Män som hatar kvinnor - Stieg Larsson

Såg filmen igår...jag säger bara Lisbeth Salander...
Black magic woman - Santana

Stepträning o storröjning!

I morse när jag vaknade kände jag för att gå på step. Kollade bokningslistan o ja, det fanns gott om plats. Bokade inte mej...OM jag skulle ångra mej. Men det gjorde jag iaf inte utan gick och tränade - kul men jösses vad jag börjar känna mej sliten i kroppen nu.
Det kan ju iofs bero på att jag sorteringsstädat O:s rum. Det kommer nämligen en barnloppis om ca en månad där jag brukar lämna i grejor o denna gången blir det nog lite mer än vanligt att lämna in! :o) Observera att E:s rum fprtfarande inte är sorteringsstädat...ni vill INTE veta hur det rummet ser ut...voine voine!
Annars var jag på bio igår o sedan på krogen o käkade. Allt detta med min stora goding D. :o) Filmen var bra o maten smakade fint! (
www.infernola.se)

Idag verkar det bli lugnt. Ska ev hämta min goa vän som ska ut och svassa i natten. Ska jag inte det tänker jag ta mej ett gott glas vin. Var på Gröna Lyktan i dag och handlade lite smått å gott! :o)

Trevlig lördagsafton på er!

Discotema

Är sugen på ett spinningpass med discotema...denna skulle absolut passa bra där:

Alcazar - Crying at the discoteuqe

Ledig fredag

Idag har hela familjen varit lediga, stora sonen inräknad. Vi stämde träff på badet i La vid 10,30. Trevligt!
Själv lämpade jag av R o småttingarna och körde till mitt jobb som jag är tjänstledig från. Där bad jag helt sonika om tjänstledighet året ut, pang bom så skrev vi ansökan o vips blev det beviljat! Tack för den! 'Nu kan jag istället fokusera på mitt sommarjobb som jag ska på intervju på tisdag - trevligt! Har nog inte sommarjobbat sen jag var 15år! :o)
Har även fått ett par telenr till timanställning - bra...det ska nog fasen lösa sig det här!
Efter badet blev det fika nere i stan - mycket trevligt ställe, Maddes. Besök det om ni kommer till La, billigt o gott!
Hem o lite sysslor gjorda, piffa mej lite, sen till farmor o farfar med barnen o sedan vidare till La för att se Stieg Larsson filmen med D. Ska nog nerom affären o hamstra lite gottor från Karamellkungen...eller Godisprinsen som det nu så käckt heter...!

Ha en ljuvlig fredag!

Så jäkla skön att spela på GH!

Hehe, jag ÄR Jimi Hendrix när jag går ner i källaren, sätter igång Wii, drar på guran och lirar låten på GH - I ROCK! ;o)

Jimi Hendrix - The wind cries Mary


Matteplugg hela dagen!

Idag blir det att plugga igenom ett testhäfte som vi fått inför matteprovet på tisdag.
Jag trodde väl aldrig att jag skulle säga detta men när det lossnar är det faktiskt ganska skoj med de dära x och y!
Det blir att koncentrera sig hela långa dagen, de 6 timmar som barnen är på dagis/skolan.
Måste försöka hålla mej ifrån Fejjan som är en jäkla fälla att fastna i...men en skojig sådan! ;o)

I morgon är vi efterlängtat lediga tillsammans hela gänget, inkl. D. Planerna är Karlslundsbadet under dagen - najs!
Sedan är biljetter bokade till Stieg Larssonfilmen och bord reserverat på rastaurang Inferno - ännu mer najs! :oD

CYA!

Vem vet...?

Nä, vem vet egentligen ens öde? Mannen med Parkinsons idag, patienterna NK24 i Lund och andra avdelningar på Blocket, du o jag, vem som helst...?

God Knows - Mando Diao

Föreläsning i Eslöv idag

Jo, en föreläsning om Parkinsons sjukdom har vi fått idag av ett par där mannen för 16år sedan drabbades av sjukdomen. Frun är ssk på neurologen i Lund o har läst 20p vidare till Parkinson-ssk. En mycket bra och väl genomförd föreläsning som hela tiden var intressant. "Titta nu på Lennart, sa frun nu börjar han bli överrörlig och kan inte kontrollera sina rörelser." Och mannen bara satt där och händerna gjorde nervösa rörelser utan att han kunde styra det...otroligt.

Igår bokade jag biljetter till Stieg Larssonfilmen som har premiär på fredag. D o jag ska se den o sen gå o äta på Inferno. Mommys födelsedagspresent till sin baby. :o) Under dagen planerar hela familjen att åka till badet i La. Jag är ledig o R är jourledig så det kan bi najs!

Nähäpp, nu väntar tvätten på att bli upphängd...den gör det märklig nog inte själv...?

CYA!


Gillar

My Sweet Lord - George Harrison

Min livlina å jag

...ska gå på besök idag. Det känns bra men oron knackar oinbjuden på direkt...ett bakslag i vändningen - skit!
Det här ska bli bra, jag intalar mej...vändingen har skett och jag ska fortsätta i rätt riktning. Känner igen vissa mönster nu, bra, det kunde jag inte urskilja för en vecka sedan.
Pratar med människor, vet att andra känner som jag = You never walk alone! Gott att veta!

Cya!

Fina Mommys födelsedag idag!

Saknar henne jättemycket nu. Det kan snart bli hemåkardax från Cypern nu tycker jag!
Grattis och hoppas din dag blir solig och fin!

I rätt riktning

Det finns inget bättre än när vändningen kommer. För mej kom vändningen i lördags - äntligen!

Det finns inget bättre - Peter Le Marc

Bra dag

Äntligen i skolan igen efter praktik o sportlov. Mjukstart med fika o filmen Ciderhusreglerna under fm och matte med J-I på em. Ha, vi ska ha Ma prov nästa vecka och under genomgången idag var mitt huvud på semester eller iaf verkligen inte närvarande på lektionen! ...jaja, jag har en vecka på mej, ett par lediga dagar, en Ma verkstad i morgonkväll att dra igång Ma verksamheten i knoppen...det blir säkert bra. Blir det inte det, finns det tillfälle att tenta om - det löser sig!

R är besviken efter lönesamtal, ganska juste höjning men orättvis ändå. Det är alltid så trist...många som glider, många som selektivt väljer jobben, många som vill så mycket men inte kommer till syns, chefer som gör det lätt för sig - trist!

Ett intressant brev, öppet till föräldrarna från en föräldragrupp...mycket kritik, kallelse till extra föreningsstämma...ojojoj, vad månde det bliva av detta???


Länkar till en galen blogg

En blogg som skapats av min äldre son D samt hans vän C.
Ta den med en nypa salt...det är tung ungkarlshumor på ganska hög tramsnivå...

www.metrobloggen.se/wordup

Gammal goding

...en av mina gamla favoritgrupper spelades hemma hos kamraten A i Lomma igår. Nostalgiskt!
Duran Duran - Save A Prayer

Underbara egentid!

Finns det något bättre? Att ha egentid, att omge sig av dem man verkligen bara vill, att bara få vara, inga krav, ingen fasad att hålla upp, bara förståelse, lugn och kloka, underbara vänner.
Jag har under det senaste dygnet levt som ovan skrivet...ljuvligt!
Hemma i verkligheten igen...mannen trött - har jobbat 8h med snöskottning 04-12, barnens kusin har ringts in mitt i natta, barnen inne trots ljuligt solsken ute...får nog ta en runda till lekplatsen med dem så de kan rasta av sig lite o få lite syre!
Jag drömmer mej bort ett tag och minns lugnet för ett par timmar sedan...

Idag blir det en tripp till Lomma

Järngänget ska ses på en riktig tjejkväll med Wii o annat skoj. Jag ser verkligen fram emot det.
Jag inhandlade ju Mario Kart igår men eftersom den ena fjärren är knepig var jag tvungen att lämna in den på Elgiganten för lagning. Nu har vi EN fjärr och TVÅ spelsugna barn...tur att man ska fly fältet ikväll. ;o)
Kamraten C har varit med på shoppingutflykten idag...hehehe, hon som äääälskar att shoppa - not! Jag sa lite försynt; Ska vi kolla lite på möbler och hann inte avsluta meningen innan hon snärtade till mej ett tydligt och kort NEJ! Mhm, oki nähä...*S* Underbara vän!

Trevlig lördag!


Kaos

...men det får det vara ibland. Can't help it!

Enya - Watermark




Bilder från stunden i stugan igår












När det inte blev som man tänkt sig...

...då kan man fan bli helt...
Crazy - Seal

El Paradizo visade sig vara El Kaozo!

Vår efterlängtade övernattning strandade...mitt inre pallade inte utan vi vände vackert hemåt efter tinningtryck o fullständig kaos både inombords o runtom.
Det visade sig att vi inte skulle bli ensamma i stugan som vi trott utan att ytterligare en familj skulle lägra där trots kamraten Cs alla möjliga desperata sätt att få dem att stanna därifrån...tänk, inte ens rädslan för magsjuka (vilket var den vassaste lögnen) fick denna pappa med två barn att inse att -Nej, det är nog inte läge att åka dit...
Från vår ankomst hann vi sitta ner ca en timme och sedan ramlade gänget in med buller och bång. Plötsligt kopplades Wii-spel och lugnet försvann som en måsskit i dimman. Där började kaoset. Flera gånger försökte jag verkligen stå ut men tillsist efter att ha ringt min klippa R vid 20,30 var beslutet om att köra hem det enda rätta! I full snöyra körde vi, jag o besvikna barn, hemåt. Det tog en hel timme att köra och snön föll tungt hela tiden.
Väl hemma fick barnen titta på film och R o jag kollade på Benjamin Button, en ljuvlig film. Det bästa av allt - full frid inombords!

Stackars kamraten C...och stackars mej...och stackars E o O...vi såg alla fram emot en lugn och mysig stund tillsammans men ack vad vi bedrog oss...

Liten stor artist

Passa mej bra nu,
Det löser sig - Timbuktu


Idag åker vi till kamraten C och lugnet

! Nu under fm packar jag och barnen bilen och åker till kamraten C och hennes paradis, en stuga utanför Perstorp.
Perstorp tänker ni kanske...jo, dom tillverkar (kanske inte längre...?) den fruktade Perstorpsplattan som fanns i varje 60-70-talshus men som är på återgång igen...retro ni vet. :o) I detta samhälle tillverkas även Perstorpsättika och vi har stämt träff utanför den tillverkaren. Dels för att det ligger längs genomfartsleden och dels för att utanför byggnaden står en ättiksflaska á la gigantum och därför är det en så bra plats att mötas på. Därefter blir det karavankörning till le Paradizo. :o)
Snön faller lätt och har gjort hela kvällen igår + natten så det blir att köra försiktigt, as always.
Filmen Bolt såg vi igår och tja, den var väl som de flesta Disneyhistorier på film...sådär tyckte jag men barnen var helnöjda. Stoooor popcorn och varsin läsk sen var vi redo för film.

Nu ska vi strutta igång dagen här med frukost, packa, handla lite och sen ge oss av mot innerlandet.

Grattis söta Fru Asplund på din födelsedag!



Gillar

Har alltid gillat G'n'R musik, speciellt deras ballader. Bjuder på en här:
Don't cry - Guns 'n' Roses


Ledig med barnen idag

Har precis bokat filmen Bolt till kl 12,45, så det blir lagom med en lång frukost, lite uppfräschning och sedan till HBG.
Fint väder idag igen - underbart! Lite bråk i kroppen...ska fixa sig!
Ser fram emot trevliga dagar, bio idag, kamraten C i morgon, Lomma på lördag - *gillar*

Kram på er

En favorit

Gillar låten så j*a mycket - spelar den ofta på GH! :o)
R.I.P dearest Kurt!

About A Girl - Nirvana


Sportlovet har börjat

Najs att ha sportlov i min ålder! :o) Vi ska ha lite återsamling av klassennu efter praktikperioden och ska ses på en fika om en stund. Barnen kommer att vara på dagis/fritids idag o i morgon, sen lediga resten av veckan. På torsdag planerar vi för övernattning hos kamraten C i hennes stuga utanför Perstorp o på lördag planeras det för en övernattning i Lomma - tjejkväll med Järnis vankas!Ja...det ska nog inte vara omöjligt att slå ihjäl tiden denna veckan heller! *L*
Nähäpp, nu väntar kaffe!

Min älskade

Min klippa, min trygghet, den bäste som alltid står stadigt när frun mår som en kratta...

♥ Kärlek ♥

Righteous Brothers - Unchained Melody


Ännu en ljuvlig vinterdag!

Ahhh, jag brukar inte vara den som gillar vintertid men nu måste jag säga att det enda jag vill just nu är uuuuut i det vackra vädret. Vi har väl ca -5 grader och solen lyser skarpt från en blå himmel, snön ligger fortfarande lite här o där. Jag ver precis varför jag inte gillar vintern. Den brukar ju liksom inte alls se ut som idag här i skåne. Nä, då är det för det mesta grått, regn och blåst. Juldagarna var grönare än en dag i maj och minst lika varmt...nästan. Trist! Då gäller det verkligen att ta vara på dagar som denna och njuta.
E leker med kompisar o O ska på kalas. Under tiden passar R o jag på att ta med oss odjuret Oz på en härlig skogspromenad.
I kväll väntar kalas för svågern N - najs!
Å sen ska väl Måns Z gå vidare som klar vinnare i kvällen deltävling??

CYA!

Alling äger Let's Dance


...och vilket låtval sen...superbt!

I put a spell on you

 


Fredag fredag

Bästa dagen i veckan - vi myser här hemma med god mat, bra TV, småsnask, brasa och tända ljus.
Idag ska vi ut och åka pulka i -9 gradig kyla tillsammans med syster J och söta systerbarnen. Det blir bestämt en termos varm dryck med till backen - jag gissar på att oboy röstas fram!  :o)

Som dom säger i filmen - Thank God It's Friday!


Mysdag med kamraten C idag!

Idag har jag och kamraten C varit i La och fikat. Vi är varandras kuratorer och kloka stöd - det är guld värt! En liten shoppingtur hann vi oxå med...och ja, jag köpte duscholja till O! ;o)
Vi bestämde att jag o barnen kommer till Cs stuga om en vecka när det är sportlov och stannar över natten. Det ska bli underbart - jag längtar så!

That's What Friends Are For - Dionne Warwick & Friends

Min stora påg fyller 22år idag!

Congrats baby!
Inte fick man någon chans att träffa honom på sin dag...skulle till Kph idag. :o/
Det roliga med denna dagen år 2009, är att cykeln är densamma som när D föddes, alltså torsdagen den 12/2 1987 - dagen innan fredagen den 13:e!
D är född kl 03.28, vägde 4080g och var 53cm lång och är född i stjärntecknet vattumannen.

♥ Puss på dej hjärtat - Mommy loves U! ♥


Musik idag

Idag väljer jag ett band som har en funkigt härlig stil som jag gillar skarpt!
Dessutom sjunger dom om Kalifornien som säkert är varmt och gott nu!

Red Hot Chili Peppers - Californiacation

Snöööö!

OMG - detta hör inte till vanligheterna i Skåne kan jag förtella er som inte bor här på de sydligare breddgraderna! I går runt 16 tiden började det så lätt att snöa för att fortsätta hela natten och ännu i denna skrivande stund faller flingorna vackert utanför mitt fönster. Jag gillar det, barnen gillar det, det enda som inte är riktigt som det borde är att R inte har jour...? Märkligt...varje gång det varnas för snökaos står det skrivet i alamnacken att R har jour men icke denna gång?? Det borde innebär att vädret ska hålla i sig till nästa vecka då han går på jouren på torsdag...jo, det kan vi nog kallt räkna med! *L*
Idag bär det av till föräldrahemmet för uppläggning av Ds jeans på mommys symaskin. Min har fått tillfälligt flipp och jag törnar när saker inte funkar som de ska!
Vidare ska vi sedan fika i La. D fyller 22 år i morgon...min lilla bebis...195cm lång...my god, var tog tiden vägen???

Tjena!

Ojojoj..

Nu fick man inte visa klippet med af Ugglas låt för SVT - sorry!
Istället bjuder jag på en otroligt begåvad lady med alldeles för tunga problem...en fantastisk röst och känsla för musik. Jag hoppas hon repar sig från sina beroende så att vi får njuta av hennes musik i många år till!

Valerie - Amy Winehouse


Dagens låt

Är ju som sagt inget fan av Meliodifestivalen men kan inte låta bli att gilla denna skarpt - kanske inte precis Meliodifestivalstuk på den - antagligen därför jag gillar den!

Snälla, snälla - Caroline af Ugglas

Sista praktikdagen idag

Kan inte låta bli att tycka att det är ganska skönt att peioden är över. Det har varit intressant men fan så tufft! Sjukhusmiljö är ingen spännande miljö precis även om avdelningen jag är på är totalrenoverad o fräsch.
Funderar på vad jag kommer att jobba med framöver...sjukhus, njäe det vet jag inte. Jag tror typ LSS eller ngt liknande kan passa mej bättre faktiskt.

Det varnas för snökaos här i Skåne under dagen. Det känns att det är något på gång i luften. Ibland kan man liksom bara känna det på sig, inte sant? Får hoppas att det inte kommer för mycket snö innan jag ska iväg till o från Lund idag.

Nu tänkte jag baka lite muffins och bjuda personalen på ikväll! :o)

Tjena!

Jag har blivit utmanad

Bloggaren skriver 8 ovanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 ovanor. I slutet av inlägget skriver du minst 8 personer som du utmanar.

1. Jag snoozar alltid på morgonen
2. Jag hamnar ofta framför datorn när jag är på väg till något annat
3. Jag kastar ofta saker i vasken istället för i slasken...till min mans stora förtret.
4. Jag fyller ofta sophinken till bristningsgränsen innan jag tämmer den.
5. När jag är och handlar själv köper jag nästan alltid en påse Ahlgrens bilar och trycker i mej inom et par minuter
6. Jag är helt såld på Karamellkungen
7. Jag lägger in smörkniven tillsammans med smörpaketet i kylen.
8. Jag har blivit medlem på Facebook och det har gjort mej beroende! :o/

UTM
ANADE:

Annelie J
Linda A
Camilla A
Mia
Mika
Anna
Sofie
Catharina


Dagens låt

Sugen på att gå på konsert för att se ett av favoritbanden Coldplay, Sthlm 22/8.
Bjuder på en av jordens bästa låtar:

Fix You - Coldplay




Går mot slutet av praktiken nu

Jag började räkna på mina timmar igår och insåg att jag kommer att ha alla praktiktimmar (120h) klara när morgondagens praktik är klar - det känns faktiskt skönt! Det har varit en otroligt lärorik tid men samtidigt har det varit en påfrestande period helt psykiskt eftersom jag inte mått bra inombords pga olika öden på avdelningen. Jag har nog kommit för nära sjukdomarna och inte kunnat sortera bort det jobbiga utan det har hängt kvar hos mej.
När jag har Har pratat med min handledare och de är så förstående vilket är skönt. Efter det har det funkat bättre och bättre men ändå är det en del ångest och oro kvar i mej...jobbigt!
När denna veckan är slut har vi sportlov, gott - en hel veckas ledighet! :o)


Tjena!

Lördagslåten

Eftersom det är Melodifestival ikväll bjuder jag på låten som jag tycker är en av de bästa schlagerlåtarna...och dom är inte många...är ingen fan av denna typ av musik!

Never let it go - Afro-Dite


Huga!

I morse kl 06 var det ingen hit att köra bil till Lund kan jag berätta! Det var så dimmigt och disigt så det kändes som att köra i mjölk...helljuset på = kritvitt, halvljuset på = såg bara ett par meter framför mej...som pest eller kolera alltså.
Annars har dagen varit bra, trodde det skulle vara full beläggning idag eftersom det blev en flytt i torsdags men det var många hemgångar och vi hann tom baka en smarrig äppelkaka till middagsfikat! Då är det bra! :o)
Idag har jag och käcka göteborgskan S jobbat ihop. Hon är en go en, bott här nere i ca 3 veckor och pladdrar på som bara den på denna goa dialekt. Man blir ju bara så uppåt! :o)

Ikväll ska E på pyjamasparty hos kompisen E från kl 17-20. I morgon har R ett hett kalasschema att följa, E på kalas 10,30-12,30 i hemtrakterna och O på kalas 14-16,30 på Busfabriken i HBG...det blir att fara o flänga. Gött att jobba då...;o)

Såg att det var Melodifestival ikväll. Får kanske slöa på det lite. R lagar älgfärsbiff så det slamrar och slår i hela huset. *L* Ska bli spännande att smaka.

Najs lördag på er!

Till min fiiina familj!

You are the sunshine of my life- Stevie Wonder



Förra terminen

Vi hade en härlig lärare från GBG i en av kurserna som startade måndag morgon kl 8,20. Det var stressigt att komma i tid, hade man fått med allt som ungarna skulle ha på dagis, summering av helgen roterade runt i skallen på en.
Så snart vi entrade klassrummet och satte oss på plats satte läraren K på en cd, dämpade belysningen och bad oss blunda och landa från allt som kunde tänkas störa. Bara andas, lyssna till musiken och koppla bort yttervärlden och gå in i sitt inre, finna ron att starta upp veckan på ett behagligt sätt.
Detta är nog den klokaste start jag någonsin haft på mina veckor!
Musiken hon spelade var från en skiva med akustisk gitarr och första spåret var:

♥ Love theme from Romeo and Juliet ♥

Jag bjuder er denna här och nu, fast med violin - lika underbar ändå!

Blunda, andas djupt och njut!

Lång dag idag

Startade 05,15 i morse och var hemma 16,15 - lååång dag! Men lärorik dag därför att jag har lyssnat på mej själv och berättat mina känslor, därför blev dagen bra! En stor glädje på jobbet kom vid 14-tiden, härligt att se!
Något annat som berört mej idag nämns i Dagens Låt - fast tvärtom...lite klurigt men det får det allt vara! Skruttis!!

Iris - Goo Goo Dolls


Dagens låt

Kom att tänka på hur lätt matten hade varit om jag kunde läsa lärarens tankar när han förklarar och löser saker som för mej verkar vara rena rama grekiskan!!!
Därför kommer här:

Read my mind - The Killers


Dubbelmatte idag

Eftersom jag har praktik i 4v nu missar jag en del i matten som ligger på må o ti. Denna veckan är jag ledig de dagarna och passar på att gå på lektion. Eftersom jag missar nästa veckas lektioner passar jag även på att gå på kvällsmatten 17,30-19,30. Vad gör man inte för sin matte! :o)
Jag tänker inte skryta om att jag är något snille men när man väl får kläm på saker och ting så är det ganska kul att det flyter på och facit stämmer! Dessutom är ju läraren den bästa så det vore ju f*n om det inte skulle gå vägen i den kursen!
Så här ser vår formel ut som vi räknar efter idag:
y = kx + m
Den som vet vd den formeln står för är ett geni tycker jag! Kom igen nu...visa era färdigheter i matte! ;o)

Tjena!


Kära vänner


När din partner gör någonting som gör dig arg, starta då inget bråk.

Räkna till 10, behåll lugnet och efter att han har gått o lagt sig så sätt fast hans morgontofflor med superlim i golvet.






Fika med syster och lille L

Idag har det varit en blåsig och ruggig dag i nv skåne. Syster J kom med god fika och liten L i vagnen. Goe pågen. han har lyckats med konststycket att få sex tänder på en vecka!!! Adda till att han varit precis som vanligt, go och glad - Magic! Mina barn har inte varit kinkiga när de skulle ha tänder men innehållet i blöjorna har inte varit att skoja med om man säger så...

Dagens låt heter såklart SISTER - Lenny Kravitz