Analys av TV-helgen...so far...

Fredagen är hos oss en riktig TV-kväll. Supermysigt tycker jag. Den startar för vissa yngre i familjen med Bolli kl 18. Kl 19,30 tar de äldre vid och Postkodsmiljonären visas. Jag älskar prestationsTV. Människor får visa vad de kan, man vinner inte pengar slumpmässigt utan för sin kunskap - gillar! Det var nog därför jag inte gillade Deal or no deal...ingen prestation= inget kul...iofs lite spänning när de gamblade...men nja...inte nåt för mej!
Let's Dance däremot - yes, vilken favorit! Snacka om att förmedla och prestera! Ja vissa alltså...hmmm...Brandeby borde ju vara ute för längesedan! Det måste vara frustrerande för hans partner att släpa runt på honom som en överfull frysbox! Mina favoriter är i stort sett de som är kvar, förutom Brandeby då...minst gillar jag Ebba, mest gillar jag Tobbe, Anna och Erika...brottarMartin och hans partner är oxå jättefina och sensuella tillsammans!
Helénius är en jäkligt skicklig programledare som blixtsnabbt finner repliker i alla lägen! Wow...! Hans kollega Agneta - den av mej så bespottad förra säsongen står för denna säsongens uppryckning både när det gäller antiklängning och stylistsparkning...för så måste det vara...att stylisten blivit sparkad...Agnetas kläder nu jämfört med i fjor är ju som att som att jämföra ett utedass med ett palats! En rejäl uppryckning! Klängandet och hennes envisa kramande har också avtagit - BRA tycker jag! Det finns inget värre än att bli attackerad av någon bara för att den har ett behov av att kramas! Huu!

Schlagern igår då...ja, de som gick vidare var ljusår bättre än resten och därmed var det en ganska blek föreställning - trots italienska och dragshow! Men min namne Caroline af Ugglas gillade jag. Hon besökte TV morgon en söndag och sjöng skörare än självaste Janis Joplin! Mycket intressant röst!
Andreas Johnson är jäkligt sensuell...han är så busigt vacker i sin utstrålning...dessutom i heljuste läderkostym - coool!!!
Bäst av alla är väl ironikungen Luuk! Hahaha, han är fanimej av egen klass! *gillar*
Innan schlagern kollade vi postkoden och dessförinnan var det V75...gissa om det blev 4 rätt denna gången OXÅ!?!? Tusan! Det blir analys på det imorgon på jobb!

D åker i morgon, 22,30 är det dags att lyfta från Sturup. Idag är det plusgrader och det smälter undan bra här omkring. R har haft jour och jobbat rejält många timmar i helgen med snöröjning. Det är extra i kassan som ska läggas till en pott så att vi någon gång kan komma i väg på en efterlängtad charter någon gång!

Nu ska mat lagas, om en stund ska jag ha sp.pass och sedan ett styrkepass att gå på.
Fick förfrågan om att väljas in i styrelsen på gymet och har tackat ja! Känns spännande, har ju varit sekreterare en gång i ett elevråd...med en viss självutmämnd ordförande! ;o)
Idag kommer Kamraten C och hennes familj hem från Florida. Huuu, komma så från vämen hem till detta...jag hade ALDRIG gått av planet!...eller ens gått på det i Florida! Hahaha! Hoppas dom haft det underbart!

Tjena!


Avblåst tjejträff mm...

Tänkte ju ha en träff med mina fd fotbollslagkamrater här i kväll. Ja...det var lääängesdan vi spelade tillsammans, men när vi gjorde det var vi rätt bra faktiskt...ja på att festa alltså! *S* Fotbollen var liksom sekundär...det primära var partajjen - det var omöjligt att klara sig utan!! Hahaha, nja fullt så illa var det väl inte...vi lyckade ju tom att vinna serien en gång...den gången då jag blev lagets skyttedronning med exemplariska 28 mål! Mmmm, just love EGO-talking! ;o) Ah, det var tider det! 
Numera tror jag inte det är någon av de forna stjärnorna som spelar fotboll längre...de flesta har antagligen insett sina begränsningar skulle jag tro! *fnissar*
Jag hade ju tänkt ha en träff här idag, men efter min biltripp till LA igår började jg fundera på om de var så klokt att ta hit tjejerna eftersom de flesta bor i LA. Skickade ut ett mail i morse med frågan om vad de andra tyckte. Vissa var RIKTIGT partajsugna och skulle tom bo på hotell i HBG i natt...WOW - är det lönehelg eller??? Andra tyckte nog det var ok att skippa träffen, så jag kommer att skjuta fram den ett par helger - för det ÄR verkligen dax att träffas SNART!
Huuu, de bröt precis på radion och varnade för underkylt regn nu...jag är SÅ glad att vara hemma och framförallt - inomhus!
På tal om underkylt, vi var på väg till affären för den obligatoriska handla-lördagsgodis-promenaden när vi möttes av piskade spikar från ovan! Huu, snöblandat regn...och det märkligaste av allt: Det frös till på kläderna så att jacka, mössa och byxor var alldeles stela av nederbörden! Det har jag aldrig upplevt tidigare...vad jag kan minnas iaf! Hmm, har ni??
R har den stoooora lastaren hemma och gissa om O var mäkta imponerad när han fick åka med pappa i hytten och dra bort snö från vår uppfart! Hahaha, hans ögon var minst en dm utanför sin normala plats! ;o) Sötisen! Hahaha, förresten blir väl veckans bysnackis denna: R plockade upp en dagisfröken som var på väg i snökaoset till fots från dagis till affären...i lastaren! Hahaha...undrar om hennes ögon stod ut ur huvudet lika mycket som O:s gjorde! Hahaha!

Dagen största och högsta GRATTIS-rop ska skrikas ut höööögt så att det hörs ända ner till Cypern där älskade Mojjan idag fyller 65 år! :o) Hurra - hurra - hurra - hurra!!! I morse ringde ví och sjöng det vackraste vi kunde! ;o) Hoppas din dag blir underbar Mommy! Älskar dej!

Well...nu ska jag kolla V75...den här veckan SKA det bara bli vinst!
Sedan blir det pizza är oxå, PLLP! Fast vi ska ha köööbepizza! ;o)

Ha det bäst!
Tjena!

Äh...idag är det väl inte så farligt...

...tänkte jag när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg förstås kvar och det var ett par minus, men annars så vinden ut att ha mojnat. Jag hade ju ett par ärenden att uträtta idag på min lediga dag tillsammans med kottarna. Tropikariet var uteslutet, men barnen hade klipptid i LA och jag skulle inom jobb och lämna pengar till vårt V75, handla lite...egentligen var tanken CityGross i Hyllinge...men no thanks - ingen körning norrut för mej idag!
Jahapp, satte oss i bilen och for iväg...ojojoj säger jag bara...om det var läskigt att köra idag, hur i H var det då igår?? Vägen från Svalöv leder till en större väg, nr 17, man kör väl en 7km på den innan man kommer ut  på väg 17...det tog sin tid vill jag lova! Vägen lligger som så att det är åkrar på vardera sida och landskapet är flackt så här snackar vi fygande snö och vallar! Shit...det såg nästan ut som en konsert med kolsyrerök som gled över vägen! Plötsligt kom en sträcka med ett par dm packad snö...ooops, sakta in och köra på hög växel över en biten...konsertrök igen...packat igen...osv...redan här kände jag...faaan...var det här så klokt egentligen?? 
Jaja, det blir väl bättre på stora vägen, nr 17...well....inte riktigt så faktiskt...jag menar bara för att jag kom till den vägen slutade det ju inte att blåsa precis...hur kunde jag tro något sådant?? Nä, det var samma fenomen där...konsertrök bladat med packad snö. Skillnade var väl den satans Audin som låg och tryckte mej i ändan för att helt vansinnigt köra om så fort det blev ledigt i motgående körfält...idiot! Det är fanimej sådana som ska ligga i gropen ett par km längre fram...! Hmmrrrphh!
Ett par hundra meter innan man kör in på rakan mot LA kommer en högersväng...där var det jäkligt tufft att komma förbi. Packad snö till MAX!
Såja, äntligen framme´hos frissan. Barnen blev fina, O med grön spray  i håret och E med röd och gul spray i håret. Så fort de var klara for de bakom disken och plockade fram varsin klubba! Hahaha, jag sa till frissan...jojo, dom har ju varit här förr! ;o)
Ner på Grossan och bunkra på lite, ner på jobb och betala hästarna. Sedan på G hem igen...shit...genom den där vallen där det var packat som F...ruggigt värre, sedan inom A-torp för att skotta, vidare till Svalöv bland konsertrök och packad snö...
In med alla varor , ungar och extra varma kläder som vi tagit med OM något skulle hända. Under tiden jag packade upp varorna hade jag P4 på och de liokala sändningarna. Dom bryter ju hela tiden för info om läget på vägarna och så gjordes nu oxå...sträckan vid svängen in till LA...där var det tvärstopp nu...två lastbilar hade kört fast oh det var helt stopp i trafiken! Huu, jag blev lite skakis och VÄLDIGT glad att vara HEMMA! Jag säger bara: Lyssna och respektera det som sägs på trafikradion - dom har STENKOLL! 
Usch, så liten man är när naturens kraft sätter i!

Well well, här är det fredagsmys med Let's Dance. E har bestämt middag och det blev överraskningen TACO! Jag är GANSKA trött på tack, medan E tycker att det är det gooodaste som finns! så...det blir att offra sig för donnan. ;o)
R har meddelat att han itne kommer hem på ett tag...han har ju jour och ja...vädret gör att han har liiiiite att göra just nu om man säger så!
D hade för sig att köra till LA men elaka modern förbjöd honom att ens fundera på att ta en bil! Kontentan: Han tar bussen istället. Jahapp...hoppas den går då, men det gjorde den visst.
Vi får se hur det blir med partajet här i morgon. De flesta gästerna kommer ju från LA...hmm, undrar om de kan ta sig därifrån...vi får väl se...

Nähäpp, dax att börja fixa lite här hemma!

SeeYa!
Ta det kallt!

Finns inte en chans...

Det var verkligen längesedan man var med om ett sådant här snökaos!
Det finns inte en chans för mej att komma i väg till jobb idag, vilket iofs är ganska skönt...*L*
För det första blåser det rejält, vilket innebär att det blivit drivor överallt, för det andra kommer jag inte ens ut från området eftersom vägarna inte hunnit bli plogade ännu, för det tredje varnar media för att ge sig av ut på vägarna, för det fjärde har det inträffat ca 200 st olyckor i södra Sverige sedan i går! Huuu, nä minsann...vi håller oss hemmavid!
Jag har tänt en brasa i källaren, ungarna kollar på Nickolodean, en annan ungen är inte allt för glad...hans mor vägrade köra till Sturup i gårvkäll när det var som värst på vägarna...D blev besviken, hans plan skulle lyfta 22,30 och enligt Sturups hemsida gick trafiken som vanligt...men hur i H ska man kunna ta sig ner dit i detta väder...? Nä, jag sa til D att vifår avvakta ett par dagar och så får vi se hur vädret ter sig, därefter blir det att boka biljett. Han blev såklart besviken och lite sur, men insåg snart omöjligheten att ge sig av.
I morgon är vi lediga och det är klippdax för ungarna, därefter ska vi till HBG ochTropikariet för att titta på lite exotiska djur. Sedan väntar CityGross för uppbunkring av ett och annat. Det känns som om typ SLLT är slut i skåp och skafferi! :-O
På lördag ska jag ha träff med mina gamla fotbollsdamer. Vi ska köra ett spinnningpass och sedan fylla på kaloriförlusten med pizza! ;o) Eventuellt utgång därefter, men jag får stanna hemma pga R:s jour.
På lördag firar vi oxå min söta, fina mors 65 års dag. Dock på olika delar i världen...hon på Cypern och vi andra här hemma! Hon ringde precis och berättade att när dom åt frukost på balkongen såg dom på TV vilket oväder vi hade här hemma...hmmm, snacka om kontraster! Mmmm, jag tycker det är helt underbart att de tar vara på sin tid och njuter riktigt ordentligt av sin lediga tid och av varandra - det är dom väl värda!! :o)

Ja, den största besvikelsen när det gäller polisutb. har lagt sig, men det känns fortfarande väldigt trist. Jag har mina funderingar på ett par håll....vi får se åt vilket håll det drar mest.

Ha det gott friends and musiclovers!
Kram C

Tack - era ord värmer!

Det är tyvärr så att detta är slutet på min dröm, jag kommer inte att kunna bli polis sålänge kravet för normalt färgseende finns...det är bara att inse faktumet är det ÄR så!
Och nej Therese...det är inte för att man kan matcha sin uniform fel - hahaha, helt underbart skrivet!
Och jo, Annika...det är verkligen så att denna defekt innebär att det är tvärstopp för fortsatt utbildning.
Det handlar om att jag ska kunna vittna i rätten och om en fråga om färg kommer upp ska jag kunna berätta vilken färg det handlar om! Kravet har tillkommit just efter ett sådant fall, där en polis vittnade och inte kunde återge färg och förövaren friades pga polismannens defekta färgseende.
Så...ja, jag kan förstå det...men...jag ville ju så förb*nnat gärna göra det här!
Det har lugnat sig lite, men jag är fortfarande väldigt besviken...och inte kan jag påverka det på något sätt heller...det är nästan det värsta.

Tack för era goa fina ord till mej!
Ni är guld värda varenda en av er!

Massa ((kramar)) från moi till er alla envar!

Det är kört - jag kommer aldrig att bli polis!

Jo, det är så...jag har ärvt något av min älskade far som jag i detta nu bara är så jävla arg och besviken över. Jag har ett defekt färgseende...kravet är att man ska ha ett normalt färgseende för att bli godkänd, dvs vid undersökning är kravet att man använder testtavlor enligt Isihara och Dvorine.  Dessa tavlor har ett antal siffror i färg och man ska berätta vilken siffra som står på 14 tavlor. Man får fela på 1 på ena setet och 2 på andra setet...jag hade 5 och 6 fel...jävligt kört med andra ord...
Det finns inte en chans alltså för mej att komma vidare.
Ohhh, sa läkaren - Du tillhör de 1% kvinnor i Sverige som har defekt färgseende! Jaha...ojojoj då, visst vill jag vara unik på alla sätt men för helvete inte NU och inte när det gäller något jag inte kan påverka över huvudtaget och inte när det gäller ngot som sätter käppar i hjulet för något jag verkligen VILL! Fy fan vad jag är besviken!

Detta var förvisso inte helt oväntat, eftersom min söte far är grön/röd-färgblind. Att låta honom plocka jordgubbar är rena lotteriet!
Jag vet att när det gäller nyanser KAN jag ha svårt att urskilja om det är murrigt grönt eller brunt, men det har väl typ ALLA??
*suckar* Vad hjälper det att älta? Nu är det ju så att det är kört så in i H för mej när det gäller polisutb.
Jag får se mej omkring efter något annat helt enkelt...men jag är fortfarande jävligt besviken!

Hej!

Hur är det med tummarna???

Ni håller väl dom så att dom blir blå!?
I morgon bär det av mot Kristianstad för operation urvridning i dagarna två.
Känner mej fortfarande lugn och behärskad...och det är väl bra antar jag! ;o)

I går blev jag mor till en 20-åring...fattar ni? Min bebis har passerat tonåren och fyllt sin andra nolla...?? Jag fattar NADA! Snart åker han från mej, det känns märkligt...min bebis...min 1,93 cm långa bebis! :o/

Ja, inte så mycket mer att tillägga idag. Jo förresten, såklart, megasuperdundergrattis till sötaste PLLP som fyller sin fjärde nolla idag! :o) Kram på dej pinglan!

Well...vi hörs om några dagar!
Tjena!

Ojojoj, vilket kaos!

...och jag är lyckligtvis ledig från kaoset i morgon!
Det fullkomligt öser in material på jobbet och avdelningarna efter oss går på knäna pga personal som är sjuk och dessutom är personalstyrkad så otroligt slimmad, så att om en person på ett skift är sjuk saknas 50% av kapaciteten...idags läge är man 2 per/skift, en på dagtid, en på natt och en på helg. Läget nu är detta: en på natten är sjukskriven, en på skift är sjukskriven, en på dagtid är ½sjukskriven, helgaren får inte gå in hur mycket som helst i veckan pga veckovila...just snyggt! Detta resulterar i att vi som är först i kedjan inte får tömt undan hos oss som är länk 2:s uppgift, dessutom har vi en annan länk som kontrollerar och nu är det så att det som väller in är otroligt skrymmande och dessutom är det 100% kontoll av dessa detaljer...vilket gör att de också blir stående hos oss...voine, voine! Vi har idag fått meterial som vi inte kunnat plocka in pga platsbrist! Totalkaos!!
Jag har lite dåligt samvete för min kollega inför morgondagen, men vi har varit otroligt effektiva och märkt upp allting, ställt det i ordning så det ska väl vara ganska bra...bara det blir tömt liiiite i kväll...där var dom iaf fullt skift! Fick förresten förvarning om vad som ska ankomma i morgon och det var inte lite det! Phhua - vi får gräva oss fram på måndag känns det som... :oP

Shit! Ett par dagar kvar tills den slutliga "urvridningen" i Kristanstad! Inga nerver än...men jag lovar; de kommer, de kommer! Rosiga kinder och skräckslagen blick... ;o)

Ska ha spinning i kväll, första på ett tag nu. Är lite snörvlig, men det ska väl gå ändå. :o)

Är så jäkla nöjd, vann ett par superfina jeans på Tradera. Jag vet att nypriset ligger på ca 1200 och runt 1000 på rea...men kolla vad jag tog hem dem för:
http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=38910840 
Är man nöjd eller!?!?! :o)

Ha det gott!
CYA!


Just another monday...

Ja, så var det måndag igen. Helgen har flugit förbi och en ny vecka har börjat. Veckan som gick blev positiv för min del iom beskedet om att jag gick vidare i utvalsprocessen till polisutb. Det gladde mej tom så mycket att mitt halsont som startade i torsdags dövades! ;o)
Det halsonda har förflyttat sig till bröstet och nu besitter jag en lagom käck retlig torrhosta...inte så kontigt kanske då min lille loppa O jämt sover i mammas säng och vi vet ju alla vad ett dagisbarn är kapabel att dra hem när det gäller baciller...*host, host i mammas nuna*

Vi är ju ett par stycken som tippar hästar på jobb. När onsdagen kommer har vi en kvällstidning från tisdagen och min morgontidning och spekulerar i hur den kommande V75-raden kan se ut. Många gånger är vi ju minst miljonärer när vi går hem för helg...för att på måndagen analysera vad det var som gick fel...denna omgången också!?!
En i gänget är väldigt intresserad och har tidigare varit delägare i en häst, medan vi andra har mer eller mindre intresse i spelet. Vissa betalar sin andel, men vi är 3 st som försöker klura och läsa oss till den unika vinstbongen...med inte så stor framgång...än sålänge iaf! *S* Men det är ju också så, att spelar man inte, så kan man heller inte vinna!! En tröst är att vi hade fler rätt förra lördagen när utdelningen på 7 rätt var 10 miljoner än denna gången då utdelningen låg run 21 tusen...alltid något att trösta sig med när det skiter sig! Hahahahaha!

Idag fick jag en helt underbar ljudfil skickad till min telefon. Det är en ringsignal med ljud som en polisradio! :-O Den har jag sparat och har som sms-signal nu. Min svägerska var på värsta messhumöret idag, så den där signalen har ljudit flera gånger på jobb idag och varje gång har jag börjat garva! Hahaha, cop-wannabe - that's me! ;o)


D kom i natt hem från London. Han har haft det bra, kolalt fotboll, promenixat på Oxford/Bond/Carnabystreet och shoppat. En seeeg unge att dra upp i morse ur sängen, ingen sömn på hela natten och sedan upp för en ny arbetsvecka...dessutom en jetlag på en hel timme...poor baby! ;o)  Just nu sitter han och sover i soffan här brevid!


Vi var och tittade på kamraten C:s ursöta valpar och dom kör operation övertalning på mej för att vi ska ta en valp...men NO-NO bigtime!! Icke sa nicke - vill inte, hur söta den än är! Vi hälsar på hos E istället när hon och hennes valp flyttar till byn. Min fröken E är lyrisk när det gäller valparna. Hon lyfter en efter en och kelar och myser med dom. Hon är en sann djurvän, till skillnad från hennes bror och mor också för den delen...


Nähäpp hörrni ni ni - nock med skitsnacket!

SeeYa! 


~TACK~

Tack för tumhållning och alla grattis!
JAg är fortfarande lätt yr efter beskedet, men rejält taggad! Det här ska bli så spännande!
Det som är mest drygt är att efter testerna nu i februari kommer intagningsbeskedet först i JUNI! Herrejisses, men kommer ju att vara helnipprig fram till dess! :-O
Era kommentarer var så härliga att läsa!
JAAAA, Micke - jag SKA bli SNUUUUT! Hahaha, trevligt att du gillar quinns i uniform! ;o)
PLLP - min egen lilla Saida som berättade att jag minsann skulle få besked på onsdagen och MYCKET RIKTIGT! LillSaida hade RÄTT! Se till att få med den där tarotkortleken på nästa träff...den gör mej väldigt nyfiken! ;o)
Charlotte och Carina...era rackarens smygläsare! ;o) Vad kul att ni kommenterade och inte bara läste - fortsätt med det! :oD
Ingela...hur går det med din blogg...eller det är mest Lasse Olssons ord som gäller numer!? Harehare harekrishna! Hehehe!
Mika och Mia, mina goa AFF-mammor! Vad kul att ni följer mej här på bloggen när jag inte hinner med AFF!
Annika och Lindan, mina goa skånemammor! Nu kommer jag att bli ordningsquinnan i gruppen! ;o) På god väg iaf...*S*
Kamraten C och Nilla, godingar! Här ska det bli studa av kan ni tro! :o)
...och du anonyme...tack för din kommentar...vem är du? Hmmm...

Well...idag är det fredag och E har beställt taco...är ju inte helt supersugen, men för variationens skull väljer vi idag kyckling istället för köttfärs. Det enda ungen vill ha är taco...jag gjorde planka en fredag och den totalignorerades...kul...
Let's dance ikväll...Miss Universum åker ut idag, det är mitt heta tips! Agneta...klängrankan kommer att krama ALLA deltagare minst en gång! *trötta mej* Måste till hennes fördel dock säga att hon verkar ha fått pli på sin stylist i år. Hennes kläder är ju inte i närheten av de där gröna shortsen som slutade under brösten, samtidigt som hon hade en tubtop och hon liknade en hoppressad hamburgare från Macky D! Hujedamej!! Var det inte ett program där Helenius viftade friskt med hennes hysteriskt mäönstrade strumpbyxor!?!? Hahaha, ja jag säger då det!

D är i London och i morgon ska han kolla fotboll, Fullham - Newcastle. Idag var det visst Oxford street som gällde...snobbigt värre! ;o)

Gott folk - ha en najs weekend!
Tjena!