Våren

...den här årstiden är helt underbar!

Vivaldi - De fyra årstiderna (Våren)

O är godkänd!

;o) Ja idag har jag och O varit på 5-årskontroll och han blev med beröm godkänd! 112,5cm lång och 20kg tung, hoppar på ett ben som en gud och ritar och klipper som ett proffs! Som avslutning på besöket fick han en spruta men det var inga ledsamheter där inte. Han visade stolt upp sitt plåster på dagis när vi kom dit.
Idag blir det matte för hela slanten och sedan slutspurten inför tentan i morgon...huu, får väl se hur det går...inga direkta instuderingsfrågor men en hint som säger att läraren inte har ja o nej frågor utan att svaren ska utvecklas...okej, då blir dt att flumma på i svaren.

E fick hem sin fina cykel igår och efter lite tandgnissel kom hon på hur man startar på enklaste sätt och sedan cyklade hon som en prinsessa på gatan här, fram o tillbaka. :o)

Kollade på skräckprogrammet Famljen Annorlunda igår. Jisses, hur pallar man så många barn...? Jag är SÅ nöjd med mina 3!

Förresten har jag lovat att puffa för sonens blogg som tappat läsare senaste månaden. Mycket trams och många YouTubeklipp!
Check it out:
www.metrobloggen.se/wordup

Dessutom grattar vi svägerska Wiv på hennes födelsedag idag - GRATTIS!

Hejsvejs!

När det kommer till kritan...

...så är vi bara människor! Ny favorit hos mej.
Human - The Killers

Hysteriskt bilköp

HerreGUD att det kan vara sånt dra efter en röd gammal Volvo!
R har ju haft sin pärla från 89, en röd 745:a som han haft som slit å slängbil mest för jaktens skull + att Ozzy kunnat åka med. Nu har han skaffat sig en skåpbil istället och Volvon skulle bort. Bes o skattad tom sommaren, gått en del mil och lite småtaskigt skick här och var men fullt duglig att köra med. 3700:- satte han ut den för på Blocket igår strax innan kl 17 då jag åkte till mitt spinningpass. När jag ca 1½ timme senare kom hem hade TRE personer redan ringt! En var på väg från Hästveda...eh, en BRA bit att köra, en bjöd tom 5000:- för bilen och den tredje fick vi säga till att bilen var såld...my GOD!
Hästvedamannen var en redig kritiker...ja men klaga - bilen är inte direkt NY! Han avvaktade, R ringde 5000:-mannen som körde hit snabbt som tusan och köpte bilen i mörkret för 3700:- tillslut! Ja, jisses vilken söndagskväll!
Nu provar vi lyckan med Seaten och hoppas på samma drag efter den!

Idag hämtar vi Es cykel i stan, röd å grann!
Jag tjänade nästan 1200:- på loppisen - tackar!
Spinningen gick bra igår, 10 motionärer som flådde på bra!
Nu måste jag verkligen plugga inför tentan i soc.omsorg på onsdag... :o/

Tjena!

Tjänat en slant idag?

Får väl se när jag kommer hem från loppisen...

Money money money - ABBA

Klipp, cykel, loppis och landskamp

Ja ungefär så såg väl lördagen ut.
Barnen och jag åkte till La för att klippa oss. Strax brevid frissan ligger en cykelaffär och E behöver en ny hoj. Kollade lite i affären...hujedamej, 4000:- för en barncykel. Frågade efter begagnat och efter lite lirkande fick vi hänga med i gömmorna och hittade en strålande fin Skeppshult för 2000:- Nu är den tingad och hämtas i morgon tror jag!

Barnloppis i byn, lämnade grejor i fredags, ska hämta förtjänsten snart...spännande!

Landskamp i går, sådär rolig match. Ganska lite målchanser och destu mindre mål, nämligen inga alls. 0-0 alltså...
 
Läser inför ett prov på onsdag. Handlar om åldrandet och demenssjukdomar och lite SoL. Trögt att läsa...

Har oxå ställt fram klockan en timme, dagen far snabbt iväg idag! ;o)
Ska ha spinningpass i em, skoj!

ZeeYa

Vem vinner Let's Dance ikväll...

Annika & Magnus?





Eller Laila & Tobias?





Själv vågar jag inte ens gissa...dom är grymma båda två!

Utmanad av Maria

Tre saker...

Tre jobb jag har haft:
Solarieansvarig, garnfrsäljerska, montrissa

Tre platser jag har bott på:
Asmundtorp, La, Svalök

Tre saker jag gillar att se på TV: 
Beck, Efterlyst, fredagsprogrammen från kl 19,30 och framåt på TV4

Tre favoriträtter: 
Plockmat, säsongsmat, fisk på restaurang

Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
Med Gynning i Thailand, New Orleans, på en grym konsert typ Coldplay lr U2

Jag utmanar:

Trebarnsmamman, Kamraten C, Asplundskan


Hejhej!


Jo, han kräks igen...

It's true - Axwell, Sebastian Ingrosso vs Salem Al Fakir

Life will smile for you...?

Jag tror inte det är sant!

Vaknar till av ett skumt ljud och känner på en bråkdels sekund genast igen det - någon behöver kräkas! O ligger i våra sängar och det är han som behöver kasta upp. Jag hinner precis få honoom ur sängen och ut ur sovrummet när kaskaden kommer...mitt i hallen! Stackarn...jag trodde han var ok nu, det var ju senast i tisdags förra veckan som han var dålig och E i söndags. Han är pigg som vanligt. Har gett honom Proviva nu och hoppas det ska lugna ner sig.
Det få bli film och Wii hela dagen, kanske tar vi en tur i det fina vädret, ankorna är nog sugna på lite korvbröd med utgånget datum tror jag! ;o)

Idag går lite Traderaauktioner ut, hoppas dom puttar iväg lite i pris innan de går ut!
Annars får det bli pluggning inför prov i Soc Omsorg nästa vecka.

ByeBye!

My sweet lord!

Vilken härlig övernattning vi har haft i Varberg på spa, kamraten C å jag! Lite för kort tid bara...

My sweet lord - George Harrison


E och jag

Vi är hemma idag. Strax innan jag skulle åka på spa i söndags vid lunchtid började E att kräkas. Jaha...så var det hennes tur. Det var itne helt kul att åka från henne kan jag berätta...
Hur som helst har skolan policyn att inte ta dit barnen förrän tidigast h efter sista kräkningen så det blev väl ungefär nu vid detta klockslaget.
Vi har det ganska mysigt, handlade god Proviva och E kollade på en ny Tintin film medan jag räknade ekvationer. HAr matte om en timme och E får hänga med dit. :o)
Själv mår jag lite tjuvtjockt...min tur att kräkas kanske? Huu, hoppas INTE!

Kalas i kväll hos barnens kusin.

Cya!

Mmmm, dax för relax!

Mika - Relax, take it easy

Woooohoooo!

Varberg - här kommer två sköna bruttor som behöver relaxa i ett dygn! :o)

***

CYA!

På tal om Let's Dance...

Stampa med Leroy, sjukt kul!

Fredag = fridag

Låter väl lyxigt! :o)
O var sugen på dagis idag så han fick gå idag. Har ju varit frisk sedan i tisdags i stort sätt. Kräktes 2 ggr på morgonen och sedan var han som vanligt igen, utan feber eller andra symtom.
Så när jag lämnat barnen for jag till ICA Maxi och handlade inför Os fest i morgon som han ska ha tillsammans med kompisen G i idrottshallen. Toppen att slippa all röra hemma + att man kan bjuda obehindrat med kompisar på ett helt annat sätt! :o)
Efter Ica blev det shopping till meeej! Lite trevlig erbjudanden på Esprit och Lindex, svidad till tänderna för en tusing - inte illa!
Idag ser vi fram emot Let's Dance...det är oliiidligt spännande vem som ska gå vidare till finalen! Morgan o Laila tror jag på, men alla tre är värdiga finalister så egentligen quittar det faktiskt!


See Ya!

Välkomna hem!

Peter LeMarc - Välkommen hem

Home at last!

Ja igår kom dom så äntligen hem, mina fina föräldrar. Brunbrända som pepparkakor, vithåriga och utvilade! Så himla gott att ha dom hemma igen!
Fick ett SMS från daddy: Vad önskas från TaxFree? Gjorde en snabbinventering av vimsdryckerna och såg att den blå Absoluten var på väg att ta slut samt drog mig kvickt till minnes att min favvoparfym Light Blue for i stengolvet för ett tag sedan och det doftade LB oavbrutet i 3 veckor på toa... Så den leveransen blev det. :o)
E och jag åktetill Sturup för att hämta hem M&D, 18,45 skulle planet landa. Kollande LFVs hemsida innan vi åkte, tiden ändrad till 19,15 och slutligen landade dom 19,20.
Vi åkte, efter massor av kramar och glädjetårar, hem till oss för en go fika och prat. Barnen fick söta kläder och Toblerone. :o)
Skönt att ha alla hemma på plats igen!

O skulle åkt med till Sturup igår men jag vågade inte chansa på att han skulle fixa bilfärden med tanke på morgonens kräkningar. Han åkte med pappa till jobbet och E fick hänga med mej istället. Alla nöjda och glada!

Eftersom O inte får gå på dagis förrän 48h efter senaste kräkning stannade han o jag hemma idag. Han är pigg o som vanligt på gott humör. Vi har cyklat och matat ankorna och sedan vidare till syster J och snörvliga lille L.
Riktigt gottigt vårväder ute!
Jag frågade O om han var redo för dagis i morgon men han ville ICKE dit - näää, jag vill vara hemma med dej mamma, sa han. Javisst, jag har ju min hemstudiedag i morgon, så gärna för mej! ;o) Kanske åker vi och köper fina penseér till trädgården...?

Träning idag...får se, kanske!

Så vacker!

Radiokanalen "Gamla Godingar" är en trevlig kanal på många sätt. Denna lyssnade jag på igår och skränade med i bilen så rutorna gick sönder...nästan! ;o)

The Rose - Bette Midler

Oh nooooooooo!

Idag var det som vanligt lite stressigt på morgonen här hemma. O ville sannerligen inte ha sin gröt som han i vanliga fall slukar snabbt och enkelt, nix pix icke idag. Jag fick tom MATA honom med ett par skedar.
Påklädning och ut i bilen, svänger så småningom upp mot skoln för att lämna av E och precis då blir O jätteledsen. Vad händer?? Ja, lillebror har kräkt...upp med risgrynsgröten och drottningsylten i bilen...stackarn!
Det blev att vända hem igen. I köket kom nästa kaskad...slemmigt och dant...in med liten kille i duschen och in med allt av textil i tvättmaskinen...
Det går att hålla sig för skratt, jag lovar!
Nu ligger O på soffan och kollar på tv och verkar ganska ok. Han har fått instuktioner om att kräka i en rejäl MQ-påse om så skulle behövas!
Till råga på allt skulle han på 5-års kontroll idag men det blir förstås till att avboka och få ny tid.
Jag tänker klämma i mej vitpepparkorn idag - inget får hota min sparesa på söndag!!!

I kväll hämtar vi hem föräldrarna från deras semester på Cypern. 18,45 beräknas planet landa på Sturup. Eg var det Os tur att hänga med och hämta, men vi får se hur dagen ter sig...

Ja, käck tisdag, inte sant!? :o/

Najs

My Love - Justin Timberlake

I morgon

...hämtar jag hem min kära föräldrar från deras 10 veckors långa semester på Cypern. Dom beräknas landa 18,45 på Sturup och eftersom E var med och lämnade av så är det O:s tur att hjänga med och hämta hem, inte mer än rättvist! ;o)

Denna gången har jag saknat dom otroligt mycket. Mycket säkert beroende på att jag inte varit i psykisk balans på sistonde. Jag hoppas deras hemkomst kan hjälpa mej helt i balans! Sen väntar ju spaaaa nästa helg då jag har valt en oljemassage som behandling. Behöver nog knåda väck en del spänningar i kroppen.

Idag är det halvdag i skolan, börjar 12,20 till ca 15. Jag har passat på att göra lite läxa samt ögnat igenom ett par kapitel på kommande prov. Bra med egen sudietid! :o)

Står som reserv på ett intervallpass i kväll, hoppas på att komma med som ordinarie!

Well folks, that's all for today!

Min namne vann inte...

...men jag tror LaVoix har stor chans i Moskva!
Denna låten är till oss Caroliner!

Elvis - Sweet Caroline


Söndag

Idag är det en vecka kvar tills kamraten C och jag åker till Varberg och Spaar oss ett dygn. Det är vi såå väl värda, min vrakvän och jag! ♥ Det blir andra gången jag är på spa och det har bara varit med väninnor så jag lovade R att nästa gång blir det han och jag som åker!

Annars har jag haft ett spinningpass i fm, solat, tvättat, tagit hand om stryktvätt, pratat med mina föräldrar på Cypern som är på G hem på tisdag, cyklat till affären med O, fixat käk, sippat på ett glas rött, beställt lite från CDON...ja, lite lagom söndag med andra ord!

Ikväll ska vi kolla Wipeout och sedan blir det Beck!

SeeYa!

Gillar

Kör denna i en uptempoversion på ca 8,5 minuter på mina spinningpass - lovely!

Seasons of love - från musikalen RENT

Träning?

Kände för att träna idag men såg att passet var fullt :o( Får kanske ta en promenad istället, vi får se.
Kalas idag igen...vilken kalasboom det är nu. Idag är det E som ska på kalas hos sin kompis T - pyjmasparty minsann! :o)
Får nog ta och börja märka grejor till barnloppisen som är sista helgen i mars. Har lite att lämna ner...rensade ju barnens rum som ni kanske minns.

Annars är jag nöjd med trion som nu är kvar i Let's Dance - Magnus, Laila och Morgan. Det kommer att bli en rafflande final! :o)
Är det Melodifestival ikväll? Hmm, jaja får väl kolla upp det.

CYA!

Till min fina kille

Beautiful Boy - John Lennon

 

Lilla O 5år idag - hurra hurra hurra!!

Ja, för 5år sedan kl 01,14 föddes vår lille gosse på HBG BB, 4155g  o var 52cm.
(...varför föds alla min barn på natten...?03,28 01,51 och 01,14...?)
Denne unge man var beräknad att anlända den 1 mars, men om ni har någorlunda koll på datumet för idag märker ni snart att han lät dröja på sig en stund...voine!
Han har i morse firats med o'boy och paket på sängen. På dagis ska han bjuda på fruktsallad och som jälp tar han kamraten A. Man får nämligen välja en kompis som hjälper till med att fixa med frukten. :o)
Ikväll blir det partyparty när släkten kommer. Mest önskar O sig en stor lastbil med släp från Bruder. Vi får se vad som kommer med paketen i kväll...

Grattis min goa unge!
O på piren i Borstahusen en härlig februaridag 2009

Finns bara en låt idag...

Fågel Blå - Staffan Hellstrand

 

Onsdag

Jisses, så var det onsdag igen...rusar det på eller?
Idag har vi haft lektion 8,20-12 med Social Omsorg, intressant. Mitt under lektionen ringde min telefon...timansvarig från Eslövs kommun som vill träffa mej...mer jobb - thank youuu! Vi ska ses nästa vecka i Eslöv - spännande!
Sommarjobb är klart! Jag ska vara på hemrehab i hemkommunen - grejt! Det flyter lixom på kan man väl lugnt säga...! :o)

Igår var vi på Orup i Höör. Det är ett rehabiliterningssjukhus av sällan skådat slag som ligger otroligt vackert på en höjd vid Ringsjön. Bara miljön måste göra under för rehabiliteringen! Vi fick en mkt bra genomgång och runvandring.
Det finns bla mycket ryggmärgsskador och stroke patienter där. Intressant!

På källen var det aerobicpass på gymmet - fullt hus - 25st i salen! Superkul trots att man nästan trampade/s på hälarna! 
Vi har mycket god beläggning på passen nu vilket är jätteroligt både för instruktören och föreningen! :o)

Idag blir det att steka pannkakor. O fyller år i morgon och vi ska bla bjuda på pannkakstårta! Dessutom tänkte vi faktiskt grilla i det ljuvliga vårvädret! 
Förutom det tänkte jag betala in avgiften för SPA-övernattningen som jag och min fina kamraten C ska på nästa helg! Nån som längtar eller?? ;o)

*YTTERST INTERNT*
Idag har jag via posten mottagit en Blåhuad - Tack så mycket A, din humor är utsökt! Jag skrattar

ännu! ;o)


Svensk rock

...när den är som bäst:

The Hellecopters - By the grace of God

G på matten!

Jag är helnöjd! Fast...ETT fisigt poäng från VG...det är förstås liiiite störigt! Men men, what to do?

Igår var jag hos kamraten C en sväng. En av hundarna hennes har ju fått valpar och E och hennes kompis vill gärna titta på dom...och jag vill träffa kamraten C, så fick det bli!
När vi var hos C satt vi och drömde oss bort...en härlig charter, ladda batterier osv. Summasummarum: Vi bokade en spa-övernatning i Varberg och åker den 22/3 - very very nice! :o) Vi valde varsin oljemassage som valfri behandling som ingick i priset - så välbehövligt!

Igår höll jag öven ett spinningpass - skoj! Det trista är att vår ljudanläggning ju blivit stulen, vilket ställer till vissa bekymmer...är man van vid att kunna pitcha musiken, spela på 2 cds och kunna räkna ner låten är det inte helt smidigt att köra på en dvdanläggning...men men, det är det bästa substitutalternativet och det får funka ett tag framöver.
En rar make åkte under passet till La och köpte kinamat till mej och pizza till han o barnen - bästa söndagsmiddagen!

Idag - skola igen, i morgon - studiebesök på Orup i Höör, mycket intressant!

CYA!

Till Globen???

Det hoppas jag verkligen!

Caroline Af Ugglas - Snälla, snälla

Lördag

Idag har jag varit på ett spinningpass kl 10 följt av 20 minuters grillning i solariet - hur najs som helst! :o) Riktigt gott att starta dagen så faktiskt!
Vi har tyvärr haft inbrott på gymmet i veckan och alla våra ljudanläggningar har stulits. Så jäkla trist! Det drar verkligen med sig mer än vad man kan tro. Inte bara inställda pass, nya anläggningar och nya nycklar utan en obehagskänsla som sköljer över en...huu.
Minns när jag levde tillsammans med P och vi hade inbrott i vårt hus när vi låg och som under natten. Det tog verkligen på en...riktigt obehagligt!

Idag ska jag till en väninna på en kopp kaffe om en stund, sedan vidare för inhandling av lördagsgottor. :o)
Ikväll är jag sugen på att åka till La, gå och käka och sen lyssna på Fred Upstairs...undrar om nån vill henka...?

Ciao!

Längtar...

...hu, i dessa iskalla marsvindar längtar jag efter gyllengula fält!

Fields of gold - Sting

Today's the day!

Det är idag det sker...jag ropar inte hej ännu, väntar tills det är klappat o klart! Är ni nyfikna får ni helt enkelt ge er till tåls, tids nog avslöjar jag. :o)

Idag blir det att handla presenter. O ska på kalas både lördag och söndag, dessutom fyller han själv år nästa torsdag och vad passar bättre än att handla till honom idag när han inte är hemma! :o)
Lasagne är beställt som fredagsmat och så får det väl bli.
Funderar på en tur till Ikea...slog sönder en fönsterlampa och behöver en ny...bra anledning att åka dit? ;o) Jo, jag har gått in på sista värmeljusförpackningen oxå! Bra - två anledningar, det lutar åt Ikea!
Ska sätta in grattishälsning i tidningen till O oxå.
Tja, lite om dagen.

Fy f*n vad det blåst inatt förresten! Jee, det ven som tusan om knutarna i huset! Huuu!

Cya folks!

Hallelujah moment!

Här händer det grejer!

Jeff Buckley - Hallelujah

Väntar utrikessamtal

Oj, det låter nåt det! :o) Det är min daddy som ska ringa och checka lite. Vi har nämligen lite buisness att ta tag i....
Idag har jag varit i skolan, 8,20 - 11,30, omvårdnad stog det på schemat. Lite repetioner samt en film gicks igenom.
Under gårdagen blev jag med sommarjobb...oooooh...har fått lite tid på mej att bestämma mej om jag ska ta det eller inte...det handlar tråkigt nog om en ekonomisk bit... :oP

Vidare ska jag idag på Öppet Hus i La. Tänkte kolla lite ky-utbildningar som finns där. Kan vara nåt inför hösten kanske...? Vi får se!

Ha de!
Ciao!

Hörde denna igår...

Stod i kö på en elektronikfirma för att hämta ut en lagad Wii-kontroll och denna sköna låt strömmade ut ut högtalarna. Jag var bara tvungen att tralla med...

Soft Cell - Tainted Love


 

Ny dag

Idag har vi haft Social Omsorg. Skulle gått till kl 12,20 men eftersom det var första gången blev det en föreläsning om lite historik kring SO på ca 1,5h, sen blev det fm-kaffe och sedan var den skoldagen klar! Så kan det vara i vuxenutbildningsvärlden! :o/

Under gårdagen hände det en hel del. Jag skrev matteprov - svarade på alla frågor och hoppas på att hälften åtminstånde är rätt, var på anställningsintervju - vet ej hur jag ska göra...och som grädde på moset: Jag förhandlade med mäklare och föräldrar på Cypern ang mitt barndomshem och kom fram till en bra lösning. Ropar inte hej ännu...men snart nog! :o)

Idag blir det gympa med barnen, R ska på Judas Priestkonsert i Malmö.

Haha, var ju bara tvungen att kolla på Kanal 5 igår. En botoxad blondin som söker den rätte...my god...

En av mina favoriter

Lucky town  - Bruce Springsteen


Undrar hur det ska gå idag...

Har två saker att genomföra idag, ett matteprov och en anställningsintervju ang sommarjobb inom hemrehab.
Jag hoppas båda går bra!
Inatt har jag sovit som en kratta...y=kx+m har snurrat runt i skallen...++, -- ger plus, +- ger minus...beroende o oberoende...koordinatsystem osv. Var tvungen att ta en 25:a för att tagga ner o det hjälpte faktiskt. Men just nu är jag galet trött!
Väntar som ett barn på julafton på en kallelse som ska komma med posten. Jag behöver den nu!!!

Wish me luck today!

Lovely!

En klassiker i vått å torrt!
Gasolin - This is my life

Ny vecka - nya tag!

Kan inte fatta att det är måndag IGEN!? Herrejösses...och jag har ändå haft långhelg med ledig fredag o allt! Mymymy!
Idag är det senstart i skolan, kl 10 börjar vi med Farmakologi, lunch o sedan Matte. Sista lektionen innan provet i morgon. Syster J som läst bokstav no 5 efter ordet Matte, har varit till stor hjälp när min icke helt rappa o för tillfället inte helt mottagliga hjärna inte velat kommunicera med resten av mej. Men skam den som ger sig, jag har bara två frågor till läraren JI idag! I kväll o i morgon blir det att plugga o räkan för hela slanten - kan jämföras med intensivplugg! ;o)

Annars höll jag mitt spinningpass igår...första på ca 1½ månad...jäklar vad kul det var! :o) Var såklart inte helt bekväm när jag satte mej på hojen men jisses vad tiden for i väg. Jag glömde alla krämpor...nästan...och var behagligt sömnig efter ett par timmar - motion ÄR bra!

O har blivit en riktig partykille som blir bjuden på kalas hej vilt! Både lö o sö ska han på partajj. Hmm, många vårbarn som fyller år nu - skoj!

CYA!


Rocktema

...var det ju på Let's Dance igår. Tyckte nog att Elisabeth o Tobias gjort sitt i programmet och att min favoritsnubbe CarlJan skulle får stanna en vecka till! Fast jag gillade ju Elisabeths o Tobias låt, klassikern:

Rock around the clock - Bill Haley


En promenad!

Det är guld värt att ta en promenad då o då! Trots vindar som inte är de skönaste i ansiktet så är det ändå gott att komma ut en sväng.
När jag kom hem möttes jag av ett köksgolv fullt av barnböcker! R o E städar, eller som jag gjorde igår, sorteringsstädar...o nu snackar vi inte liiite böcker!

Igår kollade jag Melodifestivalen o föll genast för de två bidragen som gick vidare direkt till Globen - både Agnes o Malena var superbra! :o)
Idag kollade jag reprisen på Let's Dance. Nog för att det skrivits en del om Laila o Niklas men herregud vad programmet kom att handla om denna romans! Liiiite väl hysteriskt...tyckte ju synd om dom kära tu för tusan!

Idag ska jag hålla mitt första pass på länge o jag känner en viss oro...men men, det löser sig! Var ju på step igår o det känns minsann i vaderna idag. Kanske en lite solning på det??