Veckans höjdpunkt...

..förutom vår fina hus är att jag fick MVG på mitt svenska B prov! Så jäkla nöjd jag är med det resultatet! Ahhhh, jag kommer att njuta av det lääänge. Det var det  som jag och kamraten C slet inför här i mitt kök med bubbelvatten, kaffe och fnitter = MVG-medicin! ;o)

Natti från supermalliga mej! :o)

En sak till...vi är husägare!!!

Kontraktet är skrivet i kväll och om en vecka är det vårt hus som är till salu! :o) Tjoho!


Min spänningsroman

Läs, begrunda och kommentera gärna!

Caroline Wiman

Svenska B

Spänningsnovell

Parken


Hennes klackar slog taktfast mot kullerstenen.

Hans steg var ljudlösa, på behörigt avstånd.

Hon funderade på taxi men insåg att kön till en bil var hopplöst lång. Hon var för trött, ville bara hem. Det fick bli att gå hem istället. Det var okej, natten var ljummen som en sommarnatt är i början av augusti. Det kunde vara ganska skönt ändå med en promenad efter krogbesöket.

Han var tacksam för taxikön. Nu kunde han koncentrera sig på henne. Det var hon som han hade utsett, hon med dom slampiga stövlarna och den korta kjolen. Det var hon som var den perfekta att vräka allt sitt våld över, utnyttja för att sedan kasta åt sidan och gå vidare.

Hon rös, trots den ljumna natten, tänkte att hon alltid hade för lite på sig när det var dags att åka hem. Hon borde ha haft en kappa, men det var för drygt att dra på när kvällen var het. Hon rös till igen och skyndade på sin gång. Hennes hjärta slog till, var hon ensam på väg mot gatans slut? Gick det någon efter henne, eller inbillade hon sig bara? Hon sneglade försiktigt bakåt. En man gick ungefär femtio meter bakom henne. Hon kunde inte se hur han såg ut. Det var inte bara dom två på gatan, natten var full av festfolk, fast det var en sak som skiljde dom år, det var bara hon och han som gick åt detta håll. Ingen annan, bara dom två gick på det hållet och det med femtio meter som avstånd.

Äh, hon inbillade sig säkert, tänkte hon och tog tag om sin väska med ett fastare tag och gick vidare mot parken. Hon bodde på andra sidan av parken och skulle vara hemma på tio minuter, i vanliga fall…Men inte denna natt, denna natt skulle det ta betydligt längre tid för henne att komma hem.

Han förstod att hon gick emot parken. Bra, tänkte han, ett perfekt ställe att lurpassa  och genskjuta henne. Ingen som såg och ingen som märkte av det han jagade, alldeles utmärkt. Bravo, flicka lilla, bravo, viskade han ljudlöst. Hon hade vänt sig om där på gågatan, hade hon sett honom? Kände hon sig iakttagen? Han ville överraska henne totalt och inte visa sig innan dess, han ville inte bli sedd. Han skulle visa henne hur det gick för slampor som nekade honom en sista dans på krogen, slampor som eggade upp män med sin utmanande klädsel. Dom fick skylla sig själv att männen inte kunde kontrollera sina lustar när dom klädde sig som villiga horor.

Hon sneddade över gatan och var på väg in i parken. Den asfalterade huvudingången var upplyst och ledde ett par hundra meter genom parken till hennes gata. Hon tittade diskret snett över axeln för att se om han fortfarande fanns bakom henne. Hon kunde inte se någon, hade han vikit av? Nej, där var han ju, strax intill en husgavel, som om han ville dölja sig för att inte synas för mycket. Hon tvekade, skulle hon gå in i parken? Vad hade hon för val? Rädslan steg i kroppen, blodet började rusa. Hon tog ett djupt andetag och började gå in i parken med bestämda steg. Så snart hon tagit de första stegen tog hon fram sin mobiltelefon. Det här klarade hon inte utan stöd, hon kände sig hotad, hon behövde någon som var trygg, hon var vettskrämd och ville bara hem, hem till tryggheten bakom sin låsta dörr. Hon slog 112 med darrande fingrar. Operatören svarade på andra sidan linjen och hon berättade snabbt att hon kände sig förföljd och att hon hade känt det ända sedan hon lämnade Grands nattklubb. Operatören undrade om hon kunde se förföljaren. Hon tittade sig hastigt omkring, jo, han fanns där bakom henne. Hon kände sig panikslagen och liten, hennes hjärta slog snabb och hårt. Hon kunde knappt andas. Operatören som var hennes enda trygghet, pratade lugnande med henne och hon kände sig något modigare. Hon vågade knappast andas. Hon sneglade försiktigt bakåt. Hon var så rädd att hennes knogar vitnade av det kramaktiga grepp hon höll om sin mobiltelefon. Han var borta, hon kunde inte se honom. Hennes blick for stressat omkring, var fanns han? Hade han vänt om, tagit en annan väg?, Skulle han hem till sitt hem? Var tog han vägen? Hon berättade för operatören att hon inte kunde se honom längre men att hon fortfarande var livrädd. Hon var precis halvvägs genom parken nu.

Han såg hur hon rotade i sin väska i samma stund som hon klev in i parken. Fanns det något av betydelse i väskan? Skit samma, det var inte pengar hon ville åt, det var hon, slampan han skulle ha. Hon skulle ge fan i att springa omkring på stan som en hora och locka män med sina välsvarvade ben och sin korta horaktiga kjol som knappt dolde den fasta, runda stjärten. Hon skulle få sitt straff för sitt utmanande, hon skulle få det av honom. Snart, flicka lilla, alldeles snart, vid rätt tillfälle, alldeles snart skulle hon vara i hans klor. Han tog ett par steg in i parken. Hon var väl en sådär femtio meter framför henne. Han kunde se att hon pratade i telefon. Ha, hon trodde kanske att hon kunde skrämma honom. Vänta bara, lilla horan, snart, mycket snart är du min ägodel för en stund. Du ska inte göra motstånd, du ska skrämmas och låta mej göra vad jag vill innan jag släpper dej, om jag släpper dej. Han följde hennes minsta rörelse, han kunde inte höra vad hon sa i telefon, han hörde bara på avstånd hennes röst och hennes klackar som smattrade mot asfalten. Han tog ett par snabba steg in bland buskagen. Han smög där parallellt med henne och iakttog henne. Hon stirrade runt som om hon letade efter honom. När hon stod där stilla och stirrade omkring sig passade han på att gå ett par meter till så att han nådde ett par meter framför henne. Han tog ett par steg ut på den asfalterade gången. Hennes ryggtavla var rakt framför honom nu. Han log och tog ett par steg åt sidan för att skymma sig..

-Han är inte bakom mej längre, sade hon snabbt, halvt i panik till operatören. Han är borta, jag ser honom inte längre. Hon skälvde och rösten bar henne knappt. Gråten var inte långt borta nu. Var fan blev han av? Vek han ut ur parken? Hon började gå igen, först med tvekande steg, sedan raskare och raskare. Hon hade fortfarande kontakt med operatören som talde lugnt och sakligt med henne och det kände något tryggare för en stund.

Plötsligt går han framför henne. Varifrån han kom hann hon aldrig se, han bara dök upp! Hon kände olusten och paniken sprida sig i kroppen. –Han är här! Han är här NU, vrålade hon i sin telefon!

Han tog ett hårt tag om hennes hår och slet henne bakåt in mot buskaget. Hon skrek, vettskrämd! Hennes telefon slets ur handen på henne och landade på marken. Hon kunde höra operatören ropa hennes namn. Han hade henne i ett fast grepp nu. Hon skrek för sitt liv hela tiden, ett gällt vrål som borde höras i hela stan! Hon slog, viftade med armarna, sparkade efter honom, men han var för stark, han övermannade henne utan problem. Han höll ett stadigt grepp om hennes strupe, samtidigt som han höll fast hennes armar. Hon hade inte en chans att komma loss. Hon kunde knappt andas, hon ville skrika ännu högre men luften i hennes lungor räckte inte till, hans grepp om hennes hals kvävde hennes försök till skri. Paniken steg i henne, vad fan skulle hända nu!

Hans ögon glödde av hat. Trots att de var så mörka, nästan svarta brann det som en eld i dom när han stirrade på henne. Det var en kall blick, fast att blicken brann.

-Såja, din lilla hora, ta det nu jävligt lugnt. Det är inte lönt att du skriker, ingen kommer att höra dej din subba, flinade han hånfullt mot henne.

-Vad vill du, snyftade hon fram. Vad vill du mej, halvskrek hon.

-Du ska bara vara jävligt tyst och göra precis som jag säger, fattar du? Fattar du, väste han en gång till. Han röst var upphetsad och stressad.

-Ja, jag fattar…jag fattar, viskade hon gråtande.

Han drog henne ytterligare en bit in bland buskarna. Det gick så fort. Hon snubblade och ramlade omkull.

-Res på dej, din jävla hora, sa han hotfullt och tog tag om hennes hår och drog upp henne. Det gjorde så förbannat ont, hon var övertygad om att han slet av hennes hår i det ögonblicket.


Fy fan…fan, fan, fan, skulle hon bli en av dom, dom som blev våldtagna. Nej, nej skrek hon inombords. Du måste kämpa, du måste göra allt för att rädda dej, du måste slåss för ditt liv! Det var som en inre röst sa åt henne att kämpa, att inte lägga sig, att stå emot!

Hade han vapen? Kunde han slå ihjäl henne? Hennes hjärna slutade att fungera, den lades på is, det var bara kaos, kaos. Alla tankar for omkring i hennes huvud. Mamma, pappa, hennes katt…vad gjorde dom i denna stund? Hon började gråta. Varför, varför just jag, snyftade hon. Allt verkade hopplöst, hon ville ge upp. Det var i det ögonblicket som den inre rösten blev allt starkare. Hon började klarna till. Hennes blick for åt sidan. Där bredvid henne såg hon sin mobil. Hon sträckte snabbt ut sin hand och fick tag om luren. I en blixtsnabb rörelse kom hon åt den gröna knappen som öppnade hennes linje till operatören igen. Dom fick kontakt igen och operatören kunde höra hennes vettskrämda och flämtade röst

Han fick upp henne på fötter igen, mobilen for i marken igen där den nu låg som en högtalare för operatören som kunde höra tumultet som utspelade sig i stadsparken. Han slängde ner henne i en dunge, hårt och hänsynslöst. Han började slita i hennes kläder. Hon skrek i hysteri, livrädd över vad som var på gång att hända. Hon kände hans främmande händer över hela hennes kropp, på hennes bröst, mage, ben och hennes mest intima delar. Hans hand låg som en tyngd över hennes mun, hon hade inte en chans att bli hörd. Hennes skrik kvävdes av den tätande handen över hennes mun. Hon sparkade och slogs för livet nu! Men hans grepp var stenhårt. Hennes kjol drogs upp och hon kunde i panik se hur han knäppte upp sina byxor.

-Nej, neeeej, vrålade hon bakom hans hand! Hon lyckades bita honom i den tätande handen i ett försök att komma loss. Han blixtrade till och hon fick ett hårt knytnävsslag rakt över munnen. Det svartnade för hennes ögon och hon domnade bort för en stund. Hon såg stjärnor när hon vaknade till efter någon sekund. Hon snyftade och kände blodsmak i sin mun, hennes läpp hade spruckit.

Han var över henne nu med hela sin tyngd. Hans flämtande, upphetsade andning ångade mot hennes hals. Hennes kropp ömmade, hon var paralyserad, kunde inte rör en millimeter av sin kropp längre. Hon hade gett upp.

-Låt honom göra det han vill, tänkte hon omtumlat. Det är ingen menig att kämpa emot längre. Låt mej bara leva, för Guds skull. Hon blundade och föll in i någon slags dvala.

Plötsligt försvann tyngden från henne med ett ryck! Hon hörde röster omkring sig. Hennes hjärna arbetade långsamt nu. Vad var det som hände? Någon tog i henne varsamt och kallade henne vid namn. Hennes ögonlock var tunga men hon kämpade för att öppna dem. Försiktigt kisade hon och såg sig omkring.

Han låg på mage på marken bredvid henne. Tre polismän höll fast honom och satte handfängsel på honom. Han låg där med byxorna vid anklarna.

Hon klarade inte av att se honom, han som hade tagit hennes frihet ifrån henne. Hon vände sitt värkande huvud åt andra hållet och kräktes. En polis tog hand om henne på ett varsamt och emotionellt sätt. Hon ulkade och grät hejdlöst.

Hjälpen hade kommit, hennes samtal till 112 blev hennes räddning. Det bästa av allt var att i parken fanns det övervakningskameror, så operatören kunde följa henne på bild, samtidigt som dom pratade på telefon. Dessutom fastnade mannen på bildbanden och trots att han nekade till brott identifieras.

Hon var blåslagen, chockad, skrämd, men vid liv! Hon levde tack vare sin kloka handling, att slå 112.

Mannen dömdes till tre års fängelse för våldtäktsförsök.



Novellen är baserad på en sann händelse i Helsingborgs Stadspark.



Var och hyrde smoking till D igår

Guuud vad fin han blev! *Mallig mamma* Lång (193cm) och smal är han och kunde verkligen bära upp smokingen! Det är inte så lätt alla gånger att vara lång...kavajen fick läggas ner 2 cm i ärmarna, trots att det var den längsta storleken dom hade. Mmmm, så är det...1000:- för rubbet med skor och allt, bra pris tycker jag. Då är försäkring och tvätt inkluderat. Juste!
Det var riktigt mysigt att gå på stan i går, bara jag och D. Kullagatan i HBG är supermysig! Vi fikade, skrattade, shoppade och hade det trevligt, min goa unge! :o)

Hemma och vabar med E

Lilla tösabiten är alldeles röd i sitt ena öga och det är klart irriterat och lite svullet. Annars är det inget fel på henne, men det är dagis som inte vill att man ska gå dit pga smittrisken. E skrek i högan sky i morse när jag sa att det inte blev dagis idag. -Jamen min GYMPA mamma!!! Vi går ju på barngympa om torsdagar och ungarna bara älskar det. Vi går dit i allafall i eftermiddag, barnen är ju inte uppe i ansiktet på varandra där som på dagis. O fick beröm sist av ledaren. Hon tyckte att han var SÅ duktig! Jo, visst...jag skulle mer vilja säga orädd! Han kastar sig handlöst rakt ut från plintar och andra hinder, klättrar i ribbstolar och springer, springer, springer. Han är verkligen rolig att iaktta!

Ja, jag har två prov nästa vecka, historia och matte. Funderar på att skuta ett av dem till efter påsklovet, det är två tunga ämnen även om historian ligger mej bra mycket varmare om hjärtat än matten, så är det ett tufft avsnitt med olika ismer, franska revolutionen, industrialiseringen osv. Matten ska vi inte tala om bara...usch, jag skulle behöva ha ensamrätt på läraren J-I under hela lektionen. Jag KAN, det är inte det...men jag SER inte logiska saker i uppgifterna, utan har för bråttom för att upptäcka dem?? Ja...jag är glad att vi är igenom halva terminen iaf! :oP
Tänk att till sommaren ska vi inte gå kvar på skolan...jag kommer att sakna den, verkligen! Min söta kamrat C som jag funnit mitt i livet, mina goa lärare som är SÅ kunniga och närheten att kunna gå till skolan, ingen pendling. Ja, jag får ta vara på den tiden som är nu och njuta av den.

Mäklaren har inte hört av sig än, så vi vet inte mer om husaffären just nu, mer än att vi fortfarande har högsta bud. Vi har förberett vår kompis H som är målare på att fixa till stillastående målningsprojekt inför visning av vårt hus. Funderar på att flyttstyla lite här. Har köpt lite nya gardiner och lampor, bort med foto på familjen, ljus och blommor, rent och avskalat - det verkar sälja...får höra om jag kan låna lite möbler och inredningsdetaljer av mina nära runt om för att snygga till och göra huset mer intressant. :o) Tack för det MR Timnell, justa tips! ;o)

Ska renskriva min spänningsnovell och skicka till fröken E idag. Jag kommer ev att lägga in den här för att se vad ni tycker! Kommentera gärna!

SeeYa!
Hugs to you all!

Long time, no blogg!

Heeeej folket!
Ja, sorry att jag inte skrivit på ett tag, men här är det FULLT UPP!! Hinner knappt med mej själv...:oP
En skojjig sak som hänt under veckans gång är denna:
Vi är med hus!!! :-O *gulp* Jo, det är så...vi har högsta bud på ett hus som vi tittade på i torsdags. Ett enplans med  källare och viktigast: En STOOOOR tvättstuga! Annat är den på 4 kvm i detta hus!
Kolla gärna på
www.hemnet.se sök på Svalöv och Videgatan 6 och voila - där har ni det! Något lite i dealen återstår, men förhoppningsvis blir det vårt inom kort! :o) Uhhh, scary...nu ska vårt säljas och folk ska springa o glo i alla vrår på visningar...:o/ Men det är skit man får ta!

Annars rullar det på, MVG på mitt religionsprov - tack för det läraren L som håller "privatlektioner" med mej och några få till! :o)
Noveller, debattartiklar, redovisningar och annat ska vara klart tills i morgon och ovanpå allt verkar det som om E har fått ögoninflammation = jag måste vara hemma i morgon! Absolut förbjudet att gå på dagis med ögoninflammation. R är jourledig på fredag, så då kan jag gå istället, bra!

Kommer att få tillbaka på skatten i år igen, very najjs - 3 ggr mer än R. Hehehe, jag nån ska ju dra in stålarna! ;o)

Kamraten C och jag är fanimej A-studenter! I egenskap av elevrådet satt vi i tisdags nere i vårt uppehållsrum och sydde gardiner, häftade snygga saker att hänga på väggen, häftade dekorativt tyg på trista bokhyllebaksidor, fnissade och somliga mätte visst fel oxå...*no names*  ;o) Kommer inte VI att bli uppskattade på Komvux, vete tusan vem som blir det!
Vi har ju ordnat med en invigning av vårt uppehållsrum oxå. Jojo, den 18/4 blir det ärtsoppa och punsch i källaren! Är lite orolig för kamreten C. Hon har så nervös mage...läs hennes blogg www.quarter65.blogg.se där hon bla skriver om sin bantning med konstig mat så att hennes mage lät som en centrifug och hon uppfann ett fisdämpartrick! Väl värt att läsa! Hahahaha!

Jahapp, vad mer??? Jo, jag är äntligen igång med min träning igen - thank GOD! Så skönt att köra på som vanligt utan att behöva leja ut pass, för att dagsformen på förkylningen är usel. Har nästäppa kvar lite till o från, men inget som stör!

Ja, mina vänner och även ni andra, det var en kort summering av min vecka. Jag ska inte slarva så här många dagar med min blogg fler gånger! *promise*

Over and out!
Howdy!

Äntligen var det över!

Huuu, svenskprovet som vi alla bävat för skrevs idag kl 14-17. För egen del gick jag vid 15,45, hade inte mer att tillföra, var urlakad på all information jag sugit in under den senaste veckan vad det gäller litteraturhistoria. Min rara kamrat C kom ner till mej vid 12-tiden för en sista genomgång innan det var dax. Vad ledde det till tror ni...ja, fika, ostfrossa, kaffedrickande, kolla auktioner på Tradera, lyssna på fjantig musik och tillsist när klockan var 13,25 började kamraten C klä på sig...öhh? Det tar 3 minuter till skolan, vad ska du? Åhhh, hjälp, åhhh, vad tänker jag på, sa hon! Hahaha, hon var verkligen skärrad inför provet, lite i stil med den gången hon skrev matteprov...vilken syn - jag har aldrig skådat en sådan blick på min vän som då! Ögonen var som pizzatallrikar (okej, lätt överdrivet, men VÄLDIGT stora!) Idag var dom bara som assietter...lite lugnare denna gången alltså. ;o)
Strax innan ingången till skolan fick vi ett nervöst skrattanfall så att tårarna kom i ögonvrån och jag blev för en stund tveksam på om min kunskap försvann där...men när jag fick provet såg jag att det var lugnt. Jag skrev som en dåre...allt jag kunde komma på plitades ner i 1h o 45 minuter, snacka om skrivkramp! :oP Kändes jättebra när jag gick ut från salen! Dessutom drog jag en STOOOOR lättnadens suck, äntligen var det gjort - provet som hängt över mej den senaste veckan - så JÄÄÄÄÄÄÄKLA skönt!

Har haft pass för full stryka idag! Vi körde så det blev imma på speglarna - WOW, då är det blod, svett och tårar som gäller! :o) Funderar på att ha ett pass för Q-gänget när det blir min tur att ha träff...undrar om intresse finns?? Ni är ju ett par stycken som läser här - hade det varit kul eller blir jag totalt nerröstad?? ;o)

Nu ska jag NJUUUTA av att inte plugga som en iddi i kväll!

Over and out!


Summan av samstudier...

Idag har jag och kamraten C samstuderat inför det stundade svenskprovet i morgon. Mymymy, det är den tunga, tunga litteraturen vi ska igenom...
Vi fick kompletterat varandras uppgifter rätt bra, men mest bestod stunden av skratt, kaffe, fika, bubblevatten, skratt, gossip, mer skratt, beklagan, nya upptäckter, gapskratt, toabesök och ännu mer gapskratt.
Dessutom lovade vi varandra att hamna på samma ålderdomshem så att vi kunde sitta och minnas och beklaga oss över vår svensklärares hemska instuderingsfrågor! ;o)
Ja, jag vet inte hur det kommer att gå i morgon, men en sak är biff - jag kommer att vara SÅ lättad när provet är färdigskrivet! Det har verkligen varit en tung inlärningsperiod!
Lite paus nu, ska vara mamma och fru ett par timmar, sedan är det dax att krypa upp i hörnan och plugga vidare.

Wish me luck!

Howdy!

Hmmm...undrar...

Tandtrollet var på historian i morse, men inte på matten strax därefter...hmmm, hon hade kanske tandvärk? Eller magknip efter snabbfrukosten som idag kanske bestod av tjekschckela å kocka kåla?! ;o)
Ja, inte för att jag saknade hennes stånk och stön bakom ryggen, utan mest bara att jag reflekterade över att hon inte var där...

Tjena!

Shit Pomfritt!

Fröken E i svenska B kan ju verkligen det där med att sätta press på en...holy smock med grejor att lära in inför provet på onsdag! Jag tror jag svimmar...tack och lov gillar jag ju detta ämne ändå, tänk om man som The Brazil Man i kursen inte var ett dugg intresserad och läste på typ på morgonen innan man skrev prov, för att sen inte fatta att man inte fick mer än G på provet. Det värsta är att man har ju bara ett litet huvud och det behövs saneras ut lite ur det! Ja, en invetering helt enkelt! Ut med gammalt som inte fyller någon funktion och in med Medea, Hamlet, Kung Oidipus och Appllons dygder! Ha! Tänk om det var så enkelt! Vilken fröjd!
Tänk om huvudet växte mer och mer för hur mycket kunskap man hade - ha, vilken SYN! Jag vet i allafall minst 2 av våra lärare som hade fått ha en skottkärra till sina huvud! Fröken E och läraren L, no doubt about it! :o) Vikarierande engelska fröken hade sett ut som ett knappnålshuvud - that's it! *fnyser*
På tal om det eländet, så kom det ett stort A4 kuvert i brevlådan idag. En hackig, sirlig handstil var mitt namn o adress skrivet i. Öppnade...jo då, inlämningsuppgifterna från ett par månader tillbaka var nu rättade och kommenterade + en post-it lapp "med hälsning A-S S" Ha, vilken fegis! Jag har ju stött på henne flera gånger på skolan och då kunde hon ju lämnat över dom där! Nä, hon varken ser eller hör mej eller kamraten C längre! Ja ja...whatever, jag behöver min energi på annat än den damen!

Jaha, nu har jag pausat länge nog...gäspar och tar med mej Levade Litteratur o Levande Texter till kojs!

Natti folket!
Sweet dreams!


Upptagen kvinna!

Heeeeeej folket!
Sorry att jag inte skrivit en rad på hela helgen, har varit superbissy nästa varenda en minut av helgen!
I fredags höll jag pass kl 17,30 --->hem---->kolla nya underhållningen på tv4 samtidigt som jag åt middag och drack vin--->kollade vidare på Adam Alsings 100%, sådär kul...han får jobba på att tvätta bort den där sliskiga Big Brother stämpeln innan jag är road av att se honom i rutan...--->ZZZZZZZZZ på soffan!--->01,34 vaknar svettig på soffan, släcker ner och går upp och fortsätter min beautysleep.
Lördag, O min rara son kommer tassande strax innan kl 06...daaaa naaaaaeeeee = gå ner. Okki, upp igen då, ner och ger godingen en butelj med fullkornsvälling, söta E kommer strax därefter och får sin flarra. E kollar på Lattjo Lajban på morgonkvisten, O vill ha gogooo = yoghurt. Visst, jag vill ha kaffe och läsa tidningen. Servar mina barn, kokar kaffe, äter frulle och läser min tidning. R kommer snart upp och liknar en förskrämd igelkott i frissan ;o)
In i duschen och ut igen, fön, fön, smink,smink, tandborstning och in i bilen--->utvecklingskonferans med klubben, vad är vi bra på, vad kan vi utveckla till det bättre osv. Mycket intressant och givande, grupparbete, snack och lunch på Dannys med fläskniosette, potatis och b-sås...en redit smöööörig och go en! Muuuums! Tillbaka till folkets hus och vidare snack, sammansättning, lyssna på konsult - aha-känsla, konferansen slut kl 16. Vidare mingel och ut och äta på kvällen, men inte jag. Representera familjen på kalas hemma i Svalöv. R på konsert i Lund - Thåström, ville med, ingen barnvakt + konferasen + kalas...barnen och jag på kalas kl 17, god mat och trevlig stämning. Skyndar hem med trötta barn lagom till melodifestivalen. E somnar på soffan, O i sin säng. Jag somnar på soffan och hör R någongång sedan vid 12?
Söndag...O uppe med tuppen i vanlig ordning, strax efter 6! *gääääspar* Läser tidningen, käkar frulle, dricker mycket vatten. R supernöjd med konsterten, har sett Thåström många gånger, detta var hans lugnaste konsert på länge, mycket akustiskt...fasen, jag ville ju oxå med, gillar Thåström när han håller den lugna nivån - där är han tveklöst bäst! Jahapp, pass kl 11, 8 hurtiga motionärer på söndagsförmiddagen, rätt okej. Solade efteråt, varmt och gott!
Kom på en överraskning för barnen på vägen hem, Karlslundsbadet! E jublade och vi packade väskorna och for till LA igen. 3!!! väktare i badets entré?? Mycket anslag på badet om stölder, lås in era saker. Mycket ickesvenska på badet, har aldrig upplevt det innan om fredagarna när vi brukar vara där. 8-9 st ockuperade bubbelpoolen i minst 45 minuter, ingen annan fick plats...lagom kul..
Hem igen efter ett par timmars bad, middag och nattinatt för barnen som var trötta efter badet.
Lugn och ro i huset...då, ja då är det påläsning iför provet på onsdag i svenska B. Det är den TUNGA biten! Litteraturhistoria...kul, intressant MEN mycket!!! Läste ett par timmar, sedan go natt!

Ja, det var den späckade helgen! :oP
"...är det konstigt att man längtar bort nån gång..?"

Rock on!


Heeeeeelg!!!

Åhhh Så hilmla skönt! Har precis skrivit religionsprov, judendom och kristendom. Gick bra, svarade lååånga fina svar på hälften av frågorna, det är så man ska göra hos läraren L, skriva, skriva, skriva...han tänker inte på att jag var på spinning/styrka igår och känner att mina armar ömmar mer och mer för varje minut - ooohhh aaaaaj!
Egentilgen borde jag kasta mej handlöst över svenskan nu, vår grupp skriver prov just nu, men jag kommer att skriva på omtentan på onsdag...2 prov på en dag i helt skillda ämnen är liiite överkurs för mej minsann! Nej, jag tror att jag ska ta en go fika, göra ett spinningpass till i kväll och sedan hämta barnen kl 12, det låter väl juste. :o)

Jaha...vad ska man glo på ikväll då? Agneta finns ju inte kvar att håna längre...:o/
Förresten har ni märkt vilken Carolahysteri det blivit? Jisses, hon är ju vart man än vänder sig, TV, tidningar, radio - you name it! Det är ju nästan så dom kan hoppa över finalen i morgon, hon verkar ju vara den som kommer att segra med hästlängder! Skadeglädjen säger att jag hoppas någon annan vinner istället...hehehe, tänk vilken fågelholk det varit på Carolas välbotoxade ansikte!! Håhåhå, var fanns Gud NU då va???
Fler som uppmärksammat botoxen på ladyn i fråga är HD:s reporter i dagens SLAGSKOTT:
http://hd.se/kronika/kronikor.shtml?kat=slagskott

Är stor fan av slagskott, hehehe, vass, vass, ironisk ton - gillar!!! Gör du det oxå? Lägg den till dina favoriter och läs. Varje fredag är det slagskott i HD!

Nähäpp, nu är det kurr i magen och dax för fika!

Hasta la vista, babes!
I'll be back!



Kärlekspar i skolan??

Hehehe, jag undrar om det inte är något på G mellan två kursare på skolan. En är ensamstående med ett barn som jobbar på SOS Alarm, den andre är en ungkarl som reser till Brasilien titt som tätt. Hon pratar så ljuvt med honom...som idag på svenskan (vi ska ha prov i morgon och hade genomgång på termer mm) då pratade hon med sin mjukaste och ljuvaste stämma till honom och klappade honom på benet. Han har dessutom flyttat in på kamraten C:s plats nu när hon är hemma och kurerar sig! Det var väl ändå det fräckaste! Hrfm! Jo, visst...det är blickar, fniss och flirt...mest från hennes sida, men han är inte sen att besvara. Detta är väldigt intressant att se på, iakta och se hur hon fjädrar upp sig och han är med på noterna. Så häromdagen att dom satt brevid varandra på matteB oxå...det har dim inte gjort innan...;o) Hehehe, det blir en spännande följetong! ;o)
Det måste väl betyda att våren är på G när kärleken blomstrar på Komvux???

En Tandtrolls incident...

Matte i morse...öken...fast läraren J-I är bra, gillar honom starkt, härligt torr och nördig humor, mkt bra på att lära ut och mycket kunnig! Nåväl, kallt som tusan som vanligt en onsdagsmorgon i Svalöv i mars, blåsigt MEN + grader! Kom gående mot mattesalen och förstod att den inte var upplåst = vänta ute i kalla blåsten, brrr! Såg att någon stod utanför och väntade, kom närmre och såg vem det var...Tandtrollet. Öhh, jaha...vad ska man säga för nåt hurtigt nu då??
-Godmorgon, sa jag.
-Go mårren, sa hon samtidigt som hon snaskade i sig ett kexchoklad!!!
Alltså, klockan var precis efter 8 i morse! Hallå???
-Hehehe, kexchockela ti frookoost, sa hon och smajlade med sina svarta kariesstumpar.
-Jao hinnor ente mä å äta himma. Ongarna bara bråkar hela tiden å skrikåår och har saj, jag åårkar ente höra på dom! Så de fick ble ett chockela istället.
-Ja, jo det är ju drygt när man inte får äta i fred, sa jag och höll på att klökas.
Vidare inne på matten satt hon bakom mej och suckade och stånkade.
-Gäääääsp! (blottade gaddarna igen!!!) Ååååååh, ja e så trött ida!
Tick tick tick - hon slår med pennan på bänken, vrider sig i stolen, suckar. Jag vänder mej lite snett bak och ser att jag = inte så klok i matte, ligger 5 läsuppgifter före henne = långa tal. Sitter bara och lallar och har sig!
-Hur går det? frågar J-I.
-Ja, ehhh, jag kan ente denne frågan.
-Nähäää, men om dom frågar efter omkretsen på en 5-siding där alla sidor är lika långa och du vet att en sida är 250 m. Hur ska du göra för att räkna ut omkretsen?
-Jaaaa...ehhh, ah, ja e så trött ida å kan ente koncentera maj på nått. Ja tror att ja ska ta en paoos nu, säger hon och går ut och tar ett bloss.
Hmm, jag undrar om det kommer att lyckas för henne i kursen? Det osar IG om henne!!! Konstigt att hon inte går ner på grundmatten istället? Det är ju uppenbart jättesvårt för henne med matteA.
Jaja, trägen vinner!

Natti!
*GÄÄÄÄÄÄÄSP*

Längtar verkligen efter min spinning nu!

Har försökt att vila bort min snörvel förkylning i 2½ vecka denna gången och 2 veckor innan dess utan jättestora resultat. Skulle ju till dorren i dag, men då var HON sjuk??? FÅR doktorer verkligen vara sjuka? Tänkte höra med henne om jag kunde få någon "laga medicin" för snörvlet som varat från och till sedan januari månad! Snacka om att vara frusterard, kan ju inte träna, fast i morgon skiter jag i det! Jag går på ett spinning styrka pass, 30min spinning och 30min styrka. Lite lagom uppladdning inför mitt eget alpinpass på fredag, har dessutom ett pass på söndag - instuktörens val= MITT val = mitt favvopass = förbränningspass! Japp, så ser planerna ut! Hoppas nu att jag fixar det i morgon utan att må dåligt efteråt!

Har varit på Centan idag och handlat till svägerska och hennes två barn. Dom fyller år i mars, mars och april och slår ihop allt i ett kalas på lördag, smart drag! Kläder till barnen och p-kort till mamma fick det bli. Våra barn fick varsin windstopper, O brun och E röd. E ville prompt ha en rosa som tyvärr inte fanns i hennes storlek, ringde Lund, Nova och Väla, men den var slut JUST i hennes storlek. Ska ringa butiken i Helsingborg i morgon som en sista chansning, annars behåller vi den röda. O fick lite fler FlexiTrax skenor, en bro och en till bil. Han TJÖT av glädje när båda bilarna körde för fullt på banan! ;o) E fick ett eget, LILA läppglans idag...mycket viktigt! Hon påstår sig vara vääääldigt torr om läpparna, flera gånger i timmen - MINST! Då ska man veta att det blivit poppis att ha ett läppsyl eller annat cerataktigt på sin plats på dagis. Där kan man springa ut och ta lite på läpparna och sedan återgå till vad man gjorde! ;o) Ah, goding!

På fredag har jag religionsprov...måste studa, studa, studa och INTE blogga, blogga, blogga! Nåja, har ju en dag till på mej att banka in sakrament, Tanak, sionism och annat.

HA! Hörde ni förresten att spelbolaget Ladbroks stängt ner möjligheten att spela på Carola på lördag? Jo, orsaken är att dom är så säkra på att hon kommer att vinna! Hohoho! Snacka om självsäkerhet!! Det är nästan så man hoppas på en placering lite längre ner för Frk Häggkvist. Fast, jag är oxå övertygad om att hon tar hem segern, jag menar vem kan helt ärligt mäta sig med henne? Man får tycka vad man vill om henne, men sveriges starkaste och bästa röst, den har Carola - tveklöst!

Gotta go nu folket!
Tjabba!

TACK FÖR ALLA GRATTIS!!!

Säger lille O genom mammas blogg! En nöjd och glad kille som lattjar runt bland sina nya saker. En sak som är mindre kul är att det går ögoninflammation på dagis och O var ganska röd i ögonen idag. Dock inget klet eller kli. Jag bad dem ringa mej om det förvärrades...

Tjena!

Jag har sagt upp mej!

Fixar inte engelskan längre...ja, språket är inte problemet, älskar ju verkligen engelskan, men kärringen som är den sk läraren i ämnet är ju som ni vet öken! Har funderat på det här ett tag och i går gick jag till yrkesvalstjejen och sa upp kursen. Hon vet om problemet med läraren och beklagade verkligen att det var som det var. Jag kan bara hålla med. Vi har fyllt i enkäter angående varje kurs och många jag pratat med har skrivit väääldigt mycket kritiska saker på hennes kurser - helt befogade! Jag gjorde som så att jag förde anteckningar varje lektion om vad som hände och vad som blev sagt och dessa anteckningar var till god hjälp när enkäten skulle fyllas i.
Det känns jäkligt trist att lämna det man verkligen gillar, som om hon vunnit, hon som sitter kvar på sin tjänst och förmedlar inget annat än skit och jag som betalar med min tid, mina pengar får ge vika och gå. Det är inte likt mej, men jag orkar inte lägga min energi på att irritera mej över hennes inkompetens längre. Jag undrar om hon verkligen har behörighet till några B-kurser?? Hon som får slå i lexikon för vart 20:e ord eller ser ut som ett frågeteckan när vi läst en text och ska reogöra poängen i den. Jag har bestämt mej för att om jag känner för det kommer jag att läsa engelska B på studieverkstad när orinarie läraren kommer tillbaka från sin mammaledighet. Då kommer jag att bli bedömd på ett rättvist sätt och jag kommer oxå att höja med flera snäpp i min språkkunskap. Annat än nu...

Jaha, iom avhoppet kommer jag på tisdagar att ha hemmastudier från kl 10-16 - mycket bra! Jag kommer att kunna studera ostört i flera timmar. Som idag, inför religionsprovet på fredag. Toppen!

SeeYa folket!

Kolla, vilken häftig bilbana!

Kolla, vilken häftig bilbana!
Flexi Trax heter den och blev snabbt en favorit bland paketen!

Vår fina kille 2 år idag!

OLLE 2 ÅR!

Kolla vilken glad 2-åring vi hade till frukost i morse! :o)
Fina paket och våfflor har det blivit på O:s dag! O har varit så igång att han inte hunnit sova middag ens. Han stupade dock isäng senare ikväll kan jag säga - ganska utmattad efter dagens bravader! ;o)

Ut och käka idag!

Det verkar inte som jag gör annat! ;o)
Idag är det dax för gamla fotbollsgänget att ses och käka på en av L-kronas krogar. Åhhh, vad ska jag välja idag då?? Det blev ju fondue förra lördagen, fast jag tror inte att dom serverar det här. Ah, vi får se! :o)

Hoppas rätt låt vinner i kväll! Räkna med att jag ser reprisen i morgon kl 11,55! :o)

Gotta go now!
Howdy my friends!

Reklam!

En av mina cybervänner har öppnat en nätbutik, titta gärna in på länken:
www.wiell.com
Mest barn och mammakläder, kanske hittar just du något fint!
Sprid gärna länken bland vänner och bekanta!

Tjabba!

Rätt par vann!

Ja, absolut var det så! Annas paso doble var ju SÅ bra, men INGET slog Måns och Marias specialnummer! Hå hå hå, snacka om att visa klass - outstanding!
Agges klädsel var till hennes fördel, verkligen! Linnet som haon hade i början var inte bra, hon såg ut som en bodybuildare brevid David, men sen senare outfiten var helt ok! Varför har hon inte klätt sig så tidigare???
OCH vad var det för kupp som David gjorde på slutet med hennes strumbyxor???? Hörde ni senare när TV 4 kom tillbaka i vimmlet. Då var Luzette mick av och Agges på:
-Du får inte publicera det där.
-Blalalkjdflks
-Ja, men du måste ju fråga mej innan du gör något sådant!

:-O Hahahaha, det tyckte jag var rätt kul! ;o)

Hey Baberieba!

Tonight's the night!

Jag kommer nu att göra ett avslöjande för er, mina kära läsare. Jag är absolut inte ute efter att vara märkvärdig på något sett, men det handlar om en händelse som kommer att äga rum i TV ikväll och den kallas för Melodifestivalen. Min son har en nära släkting som kommer att uppträda som en av artisterna ikväll. Det är nämligen så att D har en pappa som inte varit så aktiv under åren, dvs dom har överhuvudtaget ingen kontakt - sorgligt men pappa lade kontakten på hyllan under en period under D:s uppväxt då han var lite mer krävande än andra gånger för att sedan aldrig mer ta upp kontakten. Ingen bra förebild alls! Men pappan har en brorsa som är kontrasten till sin bror - driftig, trevlig, framåt, smart, trendig och för att inte säga COOL. Tyvärr har inte kontakten med någon på pappas sida varit bra, men brorsan M har alltid varit juste och hygglig och D fick kontakt med honom för ett tag sedan. Dom skulle träffas, men det var den gången D coh tjejen M blev strandade i Lund pga av snöoväder och kom aldrig ner till Malmö för att träffa sin farbror. Ahh, det var synd, men det kommer fler tåg.
Okej, ni undrar säkert vem jag talar om och här kommer avslöjandet: GUNTHER! :o) Jo, det är D:s farbror! Tyvärr kan vi inte se honom på TV ikväll eftersom vi är upptagna på annat håll, men det kommer ju repriser. Håll nu tummarna för att han går vidare! :o)
Länk:
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,790490,00.html

Tra la la unt ding ding dong!

Måns eller Anna, Anna eller Måns???

Ja, vem står som segrare i kvällens Let's Dance??? Personligen tror jag att Anna har störst stöd av publiken och att Måns har störst stöd av juryn. Anna har varit jämn med några dippar, medan Måns har från att varit lite halvslapp i början utvecklart till Sveriges svar på Travolta! Han har verkligen blivit skitduktig! Dessutom har han så mycket artisteri i sig, en riktig entertainer!
Ska bli kul att se dom utröstade igen, Peppe Träben, Fröken Gynning och Paolo "Mr Spagat" Roberto för att nämna några av dom som inte var SÅ framgångsrika i dansen...näää, inte ens Peppe trots att han hängde kvar så länge. Fast han lyckades förstås hålla takten rakt igenom dansen i sitt sista uppträde - vilken prestation! *L*
Ja, sedan är det ju då "ni-vet-vem". Vad fasen hände egentligen?? Hon var ju världens coolaste babe under flera år i TV4 och nu plötsligt verkar hon fått någon slags 40-års kris och låter sig stylas med ögonbindel. JAg antar att den sistnämnda rycks bort precis i samma ögonblick som vinjetten börjar spela och Agneta gör entré utan att ha sett sig i en spegel. Förra veckan hade hon turen att gömma sig bakom ett pelarbord nästan hela programmat och hon visade bara sitt alldeles för lilla linne som hon drog ner i sidorna hela tiden och där man såg precis i vilken valk strumpbyxornas linning låg. Jag tror att jag har avslöjat vem stylisten egentligen är...det måste vara ordföranden i "Hata Agge"-föreningen som förklätt sig till stylist...vem skulle annars vilja denna käcka tjej så illa genom att dressa henne så FEL??

Idag läste jag en skitrolig krönika i HD. Varje fredag har sedan flera år en gammal vän till min fd obotliga bohem pojkvän, en spalt i HD som heter Slagskott. Där öser han på med skitbra kröniker som är mer ganska vassa många gånger. Ämnena är alltid aktuella händelser från veckan som gått och ofta är dom så jäkla klockrena! Kolla länken till Slagskott som handlar om hysterin kring fågelinfluensan:
http://hd.se/kronika/kronikor.shtml?kat=slagskott 
Trevlig läsning! ;o) Just looove the gökurs incident! *S*



Hasta la vista my freinds, middagen är severad!

Good news!

D har fått jobbet som sommarkock på Fridhemskolan! Helt kanon! Nu vet han iaf hur sommaren ser ut...men vad blir det sen?? Ja...vi får väl se, hoppas han hittar något inom restaurang nu när han gått den linjen. Han är portad på mitt jobb, ja inte av företaget utan av mej. No way att han får börja där! Jag gjorde ju det när jag var 18 och skulle bara vara där i ett år eller så  och jag kan ju säga att jag är anställd ÄN och är äldre än 20 år, jag tom äldre än 30 år...faktiskt 35 år oxå...huuu, ja ni fattar vilken ångest! Noterbart är dock att jag aldrig överstiger 25 års ålder i mitt sinne, sen vete fasen vad som händer med skalet???...men det inre är ungt, fast och vackert! ;o)

Jahapp, renskrivning av en novellanalys ligger på närmsta prioritering just nu. Senare eventuellt Efterlyst och Insider, fast jag borde egentligen nanna kudden istället. O var grym nog att komma in till mej i natt JUST i det ögonblicket när jag var på väg att glida in i sömnen...-HAJ! Heeeeeee! sa min prins då när klockan var strax efter midnatt. Hottade upp honom i sängen mellan mor o far och där låg han och trallade lite, sedan somnade han till och sedan somnade jag, sedan vaknade jag 3216875 gånger av sparkar från lillgangstern...Jag var ALLT annat än utsövd i morse kan jag säga!
Förresten, för er som har tidningen HD, ni bör kika extra noga på söndag under rubriken "Det ska vi fira" på familjesidan. Där kommer nämligen vår lille kille att vara med på bild på sin födelsedag! :o)

Ållrajt my dear readers, det får räcka för idag!
Just loooooove my blogg, men har ju ett liv utanför den oxå, svårt att tro, men SANT! ;o)

Rock on!

Back in the bloggworld again!

HEJ mina rara läsare!
Ja, nu är jag tillbaka i bloggvärldenigen efter någon dags uppehåll. Har verkligen varit sålt till Mr Bellman och hans liv och verk. Har även analyserat lite runt epistlarna och gjort en hel del trevliga upptäckter att lägga på mina lagerhyllor i hjärnan. Presenterades i dag muntligt, jag spelade lite musik och hoppas fröken gillade vad hon hörde så att jag får BRA betyg av henne! :o)

Pratade med min söta vän igår och fick reda på att hon åkt blink-blink bilen till akuten! Ont i bröstet och skyhögt blodtryck - hjälp! Blev orolig för henne, men hon hade kommit till en bra läkare som tog henne på fullaste allvar och hon fick komma hem igen med sin inflammation i bröstet och blev beordrad Citodon. Jag hoppas hon gillade sin nya film Den gröna milen som hon skulle se idag och att hon relaxar sig så mycket det bara går! Kramis till dej, goding!

På tal om Citodon...det är ju en värktablett utan dess like! Jag fick sådana utskrivna en gång för 15 (???) år sedan då jag drabbats av njurbäcksinflammation. Det var inget att leka med kan jag förtälja! Fy fasen vad sjuk jag var! Svettades och hade frossa om vartannat, en sänka på 190 och spydde upp ALLT, tom vätska! Fick då Citodon som man inte stoppar i munnen och sväljer, utan stoppar i annat hål...och slipper svälja - ja, ni vet var. Åhhh, vilken fröjd när dessa verkade - all smärta borta och jag kände med som en knarkare på sin bästa tripp! JAg fick en del andra medikamenter som gjorde att jag efter någon vecka blev 5 kg lättare MEN frisk!
På den tiden sällskapade jag med en obotlig bohem, en av mina stora kärlekar. Han var ALLT jag behövde, flummig, kärleksfull, HD-ägare, festglad och totalt otrygg, men en riktig goding! Denna gång hade han ryggskott och jämrade sig över sin smärta, ajajaj. Som botemedel hade han varit på systemet och köpt en kasse starköl...i tron om att bli berusad och slippa ryggontet. Well, det funkade väl inte så bra kan jag säga... MEN så sa han:
-Du fick ju ena rediga dunderpiller när du var sjuk, ge hit dom.
-Ja, visst...men du det är STOLPILLER!
-Äh, dom kan man väl svälja ändå?
-NÄÄÄ, dom är ju som tvål! Dom ska inte ner, dom sk alixom UPP! ;o)
-Aaaaaldrig i livet, jag är väl för fan ingen BÖG heller.
-Nä, det behöver man ju inte vara...
-Ge hit dom nu...
Ok, han fick en pilla, knäcker en ölkapsyl och sköljer ner stolpillan med en burk starköl!!!
:-O

Ja, så var han, denna man. Jag lovar att berätta mer om vår tid tillsammans...om ni vill förstås!??

Later, folket, Later! 

Dagen idag...

...varit som sådan att jag fått tillbaka mitt samhällprov med betyget, efter lite justeringar av en felräknande lärare, MVG!!! Hur mallig blir man inte då på en skala så säg! :o) TJOHO!
Senare, efter middagsinhandling blev det en stunds fika. Rusade därefter upp till min bästa kompis och mitt extra hjärnkontor DATORN. Började på lite om min redovisning om C-M Bellman som för övrigt var en fantastisk poet och musiker! Ah, vilken historia...läs gärna om honom på
www.bellman.net
Efter 100 försök att nå kamraten C på hennes hemtelefon utan resultat, bara en noncharlant upptagenton skrev jag ett SMS till henne och bad henne ringa när hon babblat färdigt! Thank God för mobilen och dess finesser i detta i-landsproblem! Jo då hon ringde upp tillslut och vi babblade väl på i ett par timmar...gick igenom läxan, kräktes på engelska vikarien, pratade om våra krämpor, vrålskrattade och lite sådär...ett helt vanligt samtal oss två emellan! :o)
När vi lagt på drog jag igenom lite mer Bellman och sedan vad det dax för middag. Mos och ugnsstekt falukorv till familjen, bakad potatis á la grekisk med feta, tzatziki och oliver till moi. Blir ju mätt en hel vecka på mos och korv...är inte så glad för att blir SÅ bombmätt.
Vidare 2 ungar som busade och vi sjöng lite barnvisor och E ville plötsligt hitta på egna melodier så det blev "-Här kommer lilla tuppen, han går där på mattan och släpper sig en skit." Hahaha, öhhh, jaha!?! Var den slut där eller? Jo, den var visst det! ;o)
Bollibompa för E och bad för O. Nattinatti för O och Bolli för E, nattinatti för E och nu sitter jag här igen hos min allra bästa vän - La Computer!

I morgon ska jag till frissan och snagga till mej litta grann. Det blir nog ännu kortare denna gång...ja, det blir det iofs ALLTID när man klipper, men själva frissen kommer att bli en kortare variant tror jag. Färg har jag gott om kvar än, så jag hoppar det tills nästa gång. Detta komemr jag att göra i morgon på hålan mellan matten och historian. Wrrrroooooooooooom, in till LA och tillbaks till Svalök igen!

Nu får ni klara er en stund utan mej...svårt? Ja visst, men försööööök att stå ut! ;o)

Rock on, folket, rock on!


Mina tankar går till

...D:s fina tjej M som idag ska göra det svåra jobbet att sjunga på en begravning för första gången. Uhhh, det är en kvinna mitt i livet som inte finns med oss andra i jordelivet längre. Hon lämnar man, barn och barnbarn, föräldrar, syskon och vänner efter sig. Det är så sorgligt och mina tankar finns givetvis hos hennes nära och kära också.
Jag hoppas M klarar den tunga uppgiften så bra som hon bara kan!


Hemma och vabbar idag

E är febrig och hostig så jag är hemma med henne idag. Hoppas hon blir bättre till i morgon. JAst nu kolla hos Pelle Svanslös på dvd, en favorit där hon gärna sjunger med i inledningen "-Det finns katter som är stora, det finns katter som är små, det finns katter...." Gangstern O har fått åka kommunens bil med pappa till dagis. Han är ju inte dålig och behöver "jobba" lite på dagis idag.

Var som ni sett ute och körde pulka i går på förmiddagen i det underbara vädret. Hade pälsat på oss rejält, termometern visade -11 grader men i solen var det så varmt och gott, lägg till ett par rusningar upp och ner i backen och ni förstår hur svettig jag var i temobrallan! :oP Men sköj var det! Ungarna gjorde en mega-super-prakt-vurpa med snowracern och det blev ramaskri i ett par minuter, innan dom torkade snor och tårar och gav sig iväg på nästa åkrunda! :o) När vi kom hem drack vi varm Oboy och åt mackor, det hör lixom till efter varje pulkarunda!

Vidare var jag på instruktörsmöte, blev vald att skriva protokoll. En del intressanta saker nämdes, bla har en av tjejerna bytat tilltalsnamn...konstigt, men hon ville det, det var hennes andranamn hon tagit istället därför att hon alltid hellre velat heta det. Jaha, nu ska man bara vänja sig vid nya namnet och försöka komma ihåg att säga det till henne istället för det gamla...invecklat, jag kommer att säga fel minst 700 gånger! Mycket av ens identitet sitter ju i namnet och jag förstår inte riktigt hennes resonemang...hon hade ett vanligt namn innan och byter till ett annat vanligt namn??? Jag menar det var väl sin sak om hon hette typ Sol-Britt, Margit eller något annat inte så hippt namn men så är inte fallet. Jaja, det är inget jag kan göra något åt, jag ska bara  fortsättningen komma ihåg att kalla henne E istället för L!

Jahapp, färdig på mötet, direkt hem till svärisarna på middag. Man tackar, man tackar! T:s goda kyckling med kokt potatis, grönsaker, sås och sallad, som hon serverat 300 gånger innan, men den är ta mej tusan så go att den äter jag mer än gärna varje gång det är middag hos dom! Brylépudding till efterrätt - nej tack för min del! Huuuu, men kaffe och chokladkaka lite senare - ja tack! En typisk sak med svärmor är detta samtalet mellan henne och mej:
-Är allt bra annars idag?
-Jaha då det är det. Solen värmer ju så skönt idag.
-Ja, vi har varit ute med barnen och åkt pulka, det var jätteskönt.
-Ja, det skulle jag oxå behöva...det syns ju så tydligt att jag gillar så mycket mat, det är så tradigt!
Hon påpekar jämt sin kropp och vikt! Jo, för all del, hon är rejäl om överkroppen med smala ben OCH hon äter mer än gärna go, redig, skånsk MAD! Men om man tycker att man är så rund och påpekar detta gång på gång...ja, då kanske man borde se om sina matvanor lite...Den våren O föddes gick båda svärisarna på den här Cambridgekuren där man dricker en massa soppor istället för att äta. Dom blev smala och smäckra, men lagom till sommaren var slut var dom på väg uppför på vågen igen. Jag tror verkligen på att motion kombinerat med rätt kost ger det mest effektiva resultatet! Jag tappade mina extra gaviditetskilo på det sättet. Nu äter jag "normalt" igen MEN motionerar fortfarande flera gånger i veckan och de tgör oxå att jag inte ökar i vikt igen. Detta är naturligtvis individuellt, men jag tror att det till stor det funkar för de flesta!

Söndagens höjdpunkt kom igår kl 20,30 på TV4 - Parlamentet! Just looooove it! Henrik Hjält är bara SÅ skitbra, dessutom är han ju numer med i Time Out oxå, två höjdarprogram! *gillar* Får inte missa TO nu i veckan, då jag såg på trailer att Robert Gustafsson skulle gå mannekäng i body och pumps! Hahahahaha, får INTE missa!!!

En runda instuderingsfrågor i religion blev det oxå, prov nästa fredag!

Howdy folks!

Pass på, här kommer gänget!

Pass på, här kommer gänget!

Se upp i backen - här kommer dom, mina godingar i full fart nerför backen! Ni skulle bara höra O:s glädjetjut i backen! ;o) Härlig dag, trots att jag mest av allt önskar VÅR, så var det vindstilla, strålande sol och massor med snö som gjorde vår förmiddag superhärlig idag! *najs*

FONDUE - hur gott är det!?!?!?


FONDUE - hur gott är det!?!?!?

Var ju ute och åt fondue i går....så satikens gott! Jag och två till tog mexikansk fondue med tillbehör som salsa, goucamole, natchos, jalapenos och annat smarrigt. Till efterrätt blev det...TOBLERONEFONDUE! Snacka om att trycka i sej och att magen var rejält svullen resten av kvällen! ;o) Men GÖTT va de! MUUUUMS FILLIBABBA!

Ursäkta mina stavfel i förra inlägget!

Det är inte så att jag har dyslexi eller annat, utan bara så jäkla bråttom när jag skriver! Jag ska te ut och äta FONDUE och inget annat ikväll...jag pratar om Agges MIDJA och inga andra märkligen kroppsdelar som ingen hört talas om... Sorry, blev ju helt uppspelt när jag började skriva om donnans klädsel! Se nu så fint det går när jag sansat mej!! *S*

Tjabba!

För HELVETE Agneta!!!

Äh, dra på trissor! SOM Agge såg UT igår! Kläderna, SKOOORNA och håret var ju så jävla FEL!!!
Först såg jag bara henne bakom det där bordet där paren får sina poäng och där anar jag ett linne i hudfärg, först såg stenarna kring urringningen ut som ett enda stort halsband men sen såg jag hur hon gång på gång grog ner linnet vid sidorna. Det såg ut till att vara några nummer för litet, speciellt vid armhålorna, höfterna och värst - midjena, där man hela tiden såg kanten efter strumpbyxorna??? eller möjligen kjolens linning. Äh, fy fan, hur kan hon GODKÄNNA kläderna?? Fattar NADA!
Hennes bakåtslick gjorde huvudet enormt och det såg flera gånger ut som halsen försvan och huvudet var påskruvat på axlarna! Ojojoj...
När sedan fröken Sjölin äntligen steg fram bakom sitt bord höll jag på att svimma! Kjolen var ganska ok, men resten!! Det likande ju Gustav Wasas HOSOR hon hade som strumpbyxor, vita och granna! Sen världens porr platåsanadelett till det?!?! Det här var nästan i klass med shortsen och gröna linnet hon hade i premiäravsnittet! Undrar om hon känner sig bekväm i dessa utstyrslar, elle rdet gäller lixom att hänga på stylisten för att inte verka hopplöst ute!?! Men lite självkritik måste man ju ha! Herrejävlar!

Så till programmet: Jag är ju förstås helnöjd, mina två favoriter i final! Jäkligt svårt att rösta ut någon, dom var ju så bra allihop igår - verkligen! Men snacka om revansch för Måns och Maria, hå hå hå - full pott på dans 2 - MAGISKT!
Jag ser verligen fram emot finalen...fast då ska jag ju till kamraten C på Q-träff...jaja, det löser sig!

Ikväll ska jag om mina kollegor från gymet ut och käka FONUE! Ahhhhh, hur gott är inte det då?! :o) Lovar att i detalj berätta hur gott det var! ;o)

I'll be back!
Hasta La Vista, Babes!

Denna rara, fromma lilla gosse...

Denne rara, fromme lille gosse...
...det är han i The spagetti incident...rackarunge!! Inte kan man väl tro att han kan vara en sådan busunge, va?? ...nä eller hur...kolla bara in blicken på fotot, det bara lyser bus om honom - R:s son alltså! Det vill jag understryka, han är R:s som vid dessa tillfällen, annars är han mommys gullefjun! ;o)

Vårt hus i vinterskrud!

Mitt hus i vinterskrud!

Så här fint är vårt hus när snön ligger vit och grann. Man får ju se någon glädej i snöyran och det är att det blir otroligt ljusa och fina bilder.
För er som undrar...det skiljer 25 år mellan bilmodellerna på bilden. Den orange är R:s "klenod" från 1980...bara ett par år kvar tills den blir en veteranare! Den ljusgrå är av årgång 2005 och är skriven på R men körs av moi! R och D får låna den...ibland! ;o)
Jag fick låna, eller var tvungen att köra "klenoden" en period då vår nya, fina bil blivit påkörd, endast 3 veckor i vår ägo och var inne för lackering och annat. Då körde jag bla till Lund och hämtade upp kamraten A och vi gick på bio. På resan till och från centrum skrattade vi som småtöser åt vårt färdmedel. Det fanns då en fungerande tuta som lät som en polissirén som jag drog igågn i centrala Lund! Hahahaha, det var nästa så roligt att jag behövde en Tena att läcka urin i! Hahahahah!!!!

Let's dance!

Åh hå hå, det närmar sig la grande finale! Vem tror ni på?? Vem tar hem det?? Vem åker idag, vilka står kvar i just finalen? Oh la la, det är ju SÅ spännande! :o)
Jag har mina favvisar: Anna och David och Måns och Maria! Sorry, Victor räcker inte till tror jag om han inte gör en sjujädrans uppvisning i dag!
Enligt TV4 är danserna dessa: Slowfox och paso doble är de två obligatoriska danserna, och sedan har paren valt en av sina favoritdanse. Anna och David kommer att dansa rumba, Måns och Maria cha-cha-cha och Viktor och Carin quickstep.
Tyckte Paso doble verkade spännande och här kommer lite info:
Paso doble
Machodansen paso doble ska återge kampen på tjurfäktningsarenorna. Mannen föreställer matadoren och kvinnan den röda manteln, och tillsammans kämpar de mot tjuren. Paso doble, som betyder dubbelsteg, påminner mycket om marscher.
...Jesus Maria, kan ni se Anna som röd mantel?? Oh, holy smock! ;o)

Ahhhh, inte annat än att det är spännande nu!
Hehehe, lilla fröken Sjödin, min favorit att lägga ett extra öga på för att sedan kommentera...mmm, får väl se vad hon har att tillföra för något idag - mönstrad strumpbyxa verkar ju vara en lågodsare, det har hon ju haft nästan ALLA gånger! Vi får se, gott folk, vi får se!

Howdy!





Hahaha! Karin vann!!

Hon har sett att MAT Tina fått en liten kille! Jo, jag har kollat webbisarna utan resultat, var ju inne senast igår men ingen "jättegott" bebis. Så, idag läste jag på aftonbladet att hon nedkommit med ett gossebarn! :o) Kollade nyfiket webbisarna igen, men ingen Tinabebbe...hmmm, ville hon inte visa nya bebben för alla??

Tack för era fina ord under Spagetti-inlägget, det värmer!
Ibland är det lixom mest kaos här hemma och man tar genst på sig rollen som strukturerare, man kommer halvvägs och sedan dimper kaoset ner igen. Är det något som sitter i kvinnans gener? Man ska står där och reda upp, ta rätt på, skaffa, göra osv osv. Känner ni er oxå så? "Utan mej rasar familjen" Jag är oumbärlig, pang pang, slår mej på bröstet, tänker jag i bland. Vem sitter tex på fredagslektionerna och funderar ut något gott till fredagsmiddag? Jepp, it's me! Gör R detsamma i hytten på sin bil när han är på jobb? Nä, skulle inte tro det...och om han gör det, då blir det överraskaningen...............................PIZZA! Tjoho! Vilken bra lösning!
Det finns småsaker som irriterar mej hemma i vårt förhållande och i min mans sätt, men R är så stor människa att jag kan inte gnälla på honom. Han ställer upp i ur och skur, finns alltid brevid mej och barnen, har humor, låter mej ha min space...och för det älskar jag honom! Men...ibland måste man bara pipa och tycka till om saker och ting, eller hur?! Tänk, annars spricker ju den ädla delen! :-O

Tjena!

The spagetti incident...

Ja.. förra inlägget avlutades ju med att sönniken, den yngre rev ut ca ett halv kg spagetti på köksgolvet. Jäkligt osmidigt tajmat, just som det var en 20 mintuer kvar tills vi skulle lämna på dagis! Jaha...vad att göra?? Plocka upp naturligtvis, visst, men hur lätt är det att få upp spagetti från klinkers? Inte alls enkelt ska jag säga. Nähä...sa till E krossa spagettin så att det blir små små bitar, oooo ja, det var skojjigt. Min´tanke var ju att då kunna dammsuga upp småbitarna. Ahhh, äntligen en lösning! Märk väl; tiden går...Efter ett tag börjar min dammsugare låta som ett asmaanfall -WOOOIIIIIIII; WOOOOOOIIIIIIIII! Äh, vad fan, är påsen redan full tänkte jag, öppnade och kollade - nästan tom!?! Va nu?? Delar röret från slagen och ut ramlar en jävla massa småspagetti - allt hade givetvis fastnat i kröken innan slangen! Åhhh, mitt dumma nöt, det kunde jag väl räknat ut! Skiter i den jävla spagettin, den får ligga tills jag kommer hem efter skolan! Sminka sminka fort fort, vax i frissen - äh vad fan, det får bli en bad hair day! Iväg iväg, barnen klä på er jackorna! Stress stress, klockan går! E öppnar dörren, snön vräker ner, O sticker snabb som en vessla ut, jag utan tröja i BH, O gaster och blir ledsen - på med en tröja, ut på trappan, O sitter i snön - ledsen, har har ju fått snö på händerna, hujedamej! Ber E om hjälp att resa honom - han skriker ännu mer, E blir ledsen för O blir ledsen. Skit, i skorna, på med jackan, overaller med till ungarna, har jag min väska med, vilka böcker var det idag?? Stirra stirra! Får rest pågen som är blöt om jeansen, in i bilen, lås upp huset, ryck tag i ett par fleecebyxor som han får byta till på agis, in med E i bilen. Måste borsta megamycket snö från bilen...och så, äntligen - iväg, mot dagis!

Kan någon av er läsare förstå hur mycker jag längtar efter EN endaste EN dags lugn och ro?!? Jag älskar verkligen mina små godingar, men ibland vill jag bara ställa mej på trappan utanför huset och skrika allt vad jag kan rakt ut i luften, ett riktig härligt, förlösande vrål! Sedan bara gå, gå, gå, långt bort till ensamheten, där jag får vara jag och framförallt vara ifred!!! Konstigt att hjärtat far iväg och att man blir alldeles håglös istället för tvärtom! I need a break!!

Speedy hugs!

...och D:s intervju...

...verkar ha gått bra. De skulle höra av sig nästa vecka. Mötet var positivt och med i intervjun satt en kock som D spelar fotboll med, en annan fördel var att vi bor i byn. *håller tummarna*

Antiklimax!!

Ääääääh, vad faaaan sysslade landslaget med igår?? Förlust med 3-0 mot ett Irland som inte ens ska vara med i VM till sommaren!?!? För jäkla dåligt - antiklimax!! Men, så är det för det mesta med det laget...dom är bäst när det gäller, vänskapsmatcher brukar vara ena riktiga sömnpiller faktiskt!
Jag som satt och slösade bort tid på att vänta in svenska mål missade nu Svenska Dialektmysterier på Tv2...skit oxå! Det är ett skitbra program med Fredrik Lindström, känd från bla radioprogrammet RALLY som gick på fredagar förr. Man gjorde satir på bla Loket och Ludmilla. Iaf reser han runt i Sverige och analyserar de olika dialekterna, sist jag såg var han i Göteborg och spånade kring varför dom har ett rykte att jämt vara så glada. Se programmet någon gång, det är det verkligen värt!

Idag är det svenska och samhällskunskap på schemat. Refelktera över en novell och sedan analysera den...hmmm, jag vet inte om jag är så bra på det faktiskt. Har ändå gjort min analys och får se vad fröken säger om den.

I em ska vi på gymnastik med barnen, kl 17 närmare bestämt. R var med E och O förra torsdagen då jag jobbade kväll och E ringde mej på jobbet och var helt lyrisk! -Mamma, gissa vad jag har varit på!?!?!?!?!? -Jaaa, sa jag och låtsades som om jag inte visste....jag vet inte. -Jo, mamma, det börjar på gimmnast...-Ojjj, vad svårt....Nääää, jag vet inte, sa jag, svårt att hålla mej för skratt! -Gimmnastik!!! Åhh, mamma det var SÅ roligt! Det ska jag gå på VARJE torsdag nu!!! Lilla tjolantan, hon var HELT lycklig! Så i em är det dax igen. Vi har köpt nya gympaskor så det blir säkert en höjdare! ;o)

Behöver jag säga att jag är f**king trött på snö just nu?!?! Och vad gör det utanför fönstret - ja inte fasen skiner solen iaf! Nädå, snöflingor stora som bomullstussar vräker ner. Öhhh, det skulle ju vända nu...eller??

_!"#%!#"%%!##¤%!&&%(&%&¤)!!! Skiiiiit, O har hällt ut ALLA spagettisarna på golvet, skvallar E utan för dörren!! Rackarens unge! Idessa lägen är det R:s son och inte min!!! Gotta go nu folket, plockpinn väntar! :o/

Hugs to you all!




De e mycke nu!

Fick order av kamraten C "-Skriv nu lite i din blogg, du har ju inte skrivit idag!"
Nä, just det, det har jag ju inte. Har varit upptagen med lektioner, håla med analys av en novell, lektion igen, hämta barn, laga middag, vara god hustru, tvätta en maskin tvätt, plocka ut info om Bellman, prata i telefon...you name it - det har verkligen rullat på idag! :oP Är på gott humör igen, men blir otroligt stressad på morgnarna när jag och två bångstyriga barn ska i väg. O är busig och tetas med E som bryter ihop bara O tittar på henne - tannagnissel, gråt och skrik. Jag är helt lomhörd när jag kommer till skolan, borde vara pigg och allert - en ny dag med massor av kunskap men känner mej rätt trött på skolan nu. Ja, jo, det är okej att gå dit...önskar bara att jag kände mej mer koncenterad ibland.

Har idag fyllt i en enkät om utvärdering av de olika kurserna på Komvux och skrev att jag var mycket nöjd på alla kurser utom EN...ni-vet-vilken! Kryssade vackert i fina kryss, vilken nivå man tyckte kursen låg på, förväntningar, läraromdöme. Skrev små kommentarer här och var UTOM på EN...där skrev jag MASSOR av kommentarer, ja så pass många att jag tom fyllde hela den f.d blanka baksidan! Där presenterade jag en rad ordagranna citat från vår vikarie, beskrev hur lektionerna såg ut och tillsist "hotade" jag med att hoppa av kursen om inget drastiskt hände inom kort! Fan´, gillar inte tanken på att hon ska vinna...jag hoppar av och hon stannar, men allvarligt talat ger hon mej inte ett enda dugg! Bara en sån sak som att ringa efter "hål i huvudet incidenten" häromdagen och sjukskriva sig veckan ut , för att sedan komma tillbaka idag och hålla lektion??? Hallåååååå?? Öhhh, ska vi ha prov på fredag eller inte, undrade någon...Öhhh, nu har jag ju ändrat dagistiderna eftersom vi inte skulle ha lektion på torsdag, sa en annan... Snacka om att röra till!
En elev som jag tycker är rätt rolig ibland drog sin egen slutsats efter hennes svimmningsattack häromdagen. Han sa: "-Jo, vet du...det som råkat ut för nu, det är ju typiska symtom på att hon har en tumör." Jag bara sa -Ja men HALLÅ!!! Bara för att hon svimmar behöver det ju inte betyda TUMÖR, det värsta man kan tänka sig! Han svarade: "- Jo, men du vet att hon har ju haft migrän och så veckan innan, våra lektioner blev ju inställda därför att hon låg i migrän på soffan i lärarrummet." Jaha...men TUMÖR...vad sägs om lite lätt blodtrycksfall tex?? Nänä, TUMÖR va det, kom ihåg det, TUMÖR!!! Förresten...killen ska bli ambulanssjuksköterska, det är det han läser poäng till...yeah yeah - good luck säger jag då! Tänk att få en diagnos av honom, en stukad fot ska amuteras, magsmärtor = tarmvred, huvudvärk har vi ju redan klarat av... snacka om att bli skraj för vitklädda människor i blink-blink bilar! *hjääääälp*

Så min vän C...nu har jag inte tid med mer bloggeri, nu ska jag kolla om kung Zlatan trixar till några magiska mål i landskampen mot Irland!

En underbar Zlatan kommentar:
-Vad fick din flickvän när ni förlovade er? 
-Vaddå fick, hon fick ju Zlatan!

En till:
-Först dribblade jag höger och han gick höger, sedan dribblade jag vänster och han gick vänster, sedan dribblade jag höger igen och då gick han och köpte korv...

Det tog tid att lära mej gilla honom...men jag måste säga att han är så jävla störtskön!!

Heja Sverige!

Howdy folket!