bodde här och -jaa, svarade den lilla och pekade på en dörr -dääääeee. Jovisst, jag sprang i mina blommiga tofflor och ser O mitt på vägen (inte speciellt trafikerad tack o lov) med sin trehjuling. LÄTTNAD! Men han hade verkligen kommit en BRA bit mot "centrum" där affären ligger. Jag fick ryta upp med honom igen och han bara ler det största leendet han har och tycker att livet leker när man är på en liten tripp hemifrån! I lila "klänning" dessutom!
Väl hemma blev det soppa som O hällde i sitt mjölkglas och därmed inte åt speciellt mycket...*suckar*
Dusch, välling och god natt!
...och här sitter jag nu...helt slut! Livet är inne i en otroligt intensiv period nu, ingen rast och ingen ro - PHUA!!!

Dax att relaxa lite nu i soffhörnet!

Howdy!

Nationaldagen 060606

Detta datum är ju lite häftigt - 060606! Hoppas systerysters lilla bebbe tittar ut idag och får ett ganska unikt personnummer. Hon har bf i morgon, men vem vet...kanske är lilla plutten sugen på att komma ut idag.

Så är det då den första nationaldagen som röd dag. I Skåne är det underbart väder, blå himmel som den vackra svenska fanan kan sträcka ut sig mot. Jag hör till dom som tycker att det är SÅ maffigt när det är flaggdag. När man kan se den svenska flaggans vackra färger vaja i vinden! Jag känner tom lite förakt mot alla flaggstångsägare som INTE har flaggan hissad under allmänna flaggdagar!! Vad är det då för mening med att ha flaggstång?? Mmmm, nationalisten har talat! ;o)

I går var det min första arbetsdag. Det var med blandade känslor jag gick dit. Kände mej ganska loj faktiskt...Det blir ju en kort vecka för min del. Start i går, ledig i dag, jobb on-to, ledig för studenten på fredag. Kanske tar jag tag i jobbet på måndag då jag ska gå kväll...intresserar mej för det nya datasystemet lite mer. Det känns inte bra, jag som har huvudet fullproppat av kunskap nu är van vid att få min dos allmänbildade saker varje dag, ska nu lägga huvudet på is och hålla på att fjanta runt och förflytta saker fysiskt, göra trippelarbete, undra varför 3 avdelningar har med ett beställningsarbete att göra...and so on...Nja, mitt mål måste sättas snarast och det målet MÅSTE vara att komma vidare! Jag pallar inte problemlösning på källarnivå!!

Igår var det dax för Q-träff hos kamraten P i hennes paradis - en kolonistyga på 50kvm med en underbar trädgård! Vi satt ute och käkade kinagryta först och rabarberpaj till efterrätt! Ahh, så satikens gott! :o)
En supermysig måndagskväll helt enkelt, TACK P!!!
Kamraten C mådde inte bra, hade värk, fick ta medicin...stackaren! Hon fick en lång och go Muffkram innan hon åkte hem och jag hoppas den hjälpte henne till en god natts sömn! Puss på dej sötnos!
Vi tittade i P tidningsurklippsbok. Där fanns MASSOR av gamla bebisbilder och bröllopsbilder från typ 1986 och framåt. Hahaha, skitkul att kolla i! Verkligen fantastiska glasögon, frissor och kläder på den tiden! ;o)

Nu har vi kommit en bra bit på väg i nya huset. Jag har målat gillestugan med silikatfärg, D är på gång i sitt rum med fondvägg, R håller på att lägga golv och jag ska måla en fondvägg idag i storarummet. Målaren ska komma och ta itu med 3 sovrum + hall. Det ska tapetseras i hallen iallafall, sedan får vi se i rummen...det sitter en jäkla skittapet i 2 sovrum. Jag skulle dra ner den, men fick bara med mej någon ynka cm varje gång jag drog...Målaren får avgöra om det ska bredspacklas eller tas bort på annat sätt...
Tänkte beställa Marimekkotyg på nätet. Huuuuga, det kommer att kosta en del, men nu har jag gått och tjatat om det där tyget så länge så nu är det minsann dags att köpa det! Positivt är ju att det kommer att bli fraktfrittt iom att jag handlar för mer än 500:- Kolla här
www.4her.nu Jag hade tänkt mej Marimekko Unikko med svart blomma. Det kan nog göra sig finfint i storarummet! :o)

Studenten på fredag...herregud! Är JAG mor till en 19-åring?? Hur går den ekvationen ihop...jag som nyss är 25 år fyllda??? :-O Det har lovats upp mot 25 grader och jag hoppas det är sanning - det hade ju varit helt underbart! :o) Har köpt en massa pynt i form av ballonger, flaggor, serpentiner och dukar i blått o gult. Ute har jag planterat gula tagetes och blå lobelia. Vi ska pynta med björk och binda ballonger i det utomhus. Åhhh, det ska verkligen bli kul att fira D! :o)

Så ja folks, nu blir det en runda till huset med glöttar och en del kartonger. Försöker att ta med något varje gång vi åker dit. Då blir det ju mindre att flytta tillslut!

Ha en underbar nationaldag mina vänner!
Ciao!

Lite vemodigt idag...

Min sista dag i skolan idag...känns lite trist. Jisses vad jag har lärt mej under dessa terminer - WOW! Ja har lärt mej att jag har tillräckligt mycket kunskap i knoppen för att kamma hem ett MVG i religion, ett VG i historia...och som grädde på moset fick jg reda på mitt resultat på SV-provet...MVG!! Så himla stolt! Jag gillar ju verkligen svenska. Nu hänger det på mitt specialarbete som lämnades igår skriftligt och framfördes idag muntligt. Framförandet är jag nöjd med...vad handlade det om? The one and only Mr Cornelis Vreeswijlk! Ah! Denna fantastiska trubadur som är SÅ svensk, detta trots att han alltid förblev holländsk medborgare, för mycket med pappersexersisen...så det blev aldrig att han bytte till svensk medborgare! Hur som helst är jag nöjd med det muntliga, spelade ju givetvis en och annan av han sköna låtar, tryckte upp texterna och delade ut i klassen. Det blev skratt och leende som respons - toppen!

Igår skrev vi så på för vårt hus och har nu tillgång till det! Underbart!
Vi for dit på studs igår och kikade runt. Det är en rejäl yta nu när det står tomt. R ska handla lite till väggflytting och golvläggning i dag, målaren får komma och titta på rummen som ska tapetseras, våra kompisar kommer förbi i em/kväll.
Åhh, shit! Jag hade ju nästan glömt att det är fotboll i kväll! 19,30 på Råsunda, SV mot Chile. Sverige med den förmodade startelvan - spännande. Chippen från start stod det i en tidning, Källström på bänken...fan, han har ju världens flyt nu, låt honom starta!
HEJA SVERIGE!!

Tjabba!